Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

"Όχι εγώ ο υπουργός". Ο Α/ΓΕΕΘΑ απαντά στους "τιμωρημένους" του ΣΥΣΜΕΔ,για τη 10ήμερη φυλάκιση


“Ο υπουργός ενέκρινε την τιμωρία σας”, είναι η απάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου στον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ, οι οποίοι ως γνωστόν είχαν τιμωρηθεί με 10ήμερη φυλάκιση.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ απάντησε σε αναφορά παραπόνων που κατέθεσαν στις 19 Φεβρουαρίου οι δύο τιμωρημένοι δείχνοντας μια διάθεση αναδίπλωσης σε σχέση με το έγγραφό του με το οποίο απαγορεύει την συμμετοχή εν ενεργεία στρατιωτικών με στολή στην συγκέντρωση του Σαββάτου.


Έτσι, στην απάντησή του επί της αναφοράς παραπόνων που κατέθεσαν οι τιμωρηθέντες με 10ήμερη φυλάκιση , την οποία εξέδωσε 3 ημέρες μετά το έγγραφό του για τη στολή, δηλαδή στις 4-3-2013, αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Κατόπιν σχετικού ενημερωτικού σημειώματος, ο κ. ΥΕΘΑ, ως αρμόδιος καταρχήν για την επιβολή, επαύξηση, μείωση και άρση πειθαρχικών ποινών …… ενέκρινε όπως επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της 10ήμερης φυλάκισης ……».

Όλα αυτά ούτε ένα 24ωρο πριν από την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η οποία θα προχωρήσει όπως όλα δείχνουν σε αλλαγές Αρχηγών, χωρίς ακόμη κανείς να μπορεί να προβλέψει με σιγουριά ποιοι θα φύγουν.


Πολλοί απ΄ όσους διάβασαν την απάντηση του Κωσταράκου υποστηρίζουν ότι προσπαθεί να “μοιραστεί” τουλάχιστον αν όχι να μεταφέρει ολοκληρωτικά την ευθύνη στον ΥΕΘΑ , προσπαθώντας να ανακτήσει ελάχιστο έστω έδαφος στο πεδίο της “ψυχικής επαφής” με μεγάλο κομμάτι των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Από την άλλη όσοι ανακίνησαν θέμα νομιμότητας της επιβολής της ποινής στους δύο του ΣΥΣΜΕΔ, επισημαίνουν ότι “η προσωπική του ευθύνη από την μη αρμοδιότητά του να επιβάλλει τη συγκεκριμένη ποινή σε 2 στελέχη που δεν υπηρετούν στο ΓΕΕΘΑ ή σε υπαγόμενες σε αυτό Μονάδες, εμμέσως αποδίδεται στο έγγραφο και πλέον δεν μαζεύεται. Και αυτό γιατί ενώ το ίδιο το έγγραφο αναφέρεται σε δικαίωμα μεταβίβασης της πειθαρχικής αρμοδιότητας του ΥΕΘΑ σε υφιστάμενα κλιμάκια διοίκησης, δηλαδή στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, αυτήν δεν συντελέστηκε ακόμη με ύπαρξη Υπουργικής απόφασης δημοσιευμένης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, με ένα άτυπο και ιδιότυπο ενημερωτικό σημείωμα του ΥΕΘΑ προς τον Α/ΓΕΕΘΑ, που σήμερα υπάρχει και αύριο εξαφανίζεται”.

Όλα πάντως δείχνουν ότι  ο δικαστικός δρόμος για το ΣΥΣΜΕΔ είναι μονόδρομος. Όσο για τον Α/ΓΕΕΘΑ; Αύριο τέτοια ώρα θα ξέρει αν είναι από τους χαμένους ή τους κερδισμένους των κρίσεων. 

http://www.onalert.gr/stories/oxi-ego-o-ypourgos-o-geetha-apanta-stous-timorimenous

Δεν υπάρχουν σχόλια: