Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Καλαμάτα: «Τσιγαράδικο» εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού

Πλοίο που μετέφερε σημαντική ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στον Μεσσηνιακό Κόλπο από το πλήρωμα ελικοπτέρου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Πέμπτης ένα μοτορσιπ προσεγγίζει τον Μεσσηνιακό Κόλπο. Σταματάει στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια νότια από τη περιοχή Πεταλίδι. Στα αμπάρια του μεταφέρει σημαντική ποσότητα λαθραίων τσιγάρων. Το πλήρωμα εκτελεί την εντολή του καπετάνιου και σβήνει τα φώτα για να μην γίνει αντιληπτό. Όπως λένε λιμενικοί πιθανόν ανέμεναν άλλο μικρότερο σκάφος στο σημείο για να γίνει η μεταφόρτωση και στη συνέχεια το παράνομο φορτίο να μεταφερθεί στις ακτές και σε φορτηγά για να διακινηθεί στο τελικό προορισμό του.

Στελέχη του Λιμενικού έχουν ήδη και επεξεργάζονται σχετικές πληροφορίες για την κίνηση «τσιγαράδικου» πλοίου και με βάση τα στοιχεία αυτά ενημερώνουν το πλήρωμα ελικοπτέρου του Σώματος ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και τα πληρώματα πλωτών σκαφών.

Το ελικόπτερο του Λιμενικού πετά πάνω από τη περιοχή έχοντας στοχεύσει στο σημείο που πιθανόν βρίσκεται το πλοίο. Το πλήρωμα χρησιμοποιώντας την παρατηρητικότητα του και τα μέσα που διαθέτει το εναέριο μέσο (πχ θερμικές κάμερες) καταφέρνουν περίπου στις 22.00 να εντοπίσουν το μοτορσιπ. Άμεσα δίνεται το στίγμα του στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού και ενημερώνεται η πλησιέστερη λιμενική αρχή (της Καλαμάτας). Το πλήρωμα του ελικοπτέρου παραμένει στο σημείο επιτηρώντας το χώρο. Δυο σκάφη σπεύδουν σημείο και οι λιμενικοί ακινητοποιούν το πλήρωμα.

Στη συνέχεια το πλοίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταμέτρησης των λαθραίων τσιγάρων ενώ το πλήρωμα έχει οδηγηθεί και εξετάζεται στο λιμεναρχείο Καλαμάτας. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται το ενδεχόμενο πριν τον εντοπισμό του να έγινε μεταφορά μιας απροσδιόριστης ποσότητας τσιγάρων προς την ακτή με ταχύπλοο.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: