Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

email:"Απάντηση σε προτάσεις μελών ΔΣ"

Σε απάντηση του από 20-02-2015 εγγράφου που κατατέθηκε για τα πρακτικά του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ, (κυκλοφορεί πλέον και στο διαδίκτυο διαμορφωμένο και με νέες προσθήκες) το οποίο έχει συνταχθεί από τον ΤΣΙΑΝΟ Παναγιώτη και υπογράφεται από τους: ΚΑΜΒΥΣΗ Σαράντο, ΚΥΡΑΝΗ Κων/νο, ΜΠΕΡΤΣΙΑ Αθανάσιο, ΑΓΓΕΛΗ Ευάγγελο και ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟ Αλέκο (στο διαδίκτυο μαζί με τις προσθήκες προστέθηκαν και ως υπογράφοντες οι ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος και ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης), έχω να καταθέσω οτι πρόκειται για μια ακόμη ανούσια κίνηση εντυπωσιασμού και αυτοπροβολής. 

Για αρχή επισημαίνω οτι το τροποποιημένο κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν κατατέθηκε στο ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ. 
Το εν λόγω έγγραφο, περιλαμβάνει μία κύρια πρόταση και εννέα (στο διαδίκτυο δέκα) επιμέρους προτάσεις: 

Α) Η κύρια πρόταση για κατάργηση του Ν. 3865/2010 (ασφαλιστικός μνημονιακός νόμος), βρίσκει σύμφωνο όλο το ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ. 
Εάν είχαμε ερωτηθεί και οι υπόλοιποι 14 του ΔΣ, θα το είχαμε συνυπογράψει ΟΛΟΙ ή απλά θ' ακολουθούσε επιστολή – ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ.
Δυστυχώς όμως με αυτού του είδους τις μεμονωμένες ενέργειες, τα προαναφερόμενα μέλη του ΔΣ, προσπαθούν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις στους συναδέλφους. Βέβαια, ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Κανένας μνημονιακός νόμος, δεν θα καταργηθεί (τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον). Πολύ σωστά η ΠΟΕΠΛΣ ζητάει την τροποποίηση του, έως ότου έρθει η οριστική κατάργηση του. 

Β) Η 1η επιμέρους πρόταση (επέκταση μάχιμης 5ετίας), δεν αποτελεί πρόταση των προαναφερομένων και όχι βέβαια κάτι το καινούριο !!! 
Υπάρχει ήδη στο πρόγραμμα δράσης της ΠΟΕΠΛΣ και τελευταία φορά κατατέθηκε επίσημα στον αναπληρωτή υπουργό ναυτιλίας κ. ΔΡΙΤΣΑ Θεόδωρο στις 03-02-2015. 

Γ) Η 2η επιμέρους πρόταση, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κύρια πρόταση όπου ζητείται η κατάργηση του Ν. 3865/2010 και άρα την καταβολή της σύνταξης σε ΟΛΟΥΣ με την συμπλήρωση 25 ετών συντάξιμης υπηρεσίας. Δ) Την 3η επιμέρους πρόταση την θέωρω άτοπη. 
Κατ' αρχάς δεν δικαιούμαστε άδεια άνευ αποδοχών μέχρι 5 έτη. Δεύτερον, ο δυμοσιουπαλληλικός κώδικας, δεν ισχύει για τους στρατιωτικούς στους οποίους συμπεριλαμβανόμαστε κι εμείς. 

Ε) Η 3η επιμέρους πρόταση (διπλά χρόνια πλωτατζήδων) δεν αποτελεί πρόταση των προαναφερομένων και όχι βέβαια κάτι το καινούριο !!! Υπάρχει ήδη στο πρόγραμμα δράσης της ΠΟΕΠΛΣ και τελευταία φορά κατατέθηκε επίσημα στον αναπληρωτή υπουργό ναυτιλίας κ. ΔΡΙΤΣΑ Θεόδωρο στις 03-02-2015. ΣΤ) Η 4η επιμέρους πρόταση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κύρια πρόταση όπου ζητείται ηκατάργηση του Ν. 3865/2010. 

Ζ) Η 5η επιμέρους πρόταση (αναγνώριση πλασματικού χρόνου τέκνων) δεν αποτελεί πρόταση των προαναφερομένων και όχι βέβαια κάτι το καινούριο !!! Υπάρχει ήδη στο πρόγραμμα δράσης της ΠΟΕΠΛΣ και τελευταία φορά κατατέθηκε επίσημα στον αναπληρωτή υπουργό ναυτιλίας κ. ΔΡΙΤΣΑ Θεόδωρο στις 03-02-2015. 

Η) Η 6η επιμέρους πρόταση (αναγνώριση πλασματικού χρόνου φοίτησης ΑΕΝ) δεν αποτελεί πρόταση των προαναφερομένων και όχι βέβαια κάτι το καινούριο !!! Υπάρχει ήδη στο πρόγραμμα δράσης της ΠΟΕΠΛΣ και τελευταία φορά κατατέθηκε επίσημα στον αναπληρωτή υπουργό ναυτιλίας κ. ΔΡΙΤΣΑ Θεόδωρο στις 03-02-2015. 

Θ) Η 8η επιμέρους πρόταση δεν αποτελεί πρόταση των προαναφερομένων και όχι βέβαια κάτι το καινούριο !!! Υπάρχει ήδη στο πρόγραμμα δράσης της ΠΟΕΠΛΣ και τελευταία φορά κατατέθηκε επίσημα στον αναπληρωτή υπουργό ναυτιλίας κ. ΔΡΙΤΣΑ Θεόδωρο στις 03-02-2015. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς απ' όλα τα ανωτέρω, οτι πρόκειται καθαρά για κινήσεις αυτοπροβολής, εντυπωσιασμού που δεν πείθουν πλέον κανέναν και γίνονται λόγω του επικείμενου ετήσιου συνεδρίου της ΠΟΕΠΛΣ. 

Ας αφήσουμε τις “κλεμμένες” προτάσεις και τις αναμασημένες ιδέες και ας εργαστούμε ομαδικά για το καλό των συναδέλφων και όχι για την ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών. 

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος (chrispas777@hotmail.com) 

Μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΠΟΕΠΛΣ / Υπ. τύπου & ΜΜΕ ΠΟΕΠΛΣ 
Ταμίας ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: