Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΕΠΛΣ:Υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων του Σ.τ.Ε. για το μισθολόγιο των στελεχών Ε.Δ. και Σ.Α.

Προς: - Υπουργό Οικονομικών
κ. Βαρουφάκη Γιάνη

- Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Μαρδά Δημήτριο

- Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας
κ. Δρίτσα Θεόδωρο 

Κοιν: Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο
Αθανασόπουλο Αθανάσιο



Θέμα: "Υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων του Σ.τ.Ε. για το μισθολόγιο των στελεχών Ε.Δ. και Σ.Α."

Κύριοι κύριοι Υπουργοί,


Μετά την ψήφιση του ν. 4093/2012,ο οποίος, μας καταδίκασε σε μισθούς πείνας αγνοώντας προκλητικά τις θυσίες, τους αγώνες και τον ρόλο που επιτελούμε, η Ομοσπονδία μας συνέχισε τον δύσκολο δρόμο για την ανατροπή του νέου μισθολογίου και την αποκατάσταση πρωτίστως της αξιοπρέπειας μας.

Είχαμε πει ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα και το πράξαμε. Αγωνιστήκαμε και πετύχαμε αμετάκλητα την ανατροπή του άδικου νέου μισθολογίου στα Δικαστήρια, με τη γνωστή πλέον απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η νίκη της Ομοσπονδίας μας είναι νίκη όλου του Λιμενικού Σώματος.

Από την πρώτη στιγμή μετά την έκδοση της απόφασης, πρώτοι από όλους, θέσαμε ξεκάθαρα τις υποχρεώσεις της Πολιτείας, χωρίς «ναι μεν αλλά…» και κόντρα σε κάθε είδους «παπαγαλάκια»: ζητήσαμε την άμεση επαναφορά μας στο μισθολόγιο του Αυγούστου 2012 και την καταβολή σε κάθε στέλεχος του συνόλου των αναδρομικών που, βάσει της απόφασης, του οφείλονταν. 

Είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια που βροντοφώναζε το αυτονόητο: αποκατάσταση των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αποκατάσταση της Συνταγματικής τάξης. Προσφύγαμε εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με το υπ. αριθ. 13/2014 Πρακτικό της Επιτροπής Συμμόρφωσης επιβεβαίωσε πλήρως τις θέσεις μας και διαπίστωσε τη μη συμμόρφωση του Δημοσίου, υπογραμμίζοντας ρητά ότι κανένα μνημόνιο και καμία τρόικα δεν είναι πάνω από τη συνταγματική τάξη.

Η προηγούμενη κυβέρνηση με μία πρωτοφανή αντιθεσμική λειτουργία ακύρωσε στην πράξη τις δικαστικές αποφάσεις, αφού μονομερώς απεδέχθη μόνο την κατά το ήμισυ εφαρμογή των όσων όριζαν οι σχετικές αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Η Ομοσπονδία μας, συνεπής πάντοτε στον αγώνα που έχει αναλάβει και αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε δυνατή νόμιμη ενέργεια για την διεκδίκηση του συνόλου των μισθολογικών διαφορών που οφείλονται στους υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα, έχει καταθέσει νέα αίτηση ακυρώσεως κατά της υπ’ αριθμ. οικ.2/88371/ΔΕΠ/17-11-2014 κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος και χρόνος καταβολής των διαφορών αποδοχών (κατά 50%) που προκύπτουν από την εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 86 του ν. 4307/2014 για τα χρονικά διαστήματα από 1-08-2012 έως 30-06-2014 και από 1-07-2014 έως 30-11-2014. Με την αίτησή μας ζητούμε να ακυρωθεί η παραπάνω απόφαση, η οποία είναι παράνομη διότι έχει εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση των ρυθμίσεων του άρθρου 86 ν. 4307/2014, οι οποίες αντίκεινται στην αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, την υποχρέωση συμμόρφωσης στο ακυρωτικό δεδικασμένο των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας καθώς και στο δικαίωμα στην περιουσία σύμφωνα με το άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλου της ΕΣΔΑ.

Πέραν όλων αυτών θεωρούμε χρέος της σημερινής κυβέρνησης την θεσμική λειτουργία του κράτους, αποδεχόμενη και σεβόμενη πλήρως τις δικαστικές αποφάσεις.

Ως εκ τούτου ζητάμε την άμεση υλοποίηση στο ακέραιο των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. για τις μισθολογικές διαφορές που οφείλονται στα στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. 



Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: