Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κρίσεις Αρχηγών από Δευτέρα

Την ερχόμενη εβδομάδα και μετά από την επιστροφή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ από το Άμπου Ντάμπι θα έχουμε κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι δύο Αρχηγοί θα είναι μεν στο Άμπου Ντάμπι αλλά για διαφορετικούς λόγους. Ο Α/ΓΕΕΘΑ θα συνοδεύει τον ΥΕΘΑ σε έκθεση αμυντικού υλικού και ο Α/ΓΕΝ θα είναι εκεί για να “κλείσει” οριστικά την παραχώρηση σημαντικοτατης ποσότητας ανταλλακτικών για τις φρεγάτες S.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου θα “κλειδώσουν” οι οριστικές αποφάσεις για τις κρίσεις Αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι πληροφορίες λένε ότι η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ προγραμματίζεται για την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Πριν απ΄ αυτή ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος θα “βάλουν κάτω” τα ονόματα και θα πάρουν τελικές αποφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

20:00 συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ανώνυμος είπε...

Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Τελλίδης και νέος αρχηγός ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Βαϊτσης - Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδορμία τους ο αντιστράτηγος Μανωλάς και ο αντιπτέραρχος Τουρνάς

Την αντικατάσταση των αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας που συνεδρίασε απόψε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Παραλλήλως το ΚΥΣΕΑ διατήρησε στη θέση τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη.



Νέος αρχηγός ΓΕΣ διορίστηκε ο αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, μέχρι σήμερα διοικητής της 1ης Στρατιάς. Ο αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, μέχρι σήμερα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αποστρατεύεται.

Νέος αρχηγός ΓΕΑ τοποθετείται ο αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας. Ο αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, μέχρι σήμερα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αποστρατεύεται.

Στη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας διατηρείται ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος. Ο στρατηγόςΚωσταράκος έχει επιλεγεί από την ΕΕ ως ο επόμενος αρχηγός της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα το Νοέμβριο του 2015. Επί της ουσίας όμως, αναμένεται να αποχωρήσει από το ΓΕΕΘΑ για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα περί τον Σεπτέμβριο του 2015, οπότε και θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Εκ των πραγμάτων, ως ο επικρατέστερος να διαδεχθεί τον στρατηγό Κωσταράκο στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, με τα σημερινά δεδομένα, προβάλλει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης ο οποίος διατηρήθηκε στη θέση του.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ:
Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 το ΚΥΣΕΑ υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και αποφάσισε τα εξής:


Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ παραμένει ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΣ τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, μέχρι σήμερα Διοικητής της 1ης Στρατιάς.

Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ παραμένει ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν.

Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΑ τοποθετείται ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαϊτσης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ.

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ.