Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ

Καταρχάς χαίρομαι που το μήνυμα στο Πειρατικό έγινε η αφορμή της αποστολής στα emails των προτασεων που θα πειτε στη γενική Συνέλευση. και πόσες άραγε δεν έχετε πει (στείλει) ακόμα ......

Κε Μακρή σας συγχαίρω που ακόμα κατέχετε τις πιο βασικές γνώσεις ενός απόφοιτου Νομικής Σχολής

1. Αναφορικά λοιπόν με την παρ. 1 του σχετικού σας, να σας υπενθυμίσω κάτι που επιτηδευμένα αγνοείτε ( και άρα δημαγωγείτε τον κόσμο της ΠΕΑΛΣ ) ότι τα νομοσχέδια τα συντάσσουν τα στελέχη του ΛΣ (το περιεχόμενο τους) και τα δίνουν για διαβούλευση στις Υπηρεσίες και μετά απο και τις τελευταίες επεξεργασίες, δίνονται στη Βουλή που λέτε και σεις και μετά την εκεί γενικότερη και νομοπαρασκευαστικά ενδελεχέστατη διαδικασία (σύμφωνα πάντα με τον Κώδικα της Βουλής (ΚτΒ) , Σύνταγμα αλλά και λοιπές αντιπαραβολές με νομοθετήματα καθώς και με την άποψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ) ψηφίζονται και υπογράφονται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (μια διαδικασία που και ένας πρωτοετής της Νομικής γνωρίζει ή και μπορεί να μάθει από τον ιστότοπο της Βουλής).

Επειδή όμως σαν απλός νομικός κύριε, εμμείνατε στη διαδικασία και όχι στο περιεχόμενο των λόγων μου , αυτό που εννοώ είναι ότι ο νομοθέτης πολλές φορές κάνει λάθος ή βγαζει νόμους οι οποίοι αν μη τι άλλο είναι άδικοι και ανήθικοι (και το ξέρετε πολύ καλά λαμβάνοντας ως παράδειγμα τον Ν. 4093/2012.) Εδώ καλά καλά ξέρουμε όλοι πως γίνονται οι κρίσεις στο ΚΥΣΕΑ, οι επιλογές Αρχηγών και Υπαρχηγών και εμμέσω πόσων πολιτκών αποχρώσεων γίνονται οι επιλογές αυτές (κατά παράβαση των όρων του ΠΔ 210/1993 ) , στα παράτυπα ΠΔ και νόμους για την εισαγωγή Αξ/κων θα κολλήσει η Βουλή?

Άρα λοιπόν μην πολυφλυαρείτε με άσχετες λεπτομέρειες επί της διαδικασίας και μην αναλώνεστε σε ακατάσχετο βερμπαλισμό και επίδειξηε δήθεν γνώσης νομικών θεμάτων, αυτό που νοιάζει τους συναδέλφους είναι το περιεχόμενο και ότι γελάνε με μας τα λοιπά Σώματα με το πώς (με διαβλητές εξετάσεις μπαίνουν οι Αξιωματικοί μας στο Σώμα) όπως άλλωστε είστε και εσείς ο ίδιος και γι αυτό και σφιχτήκατε με τα αναγραφόμενα στην καταγγελία στο πειρατικό. Επίσης περίτρανη απόδειξη αυτού που λέω είναι το γεγονός πόσα Ναυαρχοπαίδια μπαίνουν και πόσα ονόματα Ναυάρχων συνεχίζονται (όλη σχεδόν η ΕΑΑΛΣ έχει συγγενείς μέσα στο Σώμα). Εσείς οξυδερκέστατε τριτοδεσμίτη Κε μακρή λέτε ότι αυτό είναι τυχαίο?Δηλαδή αν ενός Ναυάρχου δίνει ο γιος ή κόρη του ή και οι δύο και μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα, δεν το κάνει?? Πόσους γιούς και κόρες Ναυάρχων και πρώην Αρχηγών έχουμε που έχουν περάσει στη ΣΔΣΛΣ?? Ε τότε τι τις κάνουμε τις εξετάσεις?? Για να διαβάλλονται τα γραπτά??

2. Ομοίως με ως άνω σχετικό 1. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει. Αυτοί που οδηγούν το Σώμα, αυτοί και κόβουν-ράβουν ποιος θα μπει και πώς θα μπει και με ποια προσόντα. Σε άλλες προκηρυξεις έβαζαν γυμναστές, σε άλλες γαλλική Φιλολογία , σε άλλες Πολιτικούς Μηχανικούς σε άλλες ακόμα και γεωπόνους .

3. Δεν εξανίσταμαι για την αξία των ΔΥΛΣ εξανίσταμαι για την κατάσταση που προείπα , Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει, και στέλνουμε για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό κάτι καπετανάκια και μηχανικάκια που ούτε τα τυπικά προσόντα δεν έχουν για μεταπτυχιακό σε Ελληνικό ΠΑνεπιστήμιο και εμείς τα πληρώνουμε σαν ηλίθιοι να πάνε και να πάρουν μάστερ , μετα -πτυχιακό. Ο ΔΟΑΤΑΠ αυτά τα μεταπτυχιακά του Λιμενικου από το εξωτερικό τα αναγνωρίζει?? Με τι πτυχίο (ως πρώτο πτυχίο) ?? Με αυτό που δεν είναι καν πτυχίο?? (ΑΕΝ Γ'?) Τρανότατη απόδειξη σε αυτό που λέω είναι ότι όλοι αυτοί με τα πτυχία Γ'τάξης πάνε γενικά και μπαίνουν σε Πάντειο ή Νομική κτλ για να πουν στον εαυτό τους ή και στο υπόλοιπο Σώμα ότι είνα πτυχιουχοι Πανεπιστημίου. Και ένας Θεός ξέρει πόσοι από αυτούς τελειώνουν ή μπορούν να τελειώσουν τέτοιες δύσκολες Σχολές...Μετά λέτε δε σας φτάνουν τα πληρώματα για τα πλωτά....όλοι θέλουν στα 3 χρόνια να πιάσουν ένα γραφείο! Από τη μία θέλετε να λέγεστε από ΣΝΔ(ΣΔΣΛΣ) αλλά από την άλλη ουτε καν μπορείτε να σκεφτείτε να υπηρτετήσετε τόσα χρόνια σε πλωτό όσα οι πραγματικοί ΑΞ από ΣΝΔ του ΠΝ που είναι μέχρι και Πχες και ΑΝπχοι σε φρεγάτες....όπου θέλετε το παίζετε επιχειρησιακοί της στεριάς και όπου θέλετε ειστε του γραφείου με ωράριο μάνας. Από τη ΔΙοίκηση Προσωπικού μέχρι την επιμελητεία του Κεντρικου ΛΙμ/χείου Πειραιά...επιχειρησιακοί επιστήμονες Γ' τάξης από ΑΕΝ. Σκοντάφτετε ο ένας πάνω στον άλλο στο Αρχηγείο, δεν έχετε θέση να κάτσετε...και κατατ άλλα σηματάκια και τσιγκάκια στο στήθος γιατί απλά κάνατε αυτό που σας πήρε το σώμα να κάνετε..να είστε ναυτικοί...αλλά είπαμε Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.... και από την άλλη δε θέλετε να έχετε τη

Επίσης οι διαταγές που βγάζουν οι Αρχηγοί ή Υπαρχηγοί για εκδήλωση ενδιαφέροντος σε μεταπτυχιακά γιατί δεν περιλαμβάνουν και ΑΞ από ΔΥΛΣ? Αυτούς όταν το θυμάστε, τους προσάπτετε ότι έχουν ακαδημαϊκή γνώση έτσι? και όταν φτάνουν Σημ/ροι ΛΣ, είναι αξιωματικοί ΜΟΝΟ για τις υποχρεώσεις του Αξ/κού? Για τα δικαιώματα δεν είναι άξιοι Αξιωματικοί? Για να είναι λιμενάρχες ή Κυβερνήτες ή μηχανικοί σε πλωτά είναι άξιοι?? Για επιμόρφωση και μετεκπαίδευση στο εξωτερικό ή για εκδήλωση ενδιαφέροντος για Ναυτιλιακοί ακόλουθοι δεν είναι άξιοι?? Αλλά είπαμε..Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει....

4. Τον ιστότοπο της ΠΕΑΛΣ τον γνωρίζω πολύ καλά , και απορώ γιατί εσείς εξανίστασθε και με ειρωνεύεσθε, αφού αυτό που καταφαίνεται περίτρανα ως σκοπός από τα λεγόμενα μου είναι η εισαγωγή στο ΛΣ με πιο αξιόλογο τρόπο (πανελλήνιες ή ΜΟΝΟ μόρια και ίδρυση Ακαδημίας) τρόποι που είναι ελάχιστα ή καθόλου διαβλητοί, με τους οποίους δε η Ένωση είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη εκτός και αν το λέτε απλά για να το λέτε. Και για το ότι είστε όλοι Γ' τάξης, αυτό που ίσα ίσα εννοώ είναι ότι λέει κ ο Πασσάκος...χρειάζεται αναβάθμιση των πτυχίων. (επειδή Κε Μακρή έγραψες ότι θες και τις προτάσεις μου...)

5. Με αυτά και με αυτά που μαγειρεύετε και που εσείς ο ίδιος (δεν σας το χα , έχω απογοητευτεί λίγο με τον εαυτό σας) υποστηρίζετε, αυτός είναι και ο τελικός σκοπός σας, να παρατήσουν όλοι ένα τόσο αξιολάτρευτο ένστολο Σώμα για να κάνετε κουμάντο μεταξύ σας. Είπαμε Γιαννης κερνάει Γιάννης πίνει. Σε λίγο θα στέλνετε και για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό και παιδιά του Νηπιαγωγείου ή με χαρτί Δημοτικού. Εκεί έχει φτάσει η κατάντια μας. Και για σας αντί να κάτσετε και να σκεφτείτε σαν ένωση αυτά που λέω, η μόνη σας λύση έιναι να παραιτούνται (τυχόν) όσοι διαφωνούν.

6. Όσο για τις θέσεις ψυγεία μ αρέσει που τις αναφέρετε κιόλας (κάποιες όπως: ΑΕΝ, ΤΑΛΣ, Λ/Τ στη Θεσ/νικη, ΓΕΛΣ, ΑΣΝΑ ) είναι για να γελάει ο κόσμος δηλαδή με τα ψυγεία.......
Το καταστατικό που λέτε το οποίο παρανόμως δε δίδετε σε κανένα μέλος παρά μόνο όταν το ζητήσει επίμονα (γιατί άραγε?? για να μην έχει γνώση και άρα εξουσία επάνω σας και να τον αφήνετε στο σκοτάδι???) , γραφτηκε και υπογράφτηκε το 2003 . Επειδή πάλι νομίζετε ότι έχετε να κάνετε με κανένα νομικάριο του ΑΠΘ, σας λέω ότι η διαδικασία το ότι παιρνετε υπογραφές πριν τις συνελεύσεις για να δείξετε ότι έχετε απαρτία και να νομιμοποιείται η Γενική Συνέλευση είναι παράνομο. Σε ποιο άρθρο του καταστατικού προβλέπει να γυρνάνε χαρτιά για να υπογράψουν στελέχη και μετα να το παρουσιάζετε σα να ήταν παρόντες?
Το ότι τα 9 άτομα ΔΣ θα αποφασίζουν και θα διατάζουν και αντί για λήψη αποφάσεων στη γενική Συνέλευση θα παίρνονται οι αποφάσεις από δω και στο εξης από το ΔΣ ΜΟΝΟ, --- αυτό το στείλατε στα emails?---- Η΄ δεν είναι σημαντικο να το ξέρουν τα στελέχη που δε θα έρθουν??
Μόνο και μόνο από την απάντηση σας για την ώρα και μέρα συνέλευσης φαίνεται περίτρανα η συμπεριφορά σας, ο υποκριτικός σκεπτικισμός σας και η ψευδέστατη ευγένεια σας! Δηλαδή αν δεν διαβουλευτείτε την ώρα συνέλευσης και δη για τροποποίηση καταστατικου με τα μέλη τότε με ποιον θα τη διαβουλευτείτε? Με τους δικούς σας μόνο??

Σα συγχρονος λιμενικός Μπογδάνος πετάτε και κάνα ρητό έτσι για να ακούγεστε πιο intellectuel σαν απλός απόφοιτος Νομικής που είστε. Αυτά σε καμμιά κοπελίτσα εκεί στη Μηχανιώνα (στο μάχιμο ψυγειο που υπηρετείτε περνάνε....Σε μάχιμες Αρχές όπως Πάτρα, Πάρο, Μύκονο, Χίο και Λιμ. τμήματα όπως Πέραμα Κερατσίνι και Τζελέπη δεν περνάνε τα ρητά. Προσέξτε μόνο από την πολλή μαχιμότητα στη Μηχανιώνα μη φάτε καμμιά σφαίρα και λερώσει το γαλάζιο αίμα τη λευκή στολίτσα!! Εγώ έχω ακούσει λιμενοσταθμάρχες αρχικελευστές.όχι Πλωτάρχες....αλλά μάλλον εσείς που είστε τόσο μορφωμένος και ξέρετε και τον Νταλί (που ήταν υποστηρικτής του φασίστα Φράνκο της Ισπανίας) και έχετε και μεταπτυχιακό στα Νομικά , σας χρειάζεται πολύ η γνώση αυτή στη Μηχανιώνα μάλλον.
Υ.Γ. Κάτι σχόλια από κάτι ιπτάμενους που έχουν κάνει ΣΕΑ δε μας πολυιδρώνουν. Οι ΔΕΑ σας τρωμε για πρωινο. Πειράχτηκες και εσύ με το άτονο σύστημα Ιπτάμενε Μπαμπινιώτη που σου είπαμε τη σχολούλα που έβγαλες ότι δεν είναι Cambridge και Οξφόρδη ε??
Κ εσύ κύριε Μηχανικέ Γ , διαιτητή του βόλλευ πηγαινε κάνε κανα σερβίς, πάρε καμμιά άδεια διαιτητή και κάτσε σε καμμια Υπηρεσία πάνω από χρόνο και μετά μιλα......

Δεν υπάρχουν σχόλια: