Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τραυματισμός Συναδέλφου στην Χίο

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε για την ανατροπή υπηρεσιακού οχήματος, με οδηγό 32χρονο βαθμοφόρο του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος επέστρεφε από την περιοχή Αρμόλια Χίου, όπου είχε μεταβεί για εκτέλεση υπηρεσίας. Ο τραυματισμός του επήλθε όταν το αυτοκίνητο, για άγνωστη αιτία, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο αγρόκτημα στην περιοχή Νυμφαίο (κοντά στα λατομεία Λατω), με αποτέλεσμα ο 32χρονος να εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν 4 πυροσβεστικα όχηματα με 8 άνδρες, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον 32χρονο λιμενικό, καθώς και ασθενοφόρο που τον παρέλαβε, μεταφέροντάς τον αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πυργίου και από εκεί λόγω των πολλαπλών τραυμάτων του και της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Από το Α.Τ. Μαστιχαρίου, διενεργείται προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το ατύχημα, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Χίου, διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ
Καταρχάς να ευχηθούμε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον Συνάδελφο και να γυρίσει γρήγορα στην οικογένεια του.Το αυτοκίνητο άραγε σε τι κατάσταση ήταν???Όλοι ξέρουμε ότι τα υπηρεσιακά οχήματα πανελλαδικά έχουν την στοιχειώδη συντήρηση μόνο.Με νύχια και με δόντια προσπαθούμε ζητιανεύοντας αριστερά και δεξιά και ψάχνοντας χορηγούς να αλλάξουμε λάστιχα, λάδια και φίλτρα..Αν είμαστε τυχεροί και πέσουμε σε κανέναν ανοιχτοχέρη χορηγό θα μπορέσουμε να καλύψουμε και την αλλαγή φρένων.Για αλλαγή αμορτισέρ, ακρόμπαρων και λοιπών "δευτερευόντων" αναγκών σέρβις ούτε συζήτηση.Αυτό αποτελεί πολυτέλεια!!!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περαστικα στον συναδερφο και γρηγορα στο σπιτι του αγιες μερες που ειναι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ.........
ΣΧΟΛΙΟ.
Ο 32χρονος διακομίστηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα και νοσηλεύεται, με πάρα πολύ σοβαρά τραύματα στα πνευμόνια, κυρίως, αλλά, ευτυχώς, εκτός κινδύνου, στο ΝΝΑ.
Ο λιμενικός είχε ανάγκη περίθαλψης απο πνευμολόγο-θωρακοχειρούργο ΚΑΙ για αυτό ΚΑΙ διακομίστηκε στο ΝΝΑ.
Οπως μας είπε, ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Λ.Σ-Ε.Α ΧΙΟΥ,
το υπηρεσιακό όχημα,που καταστράφηκε,, ήταν, το μοναδικό στο λιμεναρχείο, που βρισκόταν σε άριστη κατάσταση-με την ευκαιρία μιας χορηγίας είχαν αλλαχθεί τα λάστιχα και είχαν επισκευαστεί φρένα,τακάκια κ.λ.π.
Προφανώς επρόκειτο για κακή στιγμή..., μας είπαν.
Εικάζουν...
Ο λιμενικός υπηρετεί στα Μεστά και είχε πιάσει δουλειά, στις 8.
Στις 10 το πρωί πήρε το τζίπ και πήγε σε στρατόπεδο στην Αρμόλια να βάλει καύσιμα..
Επιστρέφοντας , περίπου στις 11 το πρωί και διανύοντας απόσταση, 18 χιλιομέτρων, για άγνωστο λόγο, το τζίπ ξέφυγε απο την πορεία του και δυστυχώς ανατράπηκε.
Ο κ. Τριπολίτης και οι συνάδελφοί του έτρεξαν και τρέχουν , για να βοηθήσουν τον 32χρονο συνάδελφό τους και μπράβο τους.
Η υπηρεσία όμως ;;;;
Αρχηγέ , όπως πληροφορήθηκα , ο λιμενικός έχει πραγματική και ουσιαστική ανάγκη να του σταθείτε εμπράκτως , εδώ, στο ΝΝΑ.
Παράκληση απο εμας, φροντίστε τον τραυματία, όσο και όπως μπορείτε.

ΠΟΠΗ ΧΡ.