Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Περί παράνομης Αλιείας και Δυνατότητας ελέγχων από τους Λιμενικούς...

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Διαβάζω το τελευταίο διάστημα στις στήλες του Πειρατικού, ότι αναφέρεστε συχνά, σε παράνομη αλιεία που συμβαίνει είτε στην περιοχή των τεσσάρων Λιμεναρχείων της Αττικής είτε στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Αλήθεια γνωρίζετε αν υπάρχουν εύκαιρα σκάφη που να μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιήσει για ελέγχους; Γνωρίζετε αν αυτοί που πλαισιώνουν τα πληρώματα τους, έχουν την στοιχειώδη εκπαίδευση στους νέους Κοινοτικούς Κανονισμούς της Αλιείας προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε κάθε έλεγχο; Εγώ που ίσως γνωρίζω λίγο καλύτερα, σας λέω πως ΟΧΙ. Είναι σωστό αυτό;
Γνωρίζετε ότι από αρχές του 2010 έχουν καταργηθεί όργανα μέτρησης για τα δίχτυα της μηχανότρατας, των γρι-γρι και γενικά όλων των αλιευτικών εργαλείων, ενώ η Ελλάδα που όφειλε να έχει εφοδιασθεί από τότε με νέο ηλεκτρονικό όργανο (το οποίο από ότι ακούω είναι πανάκριβο), ακόμα δεν έχει εφοδιασθεί; Συνεπώς, πως θα γίνουν έλεγχοι; Με όργανο το οποίο έχει καταργηθεί; Γιατί αν πούμε ότι κάποιος το κάνει και πάει και μετρήσει με το παλιό θα μπλέξει άσχημα.
Αν φυσικά θέλετε αυτούς τους Κανονισμούς μπορείτε να ρωτήσετε στα αρμόδια Τμήματα αλιείας και πιστεύω να σας ενημερώσουν για το τι συμβαίνει.

Είναι άδικο να μιλάμε για παράνομη αλιεία, όταν ο Λιμενικός του Αιγαίου αφ ενός δεν έχει εκπαιδευτεί ποτέ στο πως γίνονται οι μετρήσεις, στο πως θα επιθεωρήσεις ένα σκάφος μεγάλων διαστάσεων, στο πως θα έχεις τις γνώσεις αλλά κυρίως την σιγουριά να πεις εδώ υπάρχει παρανομία και συνεπώς οφείλω να αφαιρέσω ένα αλιευτικό δίχτυ το οποίο κοστίζει πολλές χιλιάδες Ευρώ.
Επειδή υπηρετώ σε σκάφος, θα ήθελα να σας επισημάνω το πρόβλημα αυτό, γιατί είναι άδικο να χτυπάμε το χαμηλό προσωπικό για το ότι δεν κάνει σωστά την δουλειά του, όταν οι μεγάλοι στα Υπουργεία δεν κάνουν τίποτα για να έχουμε τον εξοπλισμό αλλά και τις γνώσεις να φέρουμε εις πέρας αυτό το δύσκολο αντικείμενο.
Τέλος θα ήθελα να σας πω να ρωτήσετε, αν πολλοί από τους διοικούντες μπορούν να ξεχωρίσουν την τσιπούρα από τη συναγρίδα αλλά κι αν μπορούν να ξεχωρίζουν αν ένα σκάφος είναι μηχανότρατα ή γρι γρι!!! Βασικό!!!
Σας ευχαριστώ αλλά οι χαμηλόβαθμοι δεν αντέχουν άλλα κτυπήματα. Ζητάμε εδώ και τώρα σεμινάρια ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ και να μην ενοχλούμε καθόλο το εικοσιτετράωρο αξιωματικούς εξειδικευμένους σ αυτόν τον τομέα οι οποίοι αφενός μας έχουν δώσει το δικαίωμα να τους καλούμε τηλεφωνικώς (πάντα με δικά μας τηλέφωνα) και προς τιμήν τους είναι διατεθειμένοι να μας βοηθούν, αφ ετέρου να μας σώζουν τελευταία στιγμή από παγίδες που πολλές φορές προκαλεί η ημιμάθεια μας. Οι κυβερνήτες ζητούν βοήθεια και σεμινάρια από έμπειρους του αντικείμενου αυτού. Φυσικά τους τελευταίους δεν θα σας τους πω γιατί είναι λίγοι πολύ λίγοι, πάρα πολύ λίγοι και αν το ψάξετε λίγο θα φτάσετε σ αυτούς!
Πάντως εμείς από το Αιγαίο τους/τον ευχαριστούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: