Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Έχουν φτάσει στα όρια τους με τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα και δηλώνουν ότι δεν πάει άλλο...

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Λιμενικοί και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας. Οι πρώτοι, γιατί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τους έστειλε την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, προκειμένου να ερευνήσει παραβάσεις!!! Και ο δεύτερος, γιατί τον πιέζουν οι κάτοικοι
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσενος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τον πιέζουν οι κάτοικοι για το πρόβλημα των μεταναστών, αφού έχει εξαντληθεί η υπομονή τους. Μάλιστα επεσήμανε ότι όσο βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες θα αυξάνεται συνεχώς και ο αριθμός των μη νόμιμων μεταναστών, που διαμένουν στα πρόχειρα παραπήγματα που κυκλώνουν την πόλη της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή στην πόλη βρίσκονται περίπου 500-600 παράνομοι μετανάστες,στην συντριπτική τους πλειονότητα άντρες, κυρίως από χώρες της Αφρικής, από το Ιράκ και από το Αφγανιστάν. Στο μεταξύ, κι ενώ οι λιμενικοί στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, κάνουν ότι μπορούν για να εξαρθρώσουν τα παράνομα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, ως επιβράβευση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τους έστειλε την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, για να διαπιστώσει πώς φεύγουν κάποιοι μετανάστες για Ιταλία και τους στέλνουν πίσω οι Ιταλικές αρχές.

Δεν είναι δύσκολη η απάντηση και δεν θέλει εξυπνάδα: Οι Ιταλοί είναι εφοδιασμένοι με σύγχρονα μηχανήματα και τους εντοπίζουν. Εδώ οι λιμενικοί κάνουν τη δουλειά τους με ελάχιστα μέσα. Οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα σχεδόν καθημερινά συλλαμβάνουν μετανάστες κρυμμένους είτε σε φορτηγά είτε σε αυτοκίνητα. Τους ανακαλύπτουν κρυμμένους σε διάφορα σημεία όπως σε πορτ – μπαγκαζ, ανάμεσα σε φρούτα, σε πατάτες, σε διπλούς πάτους νταλικών, σε τροχόσπιτα, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο χώρο των αποσκευών ή των καυσίμων… Ακόμα και μέσα σε νεκροφόρα εντοπίστηκαν κάποιοι κάτω από το μεταλλικό συρταρωτό «φορείο», που χρησιμοποιείται για να μπαίνει το φέρετρο! Σωστά υπογραμμίζουν ότι «το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δεν αντιμετωπίζεται από τις διωκτικές αρχές, αλλά είναι πρωτίστως πολιτικό».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον άρθρο αλλά , συγνώμη κιόλας , δεν σημαίνει τίποτε για τον εξής απλό λόγο ότι το θέμα δεν είναι οι μετανάστες αν συλλαμβάνονται απο εμάς που δεν έχουμε εξοπλισμό ή αν τους επιστρέφουν οι Ιταλοί που έχουν εξοπλισμό . Το θέμα είναι τι γίνεται μετά . Απάντηση ; Τίποτε . Παραμένουν εδώ υπο την προστασία των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου . Ξέρετε , του Δημητρά , του Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι , των δημοσιο / κάφρων που αποδεδειγμένα μισούν κάθετι ένστολο και στρατιωτικό .
Αυτοί που θέλουν τη διαλυση των στρατιωτικών δομών του κράτους , αυτοί που θέλουν στην σωστή αστυνόμευση αλλά εγκαλούν τον "σύντροφο" Παπουτσή να καταργήσει τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα , αυτοί που θέλουν το λιμενικό μακρυά απο τα λιμάνια που έχουν πουληθεί και τώρα αρχίζουν στα άρθρα τους να γράφουν για σεκιούριτι και άλλα . Μην νομίζετε ότι δεν σας έχουμε πάρει χαμπάρι ...

Ανώνυμος είπε...

Τι σχεση εχει με αυτα ο ΣΠΚ.
Εκτος και αν πιστευεις οτι η αστυνομια που τον κατηργησε προ
πολλου το μετανιωσε.

Ανώνυμος είπε...

Η αστυνομία είναι αποφασισμένη να δώσει λύση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών της Ηγουμενίτσας. Έτσι ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Ιωάννης Ραχωβίτσας, συνοδευόμενος από τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Νίκο Σερέτη, επισκέφτηκε την πόλη και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και τον αστυνομικό διευθυντή Θεσπρωτίας Βασίλη Μίαρη. Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Ραχωβίτσα, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος υπογράμμισε πως "τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια εντατικοποίηση των ενεργειών της Αστυνομίας για το ζήτημα των λαθρομεταναστών.
Σχεδόν καθημερινά γίνονται συλλήψεις και οι λαθρομετανάστες μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης μακριά από την Ηγουμενίτσα, όμως συνεχώς προσέρχονται άλλοι, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να μην αντιμετωπίζεται καίρια". Ακόμη ζήτησε από τον Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων και από άλλους τομείς. Ο κ. Ραχωβίτσας αναγνώρισε το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας πως δεν αφορά μόνο την Ηγουμενίτσα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Στο μεταξύ αποφασίστηκε νέος αποκλεισμός του λιμανιού Ηγουμενίτσας. Τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: "Ο Δήμος Ηγουμενίτσας οι φορείς της πόλης και του Νομού και η Επιτροπή Αγώνα σε συνεδρίαση που έγινε το Σάββατο στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, αποφάσισαν την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων και τον αποκλεισμό του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας. Αυτή τη φορά ο αποκλεισμός του Λιμένα γίνεται σε ημέρα και ώρα που το Λιμάνι παρουσιάζει την μεγαλύτερη κίνηση σε Φορτηγά κυρίως και σε επιβατηγά οχήματα. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η Επιτροπή Αγώνα καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην νέα αυτή κινητοποίηση που αφορά την ποιότητα της ζωής όλων μας , το μέλλον του τόπου μας αλλά και τα δικαιώματα των ίδιων των μεταναστών. Η επιτυχία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας είναι υπόθεση των ίδιων των πολιτών. Αυτή τη φορά ας είμαστε όλοι εκεί".

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να ειναι ηλίθιος οποιος πιστευει σε λυσεις .....άκου ...Ο κ. Ραχωβίτσας αναγνώρισε το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας πως δεν αφορά μόνο την Ηγουμενίτσα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη .μπραβο υπαρχηγε ........θα θα θα θα θα ..στην αλλη ζωη......