Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Προτάσεις - λύσεις.....


Εδώ θα γίνεται ανάρτηση των προτάσεων που θα μας στέλνετε στο email μας ellhnikhaktofylakh@gmail.com .................





Ξεκινάμε από τις προτάσεις του "Επίγονου Τάσου"........


Θα ηθελα να κανω μερικες προτασεις για την ΕΛ.ΑΚ. στο φιλοξενο blog μας.

1.Ένας από τους πυλώνες δημοκρατίας ενός σώματος ασφάλειας είναι η Δομή του και αυτή τη στιγμή για να λειτουργήσει το Λιμενικό σώμα αξιοκρατικά και Δημοκρατικά, διπλά στο πολίτη, πρέπει να αλλάξει άμεσα τη απαρχαιωμένη ΔΟΜΗ ΤΟΥ...
Παράκληση(πιστεύω) από χιλιάδες ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ να γίνει άμεση κατάργηση του Σ.Π.Κ, και να υπαγόμαστε στο ίδιο καθεστώς με τα αλλά σώματα ασφάλειας. Αλήθεια τη σχέση έχουμε εμείς σαν σώμα ασφάλειας με τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα, ο όποιος υπήρχε και εφαρμοζόταν στο Λιμενικό σώμα (και ακόμα εφαρμόζετε)σε τελείως διαφορετικές εποχές με τελείως διαφορετικές συνθήκες .
Αλήθεια ;; ποιον εξυπηρετεί αυτή η απαρχαιωμένη κατάσταση η όποια δίνει το δικαίωμα στο να εκφραστούν φωνές και νοοτροπίες(ευτυχώς λίγες) άλλης εποχής και προπάντων έλλειψη Δημοκρατικού πνεύματος ,που είναι αναγκαίο ώστε ο ένστολος να ανταποδίδει στον πολίτη Δημοκρατία…Άλλωστε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ παράγει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


2.Να λειτουργήσει σύστημα προσλήψεων στο Λιμενικό ανάλογο με αυτό της πυροσβεστικής…
Δηλαδή οι προσλήψεις να γίνονται ύστερα από προκήρυξη-δημοσίευση συγκεκριμένων θέσεων (αριθμό) σε συγκεκριμένα μέρη.
Δηλαδή ΠΧ.( 20 θέσεις για ΣΑΜΟ 10 θέσεις για ΚΑΛΥΜΝΟ) με την προϋπόθεση ,όπως γίνεται και στη πυροσβεστική, να υπάρχει υποχρεωτική παραμονή 10 ετών στα συγκεκριμένα μέρη.
Με αυτό το τρόπο άμεσα (υπάρχει και το προηγούμενο της Π.Υ.) θα μειωθεί το λεγόμενο ΡΟΥΣΦΕΤΙ τον μεταθέσεων ,που κατά ανάγκη είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοι να μπαίνουν προκειμένου να αποφύγουν μια τέτοια μετάθεση, που συνεπάγεται και οικονομική-οικογενειακή καταστροφή.

3.Α) Άμεση κατάργηση 24 βαρδιών υπηρεσίας β) Να τηρείται το ωράριο εργασίας το όποιο μέχρι τώρα είναι μόνο στα χαρτιά (κυρίως για τα ταλαίπωρα πληρώματα των σκαφών) Γ) χορήγηση προβλεπόμενων ρεπό που αντιστοιχούν στις ώρες εργασίας.

4.Θέσπιση υποχρεωτικών βολών με όπλα μια φορά το εξάμηνο.

5.Σεμινάρια ψυχολογίας-αυτοάμυνας και αντιμετώπισης ειδικών περιπτώσεων–συνθηκών .

6.Α)Εκσυγχρονισμός της επίσημης στολής που είναι πανομοιότυπη με του πολεμικού ναυτικού και αλλαγή αυτής με άλλη σαν αυτή που έχουν ευρωπαϊκές ακτοφυλακές Π.Χ. (ΙΤΑΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ) Β) Χορήγηση ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητα- σκάφη ώστε να ενεργοποιηθούν και να είναι ασφαλή για το προσωπικό.

7.Επιτέλους αρωγή(κτιριακές υποδομές ώστε να μην πληρώνουν από το μισθό τους υπέρογκα ποσά για ενοίκιο) για τα άτομα που έχουν πάρει μετάθεση σε νησιά και βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους.

8.Καλύτερη λειτουργία του γραφείου τύπου ώστε να να αναδεικνύονται όλα τα θετικά που γίνονται για την προστασία των πολιτών(διάσωση-προστασία)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .....
=====================================================================================


Η δεύτερη πρόταση έρχεται από τον/την ''nautica''



Τα κακώς κείμενα είναι πολλά... μερικές προτάσεις εντελώς επιγραμματικά με την προσδοκία να δώσουν το έναυσμα για συζήτηση:

1. Έμφαση στην Εκπαίδευση με Επικαιροποίηση των οργανισμών εκπαίδευσης όλων των σχολών, απεμπλοκή από τις σχολές του ΠΝ και ουσιαστική δουλειά. Δεν είναι δυνατόν να αποφοιτείς από οποιαδήποτε σχολή του ΛΣ με τις γνώσεις που είχες και πριν εισαχθείς, όπως συμβαίνει σήμερα. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι πλήρης, διάρκειας τουλάχιστον δύο ετών και όλοι να αποφοιτούν ανακριτικοί υπάλληλοι.

2. Ορθολογική συγκρότηση της βαθμολογικής ιεραρχίας. Δεν γίνεται να έχουμε περισσότερους αξιωματικούς από λιμενοφύλακες, δεν γίνεται οι προαγωγές να γίνονται με μοναδικό κριτήριο τα χρόνια υπηρεσίας, δεν γίνεται να μην υπάρχει σχέση βαθμού - αρμοδιότητας - ευθύνης. Δεν χρειάζονται τόσοι βαθμοί, κάποιοι πρέπει να καταργηθούν ( π.χ. ουσιαστικά τι διαφορά έχει ο κελστης με τον επικστη, ο αρχστης με τον ανθστη, ο πλωταρχης με τον αντρχο; κτλ).

3.Πλήρης εφαρμογή του ΠΔ μεταθέσεων, όποιο και αν είναι αυτό. Αλλάζουμε τα πδ χωρίς ποτέ να έχουμε εφαρμόσει στο ελάχιστο κανένα από αυτά. Εφαρμογή του πδ για διαφάνεια στις μεταθέσεις και στελέχωση των υπηρεσιών σύμφωνα με την οργανική τους σύνθεση. Νόμοι Υπάρχουν ΝΑ εφαρμοστούν.

4.Κατάργηση του αμετάθετου στους συνδικαλιστές. Χρειαζόμαστε τον συνδικαλισμό, αλλά όχι αυτόν που έχουμε σήμερα, γιατί με αυτά τα προνόμια που ισχύουν σήμερα η ενασχόληση όλων ανεξαιρέτως γίνεται αποκλειστικά για ιδίων όφελος.

Δεν χρειάζονται πολλά για "να μπεί το νερό στ' αυλάκι", επιτέλους ας υπάρξει ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

=====================================================================================




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

SUMFONV APOLYTA ME TON FILO KAI MAKARI NA KANOYN ESTV KAI TA MISA APO AYTA TUA EINAI ENA BHMA GIA TH EL.AK MAS..

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΦΙΚΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ(ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΡΟΠΟ…ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ .ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΛΙΜΕΝΙΚΟ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ( Σ.Π.Κ) ;;;;;

admin είπε...

εγω απο την αλλη αν και εχω αρκετο ογκο μελετων-προτασεων [οι πιο πολλοι που τις εχουν διαβασει εχουν συμφωνησει στο 95%] επι του παροντος θα σταθω στο στρατιωτικο κοματι

πιστευω ειναι ενα ΜΕΓΑΛΟ λαθος ο τροπος που το χειριστηκαμε τοσα χρονια

καναμε το λαθος και συνδεσαμε την στρατιωτικη οργανωση με τον ΣΠΚ

ΑΛΛΟ πραγμα η στρατιωτικη οργανωση και ΑΛΛΟ πραγμα η στρατιωτικη ποινικη δωσιδικια

ετσι πεσαμε στην παγιδα αντι το αιτημα μας να λεει

ΝΑΙ στην στρατιωτικη οργανωση και αναβαθμιση της ΟΧΙ στην δωσιδικια κατα ΣΠΚ

να λεει

τι σχεση εχει το Λιμενικο με την στρατιωτικη οργανωση και γιατι να ειναι στρατιωτικα δομημενο


αυτο πιστευω ηταν το λαθος μας και η τροχοπεδη των αιτηματων μας

λεκτικες ακροβασιες που με αντιμετωπιση διπλωματικου επιπεδου δινουν τη νικη στην αντιθετη αποψη


για αυτο λοιπον ΑΛΛΑΞΤΕ την αποψη σας

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ στην στρατιωτικη οργανωση και γιατι οχι και εκσυγχρονισμο της στα διεθνη προτυπα

ΟΧΙ ομως στην στρατιωτικη ποινικη δωσιδικια



και η αστυνομια στρατιωτικα συντεταγμενο ενοπλο σωμα ειναι ...... η ποινικη δωσιδικια του αλλαζει


αυτο να ζητησουμε


ελπιζω να καταλαβαινετε

Γιάπρος Σπύρος

Ανώνυμος είπε...

Στην χώρα μας υπάρχουν τρεις ισχυρές δκτατορίες.
Των 300,
Tων βολεμένων &
Tων συνδικαλιστών.
Ακολουθούν & άλλες μικρότερες .... αλλά εξ ίσου ισχυρές.
Με ναυτικούς Κανονιοβολισμούς,
Κουρσάρος

Ανώνυμος είπε...

SIMFONO SE OLA EKTOS TIS KATARGISIS TOY AMETATHETOY STO SINDIKALISMO .
PAME ETSI STO ALLO AKRO.
KE TELOS PANTON OLOI OI SINDIKALISTES DEN INE IDIOI OYTE LOYFADOROI .
KE NA SAS PO KE ENA MISTIKO ....AFTES OI EKSERESIS FIMONONTE POY FIMONONTE APO TOYS EPAGELMATIES SINDIKALISTES AN EXOYN TIN PIESI KE TIS METATHESI TOTE PANE TELIOS STIN AKRI .
NAI LIPON STO AMETATHETO ALLA NA EXOYN DIKEOMA EKLOGIS MONO OSOI DOYLEVOYN SE MAXIMES IPIRESIES STIS OPIES THA EKSAKOLOYTHOYN NA DOYLEBOYN ...ETSI GIA NA IMASTE OLOI IKANOPIOIMENOI.
EPITELOYS PSIFISTE AFTOYS POY GNORIZETE POIOI INE ,POY DOYLEVOYN ,KAI OSOI DEN GOYSTARETE NA PSIFIZETE PREPI NA TO KANETE GIA NA BGAINOYN OI KALOI. MIN AFINETE 150 ATOMA NA PSIFIZONTE METAKSI TOYS.
O SINDIKALISMOS ME TA MIONEKTIMATA TOY KAI TA PLEONEKTIMATA TOY DEN FTEI SE KATI AN KAPOIOI APO TOYS SINDIKALISTES INE PARTAKIDES.....