Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (Ε.Δ.Ο.Π.Α)...

Η ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (Ε.Δ.Ο.Π.Α) αποτελεί τμήμα της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν.Πρέβεζας, και ιδρύθηκε το 1998 με αρχή λειτουργίας την παροχή βοήθειας στο κρατικό μηχανισμό σε περιπτωσεις φυσικών καταστροφων, ατυχημάτων και θεομηνιών.
- Μέλη της είναι εθελοντές άνδρες & γυναίκες οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν μέσω της κοινωνικής προσφοράς τους



- Η ΕΔΟΠΑ υπάγεται στο Εθνικό Σύστημα Εθελοντισμού μέσω της ΛΕΚ, η οποία είναι εθελοντική οργάνωση ενταγμένη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,και ειναι ενταγμένη στο πολιτικό σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πρέβεζας.
-Η εκπαίδευση των μελών της Ε.Δ.Ο.Π.Α χωρίζεται σε θάλασσα, βουνό, μαζικές καταστροφές και Α΄βοήθειες, και περιλαμβάνει:
σχολεία εκπαίδευσης από πιστοποιημένους οργανισμούς σε όλα τα αντικείμενα, παράλληλα προγραμματίζονται καταδύσεις συντήρησης ανά μήνα και πραγματοποιούνται πορείες με φόρτο σε μεγάλο υψόμετρο, τεχνικές αναρρίχησης και καταρρίχησης, σεμινάρια πρώτων βοηθειών, σεμινάρια χαρτογράφησης και ανάγνωσης χαρτών, χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού προσδιορισμού θέσης, σεμινάρια τηλεπικοινωνιών και εκπαιδεύσεις διαβίωσης με δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Πραγματοποιούνται κοινές εκπαιδεύσεις με Πυροσβεστική Υπηρεσία , ΕΜΑΚ , ΕΚΑΒ και Λιμενικό Σώμα για την καλύτερη συνεργασία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Σκοπός όλων αυτών των δραστηριοτήτων είναι η δημιουργία κοινού πνεύματος και κοινής λειτουργίας των μελών της ομάδας.
- Επίσης υλοποιούνται με μορφή ασκήσεων διάφορα πιθανά σενάρια αντιμετώπισης ατυχημάτων δια μέσου των οποίων εξάγονται συμπεράσματα για την πληρέστερη και αρτιότερη προετοιμασία της ομάδας.
- Διαθέτει διασωστικό εξοπλισμό για όλα τα ανωτέρω αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: