Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Οριστική η απόφαση για ΕΛ.ΑΚ....


Το τέλος του Λιμενικού Σώματος με την μορφή που το ξέραμε και την μετατροπή του και επισήμως σε Ελληνική Ακτοφυλακή, πιστοποίησε κατά την συνάντησή του με ναυτιλιακούς συντάκτες, επί τη ευκαιρία των εορτών, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου.....

Ο κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, εξήγησε ότι με το νόμο που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στην Βουλή και την ίδρυση αρχηγείου Ελληνικής Ακτοφυλακής, θα αρθούν όλες οι δυσλειτουργίες και θα αποσαφηνιστούν τα «πολλά» σημεία που προέκυψαν απ’ την δημιουργία των δύο νέων υπουργείων, του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και του Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα κατά την διάρκεια φιλικής συζήτησης και μετά από παρέμβαση του Portnet.gr, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το νέο ακρωνύμιο του σώματος που θα αντικαταστήσει το Λιμενικό Σώμα, της Ελληνικής Ακτοφυλακής, να είναι ΕΛ. ΑΚ. (προφανώς κατά τα πρότυπα του ΕΛ.ΑΣ.).

Επί της ουσίας, ο κ. Χρυσοχοϊδης, επανέλαβε παλιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες η προσέγγιση της λειτουργίας της Ελληνικής Ακτοφυλακής, δεν πρέπει να γίνεται με τον τρόπο που γινόταν και αφορούσε το παλιό Λιμενικό Σώμα. «Τι σχέση έχει η Ακτοφυλακή με τα λιμάνια», αναρωτήθηκε. Για να δώσει απάντηση στην ρητορική ερώτηση, σημειώνοντας πως η Ακτοφυλακή θα είναι πλέον υπεύθυνη για να προλαμβάνει τυχόν αξιότιμες πράξεις που συντελούνται εκεί, αλλά και τον ασφαλή απόπλου και κατάπλου των πλοίων. Αντίθετα πλέον, θα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στις θάλασσες σε όλες της τις μορφές, όπως συμβαίνει με όλες τις ακτοφυλακές στον κόσμο.

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διασκέδασε τους φόβους που υπάρχουν ότι δήθεν θα είναι υφιστάμενο της Αστυνομίας, Σώμα, τονίζοντας ότι θα έχει δικό της αρχηγείο, και απλώς θα συνεργάζεται με την Ελληνική Αστυνομία.

portnet.gr

Σχόλιο
Όπως καταλαβαίνετε η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη για την αλλαγή του Λ.Σ. σε ΕΛ.ΑΚ.
Ας σταματήσουμε πλέον να ασχολούμαστε με την αλλαγή της ονομασίας κι ας δούμε τι ουσιαστικές αλλαγές μπορούμε να κάνουμε στην καινούρια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ.
Υποβολή προτάσεων για τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που σκέφτεστε μπορείτε να υποβάλετε απ'ευθείας στον Υ.ΠΡΟ.ΠΟ πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: