Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Συμβάντα Τετάρτης 17/02/2010

Ρύπανση από λιπαντέλαια παρατηρήθηκε, σήμερα στις 15.30, στη θαλάσσια περιοχή Επισκευαστικής Ζώνης Περάματος, εκτάσεως περίπου 50 τ.μ..
Αμέσως ξεκίνησαν διαδικασίες απορρύπανσης από πλωτά αντιρρυπαντικά μέσα ιδιωτικής εταιρείας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Από το Ζ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του υπαιτίου.

Συνελήφθη, σήμερα στις 13.30, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, κατά την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 43χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε κρυμμένους εντός του χώρου του φορτίου του, εννέα (09) αλλοδαπούς, που δεν κατείχαν νόμιμα εγγράφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα.

Η Λιμενική Αρχή Μαρμαρίου, ενημερώθηκε, σήμερα στις 15.00, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ» Ν.Π. 11295, ότι, λόγω των εργασιών επισκευής της ράμπας στο λιμάνι του Μαρμαρίου, καθίσταται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στον προβλήτα φορτοεκφόρτωσης πλοίων.
Στις 15.30, το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Μαρμαρίου και αποβίβασε με ασφάλεια 90 επιβάτες, ενώ το προγραμματισμένο δρομολόγιο του για Ραφήνα στις 16.15, παρέμεινε ανεκτέλεστο.

Συνελήφθη, σήμερα στις 08.30, στο λιμάνι του Βόλου, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Βόλου, κατά την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, ένας 44χρονος, διότι μετά από έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του, ακατέργαστη ινδική κάνναβη βάρους 0,6 γραμμαρίων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία.

Συνελήφθη, χθες στις 17.15, στον προβλήτα «ΛΕΜΟΝΑΔΙΚΑ» του λιμένα Πειραιά, από προσωπικό της Διοίκησης Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, 27χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε ΙΧΕ όχημα ιδιοκτησίας του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκε ταξιδιωτικός σάκος, που περιείχε μια πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 1.083 γραμμαρίων.
Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ΙΧΕ όχημα και η ναρκωτική ουσία.

Σήμερα στις 15.20, η Λιμενική Αρχή Σύμης ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ» Ν. Αγ. Νικολάου 09, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιά - Πάτμο - Λειψοί – Λέρο – Κάλυμνο – Κω – Σύμη - Ρόδο), ότι η προσέγγιση στην Σύμη ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (ΝΑ 6-7 Bf).
Στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση εξήντα ένας (61) επιβάτες, ενώ θα αποβιβάζονταν οκτώ (08) άτομα.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, μεταφέρθηκε σήμερα στις 13.15, με το Ε/Γ – Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 53, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, 33χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Χθες στις 23:20, στη Λιμενική Αρχή Χίου περιήλθε πληροφορία, για παράνομη φόρτωση στο Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΜΥΤΙΛΗΝΗ΄΄ Ν. ΧΙΟΥ 362, με προορισμό τον Πειραιά, μεγάλης ποσότητας φυσικής χιώτικης μαστίχας, η οποία είναι προϊόν μονοπωλιακού χαρακτήρα και διακινείται αποκλειστικά από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Άμεσα, στελέχη του Κ. Λ. Χίου διενήργησαν έλεγχο, εντοπίζοντας στον αποθηκευτικό χώρο του πλοίου, τρεις ασυνόδευτους σάκους, οι οποίοι περιείχαν συσκευασμένη χιώτικη μαστίχα, συνολικού βάρους 87,2 κιλών.
Κατόπιν συνεννόησης με τη Λιμενική Αρχή Πειραιά, ακολούθησε ελεγχόμενη μεταφορά του φορτίου μαστίχας και με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, σήμερα στις 09:30, συνελήφθη, από προσωπικό της Διοίκησης Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, 43χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προσήλθε για να το παραλάβει.
Ο 43χρονος, συνοδευόμενος από προσωπικό του Κ. Λ. Πειραιά, θα μεταφερθεί στη Χίο, εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, στο πλαίσιο του φακέλου δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του από τη Λιμενική Αρχή Χίου, ενώ η ποσότητα μαστίχας κατασχέθηκε.

Εντοπίστηκε, στις 05:10 σήμερα, από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά ακρωτηρίου «ΚΑΡΑΒΟΠΕΤΡΑΣ» Σάμου, μηχανοκίνητη λέμβος, προερχόμενη από Τουρκία, στην οποία επέβαιναν τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαποί (31 άνδρες και 03 γυναίκες) που δεν κατείχαν νομιμοποιητικά έγγραφα.
Οι παράνομοι μετανάστες είχαν βρεθεί σε δυσχερή θέση λόγω εισροής υδάτων στο σκάφος τους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ασφαλής περισυλλογή τους από το πλήρωμα του πλωτού, ενώ η λέμβος τελικά βυθίστηκε.
Οι διασωθέντες οδηγήθηκαν στο Γ. Ν. Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
- 52χρονου αλλοδαπού από το λιμάνι της Λέρου στο λιμάνι Μαστιχαρίου της Κω, με πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος,
- 33χρονης από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ – Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. ΝΑΞΟΥ 53.

Δεν υπάρχουν σχόλια: