Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Συμβάντα Παρασκευής 19/02/2010

Τρεις παράνομοι μετανάστες, ηλικίας 27, 23, και 19 ετών, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, κατά την διάρκεια αντίστοιχων ελέγχων, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό.
Οι αλλοδαποί, δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα και εντοπίσθηκαν, κρυμμένοι στα ημιαξόνια φορτηγών οχημάτων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, για τα τρία περιστατικά, διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.
=====================
Συνελήφθη, χθες στις 22.00,


στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δεν κατείχε νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Συνελήφθησαν, σήμερα στις 06:00, στο λιμάνι της Σάμου, από προσωπικό του Λιμεναρχείου Σάμου, έξι (06) αλλοδαποί, (πέντε 05 άνδρες και μία 01 γυναίκα), οι οποίοι δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα και είχαν ξεκινήσει, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με πνευστή κωπήλατη λέμβο, η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβασή τους.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου. 

========================== 

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, σήμερα στις 18.35, το Τ/Χ-Α/Ψ «ΚΑΡΕΤΑ» Λ.Π.Φ. 2872, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή τρία (03) ν.μ. βόρεια της Κέας, με δύο (02) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα έσπευσε στην περιοχή προς παροχή βοήθειας πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, το οποίο συνόδευσε με ασφάλεια το ταχύπλοο σκάφος στο λιμάνι της Κέας, ενώ οι 2 επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαυρίου. 

========================== 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκαν, σήμερα το απόγευμα, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 60χρονου από λιμένα Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος.

- 36χρονης αλλοδαπής, από λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 53. 

Επιπλέον, σήμερα στις 00:05 στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθη, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 23χρονος αλλοδαπός, οδηγός ΙΧΕ οχήματος, διότι μετέφερε, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη έναν 20χρονο αλλοδαπό, που δεν κατείχε νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα και ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: