Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Αναβρασμός στο Λιμενικό από τη διάσπαση σε 2 υπουργεία...

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 10 παραιτήσεις στελεχών, που βρίσκονται κυρίως στον βαθμό του πλοιάρχου ΛΣ και θεωρείται πολύ πιθανό ο αριθμός των παραιτηθέντων να αυξηθεί.
Ηδη, στελέχη του Λιμενικού Σώματος εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στη λειτουργία του Σώματος, εάν αυξηθεί ο αριθμός των παραιτηθέντων, ενώ ευνόητες είναι οι επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αντιδράσεις

Το πρώτο κύμα των αντιδράσεων από στελέχη του Λιμενικού Σώματος καταγράφτηκε με την κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας και τον «διαμελισμό» των υπηρεσιών του στα υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη.
Από εκεί και πέρα άρχισε να ενισχύεται ο προβληματισμός, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις των πολιτικών ηγεσιών των δύο υπουργείων δεν έχουν ρυθμιστεί θέματα λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος, ενώ φήμες που αφορούν ζητήματα σχετικά με τη βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού και τον χρόνο υπολογισμού της σύνταξης, επιτείνουν το κλίμα ανησυχίας.
ΣΤ. ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: