Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Συμβάντα Σαββατου 20/02/2010

Συνελήφθη, χθες στις 16.30, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, κατά την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 50χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε ως συνοδηγό του 22χρονη αλλοδαπή, χωρίς νόμιμα έγγραφα, η οποία συνόδευε δύο (02) ανήλικους, επίσης χωρίς νόμιμα έγγραφα.
Σε περαιτέρω έλεγχο εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένοι στο χώρο των αποσκευών δύο (02) ακόμα αλλοδαποί, που δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Ακόμη, συνελήφθη,


χθες στις 16:20, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δεν κατείχε νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκε.
========================
Συνελήφθη, χθες στις 23.30, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, κατά την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 32χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε ως συνοδηγούς του δύο (02) αλλοδαπούς, χωρίς νόμιμα έγγραφα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν και συνόδευαν τρεις (03) ανήλικους, επίσης χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.
========================
Συνελήφθη, χθες στις 19:40, στην πύλη εξωτερικού του λιμένα Ηγουμενίτσας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, μια 31χρονη αλλοδαπή, η οποία επέβαινε σε λεωφορείο, που θα φορτωνόταν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διότι εντός των προσωπικών αποσκευών της βρέθηκαν χίλια οχτακόσια δεκαπέντε (1815) πακέτα τσιγάρων, τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται, από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ενώ τα τσιγάρα κατασχέθηκαν.
========================
Ενημερώθηκε, χθες στις 17:10, η Λιμενική Αρχή Εύδηλου Ικαρίας, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΜΝΗΝΟΣ» Ν.Π. 9500, κατά τη χορήγηση άδειας απόπλου, για περιστατικό ασθένειας 42χρονου ναυτικού, ναυτολογημένου ως ναύτη.
Ο 42χρονος μεταφέρθηκε, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ευδήλου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Αγ. Κυρήκου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Εύδηλου Ικαρίας.
========================
Στις 18:40 χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας από συγγενικό πρόσωπο, ότι αγνοείται 86χρονος με το υπό ιδιοκτησίας του αλιευτικό σκάφος «ΒΕΝΕΤΙΑ» Λ.Α. 2300.
Ο αγνοούμενος είχε αποπλεύσει πρωινές ώρες χθες το πρωί, για αλιεία από το λιμένα Φάρου Αίγινας.
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από ένα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και τα ιδιωτικά σκάφη «ΜΑΡΙΑ» Ν.Α. 63 και «ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι» Τ.Α. 203.
Στις 20:10 απογειώθηκε ελικόπτερο S/P, ενώ ξεκίνησαν και έρευνες από την ξηρά.
Στις 20:20 ο 86χρονος επικοινώνησε με τους οικείους του και τους ενημέρωσε ότι βρίσκεται στο λιμάνι του Αγκιστρίου και είναι καλά στην υγεία του. Κατά δήλωσή του είχε αποπροσανατολιστεί λόγω της μειωμένης ορατότητας και της σκόνης.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αίγινα με το σκάφος «ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι», παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθει στο Κ.Υ. Αίγινας για προληπτικούς λόγους, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: