Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Λ.Σ


Αγαπητοί Πειρατές, Κουρσάροι, άνθρωποι της θάλασσας,


Με ιδιαίτερη χαρά & υπερηφάνεια, είδαμε μια νέα ιστοσελίδα να δημιουργείται. Είναι η νέα ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος www.hcg.gr , την οποία, ευλογώντας τα γένια μας, είχαμε προτείνει με το σύνδεσμο peiratikoreportaz.blogspot.com την 12η Νοεμβρίου 2009. Μπράβο! Συνεχίστε δυναμικά, με στόχο να αποδείξετε, συνάδελφοι της ΔΠΝΤ, ότι το Λ.Σ & Θέλει & μπορεί, ας το αφήσουν όμως να ξεδιπλώσει τις δυνατότητες & τις αρετές του.Επιβεβαιώνεται όμως δυστυχώς, ότι μόνον μέσω της δημοσιοποιήσεως των ιδεών στο διαδίκτυο ή σε άλλα ΜΜΕ, μπορεί κάποιος να ελπίζει ότι κάτι νέο είναι δυνατόν να δημιουργηθεί , κάτι καλύτερο για το αύριο του Σώματος & του ανθρώπινου δυναμικού του.
Οφείλουν μόνον οι Ηγέτες & όσοι έχουν την αποφασιστική εξουσία στα χέρια τους να γνωρίζουν ότι,το Λιμενικό Σώμα διαθέτει πολλά ικανά στελέχη, με θηλυκή σκέψη, τεκμηριωμένη άποψη, εθυεία έκφραση, ικανότητες & δεξιότητες, αρκεί να τους δώσουν τις ευκαιρίες που χρειάζονται & δικαιούνται. Δεν διαθέτει μόνον στελέχη που διατηρούν υψηλή αντίληψη των ικανοτήτων τους και πολύ χαμηλή εκτίμηση για τους συναδέλφους τους ….. Ελπίζουμε να είναι αποδεκτή η καλόπιστη, ευπρεπής και τεκμηριωμένη διαφωνία. θεωρούμε τις τελευταίες επιθέσεις κατά του Λ.Σ προσχηματικές, υποκριτικές και αθεμελίωτες. Η νόσος της συκοφαντίας είναι τόσο παλιά στο τόπο μας, ώστε να την επισημαίνει και ο Ησίοδος ο οποίος έλεγε ότι «οι Έλληνες δεν έχουν μόνο στόμα αλλά και αυτί συκοφαντικό»

--
Έχουμε γη & πατρίδα όταν έχουμε πλοία & θάλασσα!

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μηπως τους δωσουμε και κανενα παρασημο που ανοιξαν σελιδα....΄????
να αυτοπροβαλλονται ......
ασε που απο οτι ειδα τη φουσκωσαν στο παραμυθι ......
ακου το εκσεδ και το λσ ..εχει σύγχρονα μεσα....και ακολουθουν τη τεχνολογια ....κ.τ.λ......
αρε κλωτσιες που θέλετε ....ο κοσμος χανετε και αυτοι στον κοσμο τους...αυτοπροβαλλονται ..γιατι δεν γραφετε και τα χαλια του λσ.
αρε ποτε θα μιλησω ...και θα τρεχετε πολλοι..............................μαζευτειτε μη σας μαζεψω ...///τα ματια σας 14 γιατι ερχεται η ωρα σας,,,,,,το καλυτερο ειναι να παρατηθειτε κάποιοι οπως και οι όμοιοι σας εκαναν .
και μιας και το θυμηθηκα να ειναι καλα το ασφαλιστικο που σας ξεφωρτωθηκαμε τους πιο πολλους απο εσας ..
ενας δεν παραιτηθηκε για λογους αξιοπρεπειας βρε ρεζιληδες ολοι για την τσεπη σας ΦΕΥΓΕΤΕ .........
ειδα και στη σελιδα ορισμενα βιογραφικα που μαλλον ειναι προσοντα που πρεπει να εχει ενας λιμενικος στο νεο αυτο επιχειρησιακο σωμα .....καλα δεν παιζονται οι ανθρωποι .....ολοι μαχημοι ...απο την πολη ερχομε και στην κορφη κανελα....

Exantas είπε...

Ανώνυμε, επειδή φαίνεται ότι σχολίασες εν θερμώ, ισοπεδώνοντας & γενικολογώντας, έριξες "λάσπη στον ανεμιστήρα". Σε πληροφορώ λοιπόν με συμπάθεια ότι σε όλη τη διαδρομή μου προτίμησα να κρατηθώ ζωντανός, μακριά από τον καθημερινό θάνατο της ρουτίνας και τον συμβιβασμό. Πάλεψα να σταθώ καθαρός, έντιμος, εργατικός & αφοσιωμένος στο χρέος μου. Από τα πρώτα βήματα του δοκίμου στάθηκα ενάντια στο κατεστημένο, το έβλεπα σαν πηγή της κακοδαιμονίας αυτού του τόπου .Επιλογή μου είναι να κάνω αυτό που θέλω εγώ και όχι εκείνο που ζητούσαν οι άλλοι να μου επιβάλλουν. Πιστεύω ότι μόνο αν είσαι ανυπότακτος, έχεις πιθανότητες να δημιουργήσεις. Από εκείνους που μέμφεσαι υπάρχουν αρκετοί που τοποθετούν την προσωπική τους αξιοπρέπεια, τη συνέχεια και τη συνέπεια του λόγου και των πράξεων τους, καθώς και την αξιοπρέπεια της κοινωνίας των αξιωματικών και των ιδεών τους, υπεράνω «εξυπηρετήσεων», «παραχωρήσεων» και «προϋποθέσεων» για μια «επιτυχημένη σταδιοδρομία».Γιατί τόση εμπάθεια?
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

Ανώνυμος είπε...

re exanta ante grapsta sto peiratiko soy ayta, pou vrizei toys limenikous apo to prwi mexri to vrady kai ase mas emas

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλα τα λεει ο συναδελφος, κυριε exanta και λιγα λεει υπαρχουν βεβαια και πολυ λιγες εξαιρεσεις αλλα......ειναι αορατες.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν, καλό μεσημέρι σε όλους.
Δεν το συνηθίζω να σχολιάζω σε άλλα blog, πλήν του peiratikou,αλλά, επειδή κάποιος λιμενικός έγραψε, πως το peiratiko βρίζει τους λιμενικούς , απο το πρωί μέχρι το βράδυ,του ζητώ αποδείξεις για αυτο, πού λέει.
Αγαπητέ φίλε, το peiratiko στέκεται στο πλευρο του προσωπικού του Λ.Σ , απο το πρωί μέχρι το βράδυ.
Αυτή και μόνο αυτή ειναι η αλήθεια.
Δεν θέλω φυσικά να σου αλλάξω γνώμη.
Απλώς, να λέμε, όλοι μας, αλήθειες.

φιλικά

πόπη χριστοδουλίδου.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε βρίσκουμε το σχόλιο σας περί 24ωρου βρισίματος του λιμενικού απο το πειρατικό υπερβολικό και αβάσιμο.
Θα σας λέγαμε μάλιστα ότι στα περισσότερα όχι μόνο συμφωνούμε αλλά και επαυξάνουμε όσο κι αν μας πληγώνει γιατί αυτή είναι η μαύρη και πικρή αλήθεια.
Εκτός ίσως με τον κύριο Λαμπρόπουλο ο ποίος πιστεύουμε οτι τα προσεγγίζει τα θέματα του απο ένα κομματικό πρίσμα για αυτό και χρησιμοποιεί έντονα και συχνά χαρακτηρισμούς όπως δημοκρατικοί δεξιοί κτλ.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα λοιπόν.
Οι πειρατικοί προσφέρουν έργο τόσο στο Λιμενικό όσο και στους Λιμενικούς κι ας μην αρέσει αυτό σε πολλούς κι ας ενοχλεί ακόμα περισσότερους.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ οι καλοί συνδικαλιστές είναι πάντα στο πλευρό μας... τους είδαμε και αυτούς τι στάση κρατούν τα τελευταία χρόνια. Εξαφανισμένοι από όλα και από παντού. Στη χάση και την φέξη ανακοίνωση στο site και αν το θυμόταν και καμιά συγκέντρωση μελών. Κλειστό λόμπυ το έχουν καταντήσει. Μεταξύ μας Μεταξά που έλεγε και η διαφήμιση.
Δεν λέμε πάλι καλά που υπάρχουν και μερικά blogs που λέμε και εμείς τα παραπονά μας και ακούγεται η γνώμη μας.
-σταβέντος-

Ανώνυμος είπε...

Για την Πόπη Χριστοδουλίδου (μέλος ΚΚΕ).

Συνεχώς λέτε ότι λιμενικοί τα παίρνουν, λιμενικοί λουφάρουν, λιμενικοί δεν πρέπει να παίρνουν εκλογικό, πενθήμερα κ.α. Αλλά αυτά όλα μαζί δεν είναι τίποτα!
Εσύ στο πειρατικό έσουρνες τα εξ' αμάξης για τους συναδέλφους στην Ηγουμενίτσα, μετά το άτυχο συμβάν με το θάνατο του αλλοδαπού. Λόγω της στάσης του πειρατικού ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις στο προσωπικό του Λιμεναρχείου, με αποτέλεσμα τον θάνατο του συναδέλφου μας. Λοιπόν, δεν είχα σκοπό να το πω, αλλά επειδή Πόπη σε τρώει ο κ... σου, η πένα σου, η μάλλον το πληκτρολόγιό σου είναι βαμμένο με... χρώμα κόκκινο… και δεν είναι από μελάνι.

Ανώνυμος είπε...

και για τους συνδικάλες μας, συμφωνώ απολυτα!

Ανώνυμος είπε...

προσπαθησες φιλε μου να μιλησεις σε καποιους απο τους συνδικαλιστες και εφαγες πορτα??
επισης το οτι τα λεμε στο πειρατικο δεν σημαινει οτι γινεται και κατι ..απλα αναμεταβιβαζουν τα λεγομενα μας....και αυτοι που ειναι αρμοδιοι απλα τα διαβαζουν και πιστεψε με ..... γελανε.. ....
τελος , στο λιμενικο δεν υπαρχει συνδικαλισμος και αυτο οφειλεται στο οτι τα μελη δεν ενδιαφερονται για αυτο ...τα μη μελη τον σνομπαρουν ..οι συνδικαλιστες ξερουν οτι ειναι αδυναμοι ..και οι αρμοδιοιπου πρεπει να τους ακουν τα γνωριζουν αυτα και τους αγνοουν ..βαλε και σπκ βαλε και ανταγωνισμο - κοντρα μεταξυ ποεπλσ και πεαλσ ...συμπερασμα τσαμπα μιλαμε.......εργα κυριοι μονο εργα τα λογια και τα γραψιματα ειναι αστεια...αν καποιος εχει προταση για πραξη που μπορει να γινει να μας την πει να την στηριξουμε....

Ανώνυμος είπε...

Το ξαναλέω για να το καταλάβουν μερικοί..
ευτυχώς που υπάρχουν τα blog (πειρατές - ακτοφύλακες - ελλήνες ακτοφύλακες κτλ κτλ) και μπορούμε να πούμε την γνώμη μας και ας μας διαβάζουν οι αρμόδιοι και ας γελάνε..

μήπως αυτή ήταν η δικαιολογία των συνδικαλιστών (το γέλιο που θα προκαλούσαν τα λεγόμενα των επαγγελματιών Λιμενικών;) και τηρούσαν σιγή ασυρμάτου;
εσένα σου φέρνουν γέλια τα λεγομενά μας εδώ μέσα ;

μήπως οι ίδιοι απομάκρυναν τα μέλη από δίπλα τους με την συμπεριφορά τους ;

οι πλειοψηφία τους εξαφανισμένοι από παντού , από τα λιμεναρχεία από τον συνάδελφο από την ενημέρωση. Πόσες ειδήσεις έχουμε μάθει πρώτα από το πειρατικό και από τον ακτοφύλακα εδώ και ένα χρόνο, ενώ το περίφημο περιοδικό της ΠΟΕΠΛΣ έφτανε στα χέρια μας μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και μας έδειχνε φωτογραφίες από Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις !!!

ή περίμεναν το παρόν blog για να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν το news letter (ειδήσεις μέσω email) από το site τους;

ή μήπως κάνουν συγκεντρώσεις προσωπικού για ενημέρωση ;

Σε ποιον θα τα πούμε δηλαδή για να ακουστούμε αλλά να μας ακούσουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι ;
πως θα μάθουμε διάφορα γεγονότα που μας αφορούν όλους όταν δεν μπαίνει κανείς στον κόπο να μας ενημερώσει;
Θα τα λέμε στους πειρατές για να μας τα αναμεταβιβάζουν, δημοσιογράφοι είναι άλλωστε, θα τα γράφουμε και θα τα σχολιάζουμε μεταξύ μας στα blog συναδέλφων, είναι και αρκετά -ελληνική ακτοφυλακή-ακτοφύλακας-κυβερνήτης- κάποια γκρουπ στο facebook ,όπου αλλού θέλει ο καθένας.
και άσε την ΠΟΕΠΛΣ να έρχεται σε αντιπαράθεση με την ΠΕΑΛΣ.
Τουλάχιστον σε αυτό το "βήμα" ακούγονται ελεύθερα γνώμες Λ/Φ-Υ/Ξ-Α/Ξ έστω και ανώνυμα και ας γελάνε μερικοί.
-σταβέντος-

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Ηρεμείστε κύριοι.
Δεν μπορείτε να συμφωνείτε με όλους.
Δεν μπορώ να καταλάβω γατί επιτίθεστε τόσο στον Εξάντα όσο και στους Πειρατικούς.
Γιατί δεν τα βάζατε τόσο καιρό με τους συνδικαλιστές μας?
Που ήταν τόσο καιρό?Γιατί δεν βγαίναν αυτοί να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται καθημερινά για τα προβλήματα μας?
Δεν είχαν χρόνο?
30 μερες τον μήνα και δεν έβρισκαν ούτε μια ημέρα την εβδομάδα να αφιερώσουν στα προβλήματα μας?
Αντί για τους (κακώς νοούμενους)συνδικαλιστές μας όμως διαμαρτύρονταν και φώναζαν οι Πειρατικοί αναδυκνείοντας τα προβλήματα μας.
Πόσες φορές δεν πιάσατε τους εαυτούς σας να λέτε "Γεια στο στόμα σου" σε αναρτήσεις των Πειρατικών?
Εμείς πάντως αρκετές φορές.
Όχι παντα αλλά συχνά!
Και τώρα έρχεστε και τους επιτίθεστε?
Γιατι?
Γιατί λένε πικρές αλήθειες?
Δεν υπάρχουν λιμενικοί που λουφάρουν εις βάρος των Συναδέλφων τους?
Δεν υπάρχουν λαμόγια λιμενικοί που τα παίρνουν?
Προσωπικά δεν μας αρέσουν οι γενικεύσεις.
Γι αυτό και αντιδράσαμε άλλωστε στην ανάρτηση του Λαμπρόπουλου για γενικές και αόριστες κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον Συναδέλφων σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες.
Άλλο το ένα όμως άλλο το άλλο.
Είτε σας αρέσει όμως είτε όχι οι Πειρατικοί ήταν εδώ και φώναζαν όταν όλοι οι άλλοι σιωπούσαν.

Ανώνυμος είπε...

Συνδικάλιστές και πειρατικοί πίνουν μπύρες μαζί φίλε μου κι εμείς φτύνουμε αίμα στα νησιά και αλλού. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο, θα πω μόνο ότι αξίζουμε καλύτερους συνδικαλιστές, δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Ανώνυμος είπε...

μπορεί να πίνουν μπύρες μαζί(όπως μας λες)αλλά τους τα "χώνουν" κανονικά, δεν τους χαρίζουν κιόλας.
τουλάχιστον κάποιοι τους βλέπουν κιόλας είναι υπαρκτά πρόσωπα(;)
-σταβέντος-

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Είναι δυνατόν εν έτει 2010 να ασχολούμαστε με τις πολιτικές πεποιθήσεις του άλλου?
Πολύ καλά κάνει η Πόπη και είναι μέλος του ΚΚΕ.
Γούστο της και καμάρι της.
Τι πάει να πει αυτό?
Είναι δυνατόν να βάζετε ακόμα ταμπέλες σε ανθρώπους?
Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια τί πράγματα είναι αυτά? χάσαμε τη μπάλα... Σημασία έχει το κόμμα ή το σώμα ?

Ανώνυμος είπε...

αν δεν έχει να πει κάτι ο άλλος τι περιμένεις. Λες και μας ενδιαφέρει με τι χρώμα μελάνι γράφει ο καθένας.
Ξαφνικά δεν φταίει κανείς μέσα από το σώμα και φταίνε οι απ' έξω.
-σταβέντος-