Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Άρθρα Πέμπτης 18/03/2010 που αφορούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

*ΑΥΡΙΑΝΗ σελ.12 θέμα «Γεμάτο... ληστείες το αστυνομικό δελτίο» Θύμα και έγκυος Ελληνίδα στην Κυψέλη.
*Η ΒΡΑΔΥΝΗ σελ.20-21 θέμα «Εκτός ελέγχου τα κρούσματα βίας» Επιτέθηκαν και λήστεψαν 29χρονο έγκυο. σελ.21 θέμα «Συμμορία ληστών στη Λιβαδειά» Με όπλα μαχαίρια και ..κασμάδες έμπαιναν σε μπαρ συνεργεία και σπίτια και λήστευαν ενοίκους και ιδιοκτήτες.Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 21χρονο από την Αλβανία και αναζητούν τέσσερις ακόμη συνεργούς του
*ΕΘΝΟΣ σελ. 12 ρεπορτάζ «Τουρκική πρόκληση» Παρενοχλήσεις χωρίς... αντίκρισμα έγιναν από τουρκικό ραντάρ σε ελικόπτερο του Λιμενικού που εκτελούσε πτήση πάνω από το Φαρμακονήσι. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι Τούρκοι κάλεσαν τρεις φορές το ελικόπτερο ν' απομακρυνθεί από το ελληνικό νησί, αλλά οι λιμενικοί δεν τους άκουσαν ποτέ. Και αυτό διότι εξέπεπμπε σε στρατιωτική συχνότητα, ενώ οι λιμενικοί επικοινωνούν σε πολιτικές συχνότητεςσελ.17 ρεπορτάζ «Κατηγορούνται τρείς για την επίθεση κατά Παναγόπουλου» Ξυλοδαρμός του προέδρου της ΓΣΕΕ στις 5 Μαρτίου.Οι φερόμενοι ως δράστες 32 33 και 37 ετών αναγνωρίστηκαν από φωτογραφίες και βίντεο.Στον "ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο" τους κατατάσσει η ΕΛ.ΑΣ σελ.24 θέμα «Αναδρομικά ζητάει ο Κορκονέας» Ο κατηγορούμενος για τον φόνο του 15χρονου Αλέξη δικαιώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο για την είσπραξη επιδόματος επιχειρησιακής ετοιμότητας. σελ.25 ρεπορτάζ «Ληστές επιτέθηκαν σε έγκυο»«11 επιθέσεις μέσα σε 12 ώρες σημειώθηκαν στην Αττική» Την ακινητοποίησαν τρία άτομα την πέταξαν στο οδόστρωμα και της άρπαξαν την τσάντα.Εξερθρώθηκε σπείρα Γεωργιανών που εισέβαλε σε οικίες. σελ.25 θέμα «Ξυλοκόπησαν τοξικομανή για την τιμή της δόσης» Πέντε οι δράστες. σελ.25 θέμα «Λέσβος-επεισόδιο με πρωταγωνιστές μέλη της FRONTEX» Σε μπαρ του ..τέξας μετέτρεψαν χθες τα ξημερώματα κέντρο διασκέδασης στη Μυτιλήνη έξι υπήκοοι Μάλτας μέλη του κλιμακίου της frontex που εδρεύει στη Λέσβο.Δύο από αυτούς συνεπλάκησαν αρχικά με τρεις Ελληνες μέσα στο κέντρο το οποίο για λίγο μετατράπηκε σε ..ρίνγκ.Οι πέντε αλλοδαποί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία.
*ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σελ.13 θέμα «ΕΛ.ΑΣ-Καταγγελία για παράνομη σύνθεση του Πειθαρχικού» Στον αέρα βρίσκονται περισσότερες από 150 αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου το οποίο για περίπου έναν χρόνο έκρινε όπως λένε αξιόπιστες πηγές του ΕΤ με παράνομη σύνθεση σοβαρές υποθέσεις για παραπτώματα αστυνομικών. σελ.20 θέμα «"Πρέβελη"-Προσέκρουσε σε προβλήτα» "Λαχτάρησαν" χθες οι 84 επιβάτες του πλοίο "Πρέβελη" όταν προσέκρουσε ελαφρά στον προβλήτα του λιμανιού της Κάσου. *ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σελ.20 θέμα «Στέλνουν τρεις στον εισαγγελέα» ΕΛ.ΑΣ αναγνωρίστηκαν από ανθρώπους του Γ.Παπανδρέου.Ψάχνουν στοιχεία του τέταρτου της επίθεσης. σελ.22 θέμα «Τα "καλά" του 6ου στόλου και από την frontex» Μαλτέζοι ακτοφύλακες με κλομπ και σπρέι κατά Μυτιληνιών. σελ.41 θέμα «"Δίωξη" προφυλάκιση για παραδειγματισμό» "Την άμεση παύση της δίωξης και την αποφυλάκιση του Μάριου Ζ" την κατάργηση του νόμου για την "κουκούλα" και την "παραδειγματική τιμωρία όσων αστυνομικών βιαιοπράγησαν κατά πολιτών" ζητεί το Παρατηρητήριο Αστυνομικής Αυθαιρεσίας
*Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σελ.7 θέμα «Της έκλεψαν το ....καπό και ένα φτερό του ΙΧ» Ωστόσο τα περισσότερα από τα καθημερινά εγκληματικά περιστατικά δεν αφήνουν περιθώρια για γέλια.... σελ.7 θέμα «Συνελήφθη και ο τρίτος δραπέτης από το αστυνομικό τμήμα της Κω» Ο 39χρονος Γεωργιανός παρέμεινε στο νησό και προσπάθησε να έρθει σε επαφή με συμπατριώτες του για να βρει δουλειά. σελ.7 θέμα «Αλλάζουν στάση οι ισπανικές αρχές» Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδα και Ισπανίας λίγο έλειψε να ξεσπάσει με αφορμή επιχείρηση των ευρωπαϊκών διωκτικών αρχών με κωδική ονομασία "java" για την εξάρθρωση οργανωμένης μαφίας Γεωργιανών κακοποιών. σελ.8 θέμα «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση σε Φιλιατρά Γαργαλιάνους» Ορδές μεταναστών που ζουν όπου βρουν και όπως μπορούν συνθέτουν μια δραματική κατάσταση. σελ.8 θέμα «Ανάκληση μελών της frontex» Συμπλοκή έξω απο νυχτερινό κατάστημα.
*ΤΑ ΝΕΑ σελ. 10 ρεπορτάζ «Βάπτισμα του πυρός με τουρκική πρόκληση» Το βάπτισμα του πυρός στο Αιγαίο με παρενόχληση από την τουρκική αεράμυνα ενώ πετούσε κοντά στο Φαρμακονήσι, πήρε χθες το πρώτο από τα έξι ελικόπτερα "Ντοφέν" του Λιμενικού Σώματος που άρχισε τις περιπολίες για λαθρομετανάστες ύστερα από πολυετή παραμονή στο... ράφι.σελ.13 ρεπορτάζ «Οι κάμερες "είδαν" τους δράστες»«Δικογραφία κατά τριών για την επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ» Κόντρα μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου προκάλεσε ο σχηματισμός δικογραφίας της ΕΛ.ΑΣ εναντίον τριών προσώπων που φέρονται να είναι οι δράστες της επίθεσης εις βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ.Απο την αστυνομία διέρρευσε πως οδηγήθηκε στη σύλληψή τους αφού τους αναγνώρισε ο κ.Παναγόπουλος κάτι που ο ίδιος διαψεύδει με δηλώσεις του στα ΝΕΑ.
* ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ σελ.16-17 θέμα «Δουλειές με..φούντες στην ΕΛ.ΑΣ» Ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα.Ερευνα στα τυφλά φήμες αφερέγγυοι μάρτυρες και καταθέσεις σκοπιμότητας το σκηνικό στις επιτροπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: