Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Χάνουν έως και 400 ευρώ τον μήνα οι αστυνομικοί ...

Στην απεργία της Πέμπτης (11 Μαρτίου), θα συμμετάσχει και η τοπική Ένωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων, διαμαρτυρόμενη για τα σκληρά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Παρασκευάς Καρανίκας, υπογράμμισε πως οι συνάδελφοί του θα χάσουν από 200 έως και 400 ευρώ, μηνιαίως, και πρόσθεσε πως έχει επηρεαστεί η ψυχολογία των αστυνομικών.
“Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης έχουν επίδραση στα δικαιώματα όλων των ένστολων, στους οποίους γίνονται περικοπές στα επιδόματα και στο μισθό. Το ποσό που χάνει ο κάθε συνάδελφος, μηνιαίως, είναι από 200 έως 400 ευρώ. Μιλάμε για μισθούς 1.200 και 1.400 ευρώ, επομένως αντιλαμβάνεται κανείς πως τα χρήματα που χάνονται είναι πολλά. Οι οικογένειες και τα παιδιά μας, θα στερηθούν αυτό το ποσό. Με τέτοιες αμοιβές δεν μπορούμε να ζήσουμε. Το 60% των αστυνομικών ζει στα όρια της φτώχειας, κάτι που σημαίνει ότι με πολύ μεγάλη δυσκολία καλύπτει τις ανάγκες του. Το πρόβλημα αυτό το βιώνουμε και σε τοπικό επίπεδο, αφού υπάρχουν συνάδελφοι που πηγαίνουν στην Υπηρεσία και ζητούν χρήματα από μπροστά. Αυτό αποδεικνύει ότι τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Επειδή, λοιπόν, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ανυπόφορη, η Ομοσπονδία μας αποφάσισε, ύστερα από συνεννόηση με τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, καθώς και με τις Ομοσπονδίες των αξιωματικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για τις 11 Μαρτίου. Στόχος μας είναι να δηλώσουμε δυναμικά την αντίθεσή μας σε αυτά τα μέτρα, τα οποία είναι αντικοινωνικά και εξαθλιώνουν τους αστυνομικούς. Επισημαίνω ότι όποιος συνάδελφος αμείβεται ικανοποιητικά κάνει καλά τη δουλειά. Όσοι, όμως, δεν αμείβονται όπως πρέπει νιώθουν ανασφάλεια και είναι αδύνατο να αποδώσουν καλά στην Υπηρεσία τους” υπογράμμισε ο κ. Καρανίκας.
Ο ίδιος σημείωσε πως οι “παλιοί” συνάδελφοί του είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από το Σώμα, δεδομένου ότι δεν θέλουν να επηρεαστούν από τις εργασιακές ανατροπές.
“Η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων, είχε αναστατώσει και τους συναδέλφους μου, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Μερικές ημέρες αργότερα, όμως, η Κυβέρνηση είπε ότι το μέτρο αυτό δεν αφορά τους ένστολους. Τώρα, η ψυχολογία των συναδέλφων βρίσκεται ξανά στο ναδίρ, λόγω των περικοπών που γίνονται στα επιδόματα και στον 14ο μισθό. Αντιλαμβάνονται ότι η Πολιτεία προσπαθεί να τους κρατήσει στο Σώμα, ούτως ώστε να μην υποχρεωθεί να τους καταβάλλει το εφάπαξ. Στην παρούσα φάση, οι “παλιοί” συνάδελφοι θέλουν να φύγουν από την Αστυνομία, διότι βλέπουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Υπάρχουν 9.000 κενές οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα. Αν λάβει χώρα αυτό το… κύμα φυγής, η αστυνόμευση θα αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια. Το έγκλημα αυξάνεται συνεχώς και εκείνος που θίγεται είναι ο απλός πολίτης. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προασπίσουμε τη ζωή και την περιουσία του, όμως η Πολιτεία θα πρέπει να συνδράμει το έργο μας, και όχι να το αποδιοργανώνει” ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Του Γιώργου Γκόγκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: