Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Κατασκευασμένο το βίντεο των ΟΥΚ???

Οι ρόλοι ήταν γνωστοί, αλλά από εχθές άρχισαν να γίνονται διακριτοί
Οι κρυπτοφασίστες δημιουργούν μέχρι και βίντεο για να διασύρουν
Αν δεν τους αρέσουν οι παρελάσεις, μπορούν να μην τις παρακολουθούν
Χωρίς δεύτερη σκέψη το κατάπτυστο βίντεο έγινε αποδεκτό από τον κύριο Χρυσοχοΐδη
Άθλιο, πανάθλιο κατασκευασμένο βίντεο ανήρτησε γνωστότατο ιστολόγιο διασύροντας το πλέον σκληρά εκπαιδευμένο τμήμα του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με το βίντεο, άνδρες της μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών φέρονται να εκφράζουν ρατσιστικό σύνθημα κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.
Εάν οι διαχειριστές του ιστολογίου είχαν τη διάθεση να ενεργοποιήσουν έστω και στο ελάχιστο το μυαλό τους –ακόμα κι αν δεν έχουν την παραμικρή εμπειρία στην βιντεοσκόπηση- θα διαπίστωναν μεταξύ άλλων ότι:
1. Ο ήχος του συνθήματος παραμένει αναλίωτος σε όλη τη διάρκεια των βηματισμών ενώ οι φωνές του κόσμου που χειροκροτά(!!!) δεν ακούγονται παρά το γεγονός ότι είναι πιο κοντά στη ερασιτεχνική κάμερα ή το κινητό τηλέφωνο που πραγματοποίησε τη βιντεοσκόπηση.
2. Ανάμεσα στα άτομα που επαναλαμβάνουν τη πρώτη φωνή, περιλαμβάνεται ΣΤΑΘΕΡΑ και μια παιδική φωνή. Γεγονός που ενισχύει την βεβαιότητα ότι το σύνθημα κάπου ειπώθηκε, αλλά όχι στην παρέλαση.
3. Το από ποιους και πότε ειπώθηκε φυσικά είναι αδύνατον να προκύψει από το βίντεο αφού είναι βέβαιο ότι οι διαχειριστές του δεν θα το παραδώσουν ποτέ στην ηγεσία του Λ.Σ. ακόμα κι αν ζητηθεί προκειμένου να αναλυθεί.
4. Υπάρχουν και άλλες παρατηρήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση το γενικό συμπέρασμα είναι ότι το σύνθημα ενσωματώθηκε πάνω στην εικόνα και έγινε η «συρραφή» προφανώς για να ενισχύσει την άποψη ότι όλοι οι Έλληνες είναι ρατσιστές και ότι συμφωνούν με το άθλιο σύνθημα το οποίο βέβαια εδώ σ’ αυτή τη σελίδα δεν θα το δείτε.
Σε κάθε περίπτωση το θέμα απασχολεί την ηγεσία του Λ.Σ. και εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση.
Για όποιον όμως έχει ακόμα και ελάχιστες γνώσεις γύρω από το θέμα «βιντεοσκόπηση» δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα άθλιο κατασκεύασμα για το οποίο προφανώς τον λόγο θα πρέπει να έχει ο εισαγγελέας καθώς οι ιστοσελίδες δεν μπορεί να είναι άμοιρες ευθυνών όταν λαμβάνουν αμφιβόλου προέλευση υλικό. Εκτός και εάν το κατασκεύασμα έχει ως εργολάβους του ίδιους τους διαχειριστές της ιστοσελίδας.
Έτρεξε να το αποδεχτεί ο Χρυσοχοΐδης με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου του
Ένορκη Διοικητική Έρευνα διετάχθη από τον αρχηγό του Λ.Σ. προκειμένου να διερευνηθούν οι τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άνδρες της Μονάδας Ειδικών Αποστολών, φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου. Παράλληλα τέθηκε στη διάθεση της Υπηρεσίας ο επικεφαλής αξιωματικός.
Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι «Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα αφήνοντας έτσι να υπονοηθεί ότι εφόσον υπάρξουν αξιόπιστα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος όσων εκφώνησαν τα συνθήματα, θα αποταχθουν από το Σώμα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Χρυσοχοίδη έχει ως ακολούθως:
«Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος φώναξε ακραία ρατσιστικά συνθήματα, όπως καταδεικνύει και σχετικό βίντεο.
Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας.
Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα των ενστόλων, φώναξε τέσσερα διαφορετικά ακραία ρατσιστικά συνθήματα, ενώ πλησίαζε το σημείο διάλυσης της παρέλασης. Όλα στρέφονταν κατά σύγκεκριμένης εθνικότητας πολιτών και ήδη το γεγονός αναστάτωσε αρκετά στελέχη του Σώματος.
Αξίζει να τονιστεί ότι το αναφερόμενο από τον υπουργό βίντεο, αναρτήθηκε σε blog, ωστόσο η ποιότητα του προκαλεί αμφιβολίες. Ιδιαίτερα γιατί μεταξύ άλλωνα κούγεται και μία παιδική φωνή να φωνάζει τα συνθήματα ενώ δεν ακούγεται ο ήχος των συγκεντρωμένων πολιτών. Φαίνεται όμως ότι υπήρξαν επιβεβαιώσεις για το θέμα από στελέχη του Λιμενικού που συμμετείχαν στην παρέλαση.
ΥΓ: Με στοιχείο μόνον το κακής ποιότητας βίντεο, σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα εκφράσει εντελώς διαφορετική άποψη για το θέμα. Γι αυτό ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες του 
Θεοδοσία Κοντζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: