Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Μπλόκο σε ηρωίνη στο Ηράκλειο...

Την αποκλειστική «αρμοδιότητα» των Αλβανών στην αγορά των σκληρών ναρκωτικών, έρχεται να καταδείξει μία ακόμα υπόθεση που «έβγαλαν» οι άνδρες της Δίωξης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, συλλαμβάνοντας τέσσερις ομοεθνείς, αφού κατέσχεσαν ένα κιλό ηρωίνης.
Μάλιστα οι συλληφθέντες αποτελούσαν οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και διάθεσης της ηρωίνης, που ξεκινούσε από την Αθήνα. Οι συλληφθέντες φαντάζουν με «βαποράκια», ενώ οι εγκέφαλοι του κυκλώματος αναζητούνται στην Αθήνα.
Το εν λόγω κύκλωμα έφερε τουλάχιστον δύο κιλά ηρωίνης στο Ηράκλειο την τελευταία εβδομάδα.
Το δεύτερο πακέτο του ενός κιλού έφτασε στο Ηράκλειο προχθές το πρωί, με την αποβίβαση στην προβλήτα 23χρονου Αλβανού, ο οποίος είχε ταξιδέψει με πλαστά στοιχεία με το πλοίο της γραμμής.

Για τον αλλοδαπό επιβάτη είχαν τη σχετική πληροφορία οι άνδρες του Λιμενικού, που τον περίμεναν και τον συνέλαβαν πριν την επιβίβασή του σε ΤΑΧΙ, καθώς σε μια νάιλον τσάντα που κρατούσε είχε δύο συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.015 γραμμαρίων.
Στο κινητό τηλέφωνο του δράστη, είχε αποθηκευτεί η κλήση που έκανε στον παραλήπτη της ηρωίνης, με τον κατάπλου του πλοίου.
Ο 23χρονος έδωσε τη διεύθυνση (περιοχή θερίσου) και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού ακολούθησε έρευνα στην οικία. Ο παραλήπτης απουσίαζε στη Χερσόνησο όπου και συνελήφθη αργότερα. Ωστόσο μέσα στο διαμέρισμα διέμεναν δύο αδέλφια από την Αλβανία, τα οποία κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό. Ωστόσο το γεγονός ότι βρέθηκαν μέσα στο σπίτι τη στιγμή, που θα κατέφτανε ο μεταφορέας και στην ουσία θα παρελάμβανε την ποσότητα της ηρωίνης, αφού έλειπε ο ένοικος του διαμερίσματος, παραπέμπει αλλού.

Ο 23χρονος Αλβανός υποστήριξε ότι την ηρωίνη του την παρέδωσε μια γυναίκα στο Περιστέρι (φίλη Αλβανού), προκειμένου να τη μεταφέρει στο Ηράκλειο και να την παραδώσει σε συγκεκριμένη διεύθυνση. Ο ίδιος ομολόγησε ότι το περασμένο Σάββατο είχε κάνει το αντίστοιχο δρομολόγιο μεταφέροντας την ίδια ποσότητα, την οποία είχε παραδώσει στο ίδιο άτομο, σε μια εκκλησία κοντά στο σπίτι του.
Όσο για τον παραλήπτη ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τον 23χρονο από το προηγούμενο ταξίδι του στο Ηράκλειο, αλλά δεν γνώριζε ότι μετέφερε ναρκωτικά!

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της Αθήνας, αναζητείται ο αποστολέας των ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: