Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται

'Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.'

Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )
Και έτσι φτάσαμε να ζούμε σε μια χώρα ΄΄μπάχαλο΄΄ , να μας κυβερνούν εδώ και χρόνια μια ομάδα από αλήτες και κλέφτες! Οι λίγοι πολιτικοί που είχαν και έχουν ήθος ήταν ανεπαρκείς , μεγάλος αριθμός Δημοσίων Υπαλλήλων και Λειτουργών (και μεις μαζί) ΄΄κατάφεραν΄΄ να πληρώνονται ΄΄τσάμπα΄΄ και στον αντίποδα μια μικρή μερίδα από αυτούς δουλεύουν σαν σκυλιά για να καλύψουν τους ΄΄αχρηστους΄΄ και λαμόγια χωρίς να ανταμείβονται ουτέ καν να επιβραβεύονται (έστω ηθικά). Απάτη ,Ατιμωρισία , υποκρισία και ανηθικότητα είναι μερικά βασικά χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία μας,. Το ΛΣ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα και το ζούμε για τα καλά τα τελευταία χρόνια!!!
Ελπίζω οι ΑΞ που υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους να το έκαναν από αξιοπρέπεια...(θα φανεί)! Πάντως όπως και ναχει αυτή τη στιγμή περνάνε ένα ΄΄καλό μύνημα΄΄ ...προς τον ΥΠΠ και με κοινοποίηση όλους εμάς τους υπόλοιπους!
Κλείνωντας την παρέμβαση μου θέλω να πω στον Σπ. Γιάπρο πως πιστεύω οτι εξαιτίας του παραπάνω ΄΄ρητού΄΄ έφτασε να κλείνει το shoutmix και όχι εξαιτιας των δικών του απόψεων και αντιπαραθέσεων!
Οι αλήθειες πονάνε περισσότερο και προκαλούν αντιδράσεις όταν λέγονται κατάμουτρα και επωνύμα....τι ήθελες και χρησιμοποίησες το όνομα σου;
Για παράδειγμα :Ξέρεις πόσες φορές υπάρχει μουρμούρα -προβλήματα και λόγια ΄΄πισω απτην πλάτη΄΄ των Συνδικαλιστών οι οποίοι τα γνωρίζουν αλλά δεν αντιδρούν καθόλου φερόμενοι σαν πολιτικοί....Όταν όμως το ΄΄μαύρο πρόβατο΄΄ βγει και τους τα αναφέρει κατάμουτρα....θίγονται και βγαίνουν απτα πολιτικά ρούχα τους (στολή δεν φοράνε πλέον) , όχι γιατί τα έμαθαν βέβαια ..αλλά γιατί τόλμησε κάποιος να σπάσει το κατεστημένο!
Σπύρο Γιάπρο , δεν σε γνωρίζω και δεν ξέρω τι βαθμό έχεις και που υπηρετείς...δεν με ενδιαφέρει και καθόλου!!! Ελπίζω να μην μας ΄΄αδειάσεις τη γωνιά΄΄ όπως δήλωσες οτι προτίθεσαι να κάνεις ...γιατί τότε μάλον θα επιβεβαιωθoύν τα λεγόμενα μου, πως κάποιοι ίσως θελήσουν να προβοκάρουν το blog!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΑ!!!
KIKLADITIS!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''...τι ήθελες και χρησιμοποίησες το όνομα σου;''

λυπάμαι αλλα δεν σε καταλαβαίνω

Γιάπρος Σπύρος

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο Γιάπρο σχετικά με το σχόλιο μου ΄΄ τι ήθελες και χρησιμοποίησες το ονομα σου΄΄ , εννοουσα οτι οι απαράδεκτες επιθέσεις που δέχτηκες πιστεύω πως έγιναν επειδή δεν ήσουν ΄΄ανωνυμος΄΄ οπως όλοι οι αλλοι ...αλλά χρησιμοποιησες το ονομα σου!!!! Και μόνο αυτό ήταν αρκετό για να ενοχληθούν κάποιοι...οι οποίοι δεν μπορούν να ΄΄χωνέψουν΄΄ οτι κάποιος είχε τα κότσια να ΄΄γράφει΄΄ επωνυμως στο blog!!! Αυτοί κινούνται ΄΄υπογείως΄΄ κ΄ανωνύμως ακόμα και στις Υπηρεσίες τους!!! Γυμνοσάλιακες και Ρουφιάνοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνὰδελφε

εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ..... χρειάζεται ιδιαίτερα κότσια για να είσαι αυτό που είσαι ..... δηλαδή ο εαυτός σου?

Αν παρακολουθούσες το παλιό forum υποθέτω θα διαπίστωσες ότι και εκεί χρησιμοποιούσα το πραγματικό μου όνοματεπώνυμο όπως το χρησιμοποιώ και σε άλλα δημόσια forum αναλαμβάνοντας τις ευθύνες των λόγων μου.

Δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει πραγματικά να μάθω αν είμαι το μαύρο ή το άσπρο πρόβατο ..... και αυτό γιατι έχω μάθει στη ζωή μου να μην είμαι πρόβατο.

Σε αντίθεση με άλλους, που όχι μόνο δεν έχουν το θάρρος να επιλέξουν τουλάχιστον κάποιο σταθερό διαδικτυακό ψευδώνυμο, αλλά αντίθετα αυτομηδενίζονται και αυτοακυρώνονται χρησιμοποιώντας το δικό μου επώνυμο μου ως ψευδώνυμό τους ( βλέπε χρήστη με ψευδώνυμο ''ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑΠΡΟ'' ), ΔΕΝ δέχομαι να αποκρύψω τα στοιχεία μου. Θα μπορούσα κάλλιστα να επιλέξω και εγώ ένα διαδικτυακό ψευδώνυμο και να μην γνωρίζει κανείς ποιός πραγματικά είμαι. Δεν το κάνω. Δεν το επιτρέπει η προσωπική μου συγκρότηση και ηθική.
Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι το να χρησιμοποιείς ψευδώνυμο είναι παράνομο, αθέμιτο ή ανήθικο. Ο κάθε ένας κάνει την επιλογή του.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν προσβάλλω πρόσωπα ούτε προσπάθησα να εισέλθω στη σφαίρα της ιδιωτικότητας κάποιου ή κάποιων αλλά αντίθετα εμμένω στο δημόσιο διάλογο, και πάντα σε συναδελφικό επίπεδο και ποτέ σε υπηρεσιακό.

Ως εγγεγραμμένο μέλος ασκώ καλόπιστη κριτική εκφράζοντας την έντονη διαφωνία μου και παραθέτω τις απόψεις μου. Αφού παρακολουθείς το ιστολόγιο μπορείς κάλιστα να δείς το σύνολο των απόψεών μου.

Η απάντησή σου όμως συνάδελφε εγείρει μία σειρά από ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας για την άσκηση δημόσιας κριτικής σε θεσμικά όργανα και το ρόλο τους, αλλά και για την ελευθερία της έκφρασης γενικότερα.

Δυστυχώς, αν θυμάσαι από το παλιό φορουμ είχα αναφερθεί έντονα στους παλιούς αγράμματους συναδέλφους που καθιέρωσαν μια πρακτική .... ένα κατεστημένο .... να κοιτάμε αυτό που συνηθίζεται και όχι αυτό που προβλέπεται.

Αν αρχίσουμε να λαμβάνουμε υπόψη τι προβλέπεται και όχι τι ''νομίζουν'' ορισμένοι .... ''παλιοί'', πίστεψέ με πολλά θα αλλάξουν.

Γιάπρος Σπύρος

υ.γ.
ακόμη περιμένω το κατηγορητήριο αξιότιμε κύριε ''δικαστή'' που χρησιμοποιείς το επώνυμό μου ως ψευδώνυμό σου