Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Πτώματα σε κοινή θέα...

Ανατρίχιασαν Κυριακή οι κάτοικοι της Σύμης που πέρασαν από το κεντρικό παραλιακό δρόμο του νησιού, αντικρίζοντας δύο πτώματα σε σακούλες.
Όπως αναφέρεται, πρόκειται για τους δύο λαθρομετανάστες που ανέσυρε από τη θάλασσα το λιμενικό πνιγμένους την περασμένη εβδομάδα. Οι δύο μετείχαν σε ομάδα λαθρομεταναστών που κατάφερε να φθάσει στη Σύμη με βάρκα και τα πτώματά τους αναγνωρίστηκαν από τους συνταξιδιώτες τους.
Σύμφωνα με το verena.gr τα πτώματα «αφέθηκαν μέσα σε σακούλες για κάποιες ώρες σε δημόσια θέα, στο κεντρικό παραλιακό δρόμο της Σύμης, πίσω από το ρολόι!»
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας το Λιμεναρχείο έφερε τα δύο πτώματα που ήταν ήδη σε αποσύνθεση και τα άφησε στο σημείο αυτό. Μάλιστα ο Λιμενάρχης ζήτησε από τον ίδιο να τα βάλλει σε δύο φέρετρα που υπήρχαν στο πλοίο Σύμη 2.
Μετά από επικοινωνία του δημάρχου με τον καπετάνιο οι λιμενικοί μάζεψαν τα πτώματα, τα έβαλαν στα φέρετρα και τα έστειλαν στη Ρόδο με το ναυαγοσωστικό επειδή το σκάφος του Λιμεναρχείου λόγω καιρού δεν μπορούσε να κάνει το δρομολόγιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: