Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Εκρηξη Χρυσοχοΐδη για τα ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση Update



Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή ακραία ρατσιστικά συνθήματα που φώναξε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος όπως καταδεικνύει και σχετικό βίντεο.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και τόνισε: «Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας».

«Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα», κατέληξε ο υπουργός.


Εν τω μεταξύ, με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη σε διαθεσιμότητα ετέθη από τον αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Αθανάσιο Μπούσιο, ο επικεφαλής του αγήματος των βατραχανθρώπων που φώναξαν τα υβριστικά συνθήματα.


Αθήνα, 26 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος φώναξε ακραία ρατσιστικά συνθήματα, όπως καταδεικνύει και σχετικό βίντεο.
Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας.
Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα.»

9 σχόλια:

στ@βεντο είπε...

Απαράδεκτη συμπεριφορά συναδέλφων. Δεν νομίζω ότι τέτοια συνθήματα μας αντιπροσωπεύουν όλους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ! ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ¨ΕΛΛΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ¨ ¨Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ¨ ¨ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟ ΛΕΥΚΟ¨ ¨ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ¨ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ¨ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ¨. ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ....

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Τέτοια συνθήματα δεν πρέπει να ακούγονται δημόσια και μάλιστα σε παρέλαση όπου εκπροσωπείται επίσημα το Σώμα.

Ανώνυμος είπε...

Αποκάλυψη! Ιδού ο αξιωματούχος που ενέπνευσε τα ρατσιστικά συνθήματα!

Κάντε κλικ εδώ:
http://olympia.gr/2010/03/26/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CE%BF-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%AD/

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΜΑΥΡΟΧΟΙΔΗ ΜΟΥ Κ ΑΡΧΗΓΑΚΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ-ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ-ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΩΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ Κ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΦΗ Κ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΣ ΤΟ ΠΔ ΠΟΥ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ Η ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ..ΚΑΛΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ???ΒΓΑΛΑΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ..ΒΓΑΛΤΕ Κ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΡ@@ΔΙΑ..ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΣΤΕ ΑΡ@@ΔΙΑ!!!!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Μόνο προβλήματα δημιουργούν τέτοιου είδους ενέργειες και τίποτα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός ότι στη παρέλαση οι μονάδες Λ.Σ. πέρασαν σε άψογους Στρατιωτικούς Σχηματισμούς και αξίζουν συγχαρητηρίων...
Τα συνθήματα που φώναζαν ;;;(πόσοι και ποίοι είναι οι μάρτυρες)... μήπως ήταν ένα μήνυμα προς το Πολιτικό Προϊστάμενο τους;;;
Το καζάνι βράζει τόσο πολύ, που οδήγησε σε δεκάδες παραιτήσεις Αξιωματικών...
Βοναπάρτη το πήρες το μήνυμα;;; ή θέλεις και άλλο...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Μακάρι ο δημοσιογραφικός κόσμος να αντιδρούσε με το ίδιο σθένος που αντέδρασε στα απαράδεκτα συνθήματα των συναδέλφων μας , με αυτούς που καίνε την Σημαία μας.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έτυχε να παρελάσω κάποιες φορές … τίποτα δεν συγκρίνεται με τα συναισθήματα που νοιώθεις εκείνη την στιγμή με τα αισθήματα πατριωτισμού και περηφάνιας που σε κατακλύζουν … αυτά μπορούν να τα καταλάβουν μόνο όσοι το έχουν ζήσει… αλλά κακά τα ψέματα ήταν λάθος η επιλόγη των συνθημάτων που ακούστηκαν! Ήταν λάθος και ναι να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του ( όχι φυσικα και μεχρι το σημειο αποταξης μην τρελαθουμε κιολας!!!) Απλά μια απορία έχω, τα ΚΕΑ που εχουν χασει συναδελφο και συνάδελφο όλων μας τον αείμνηστο Μαρίνο Ζαμπάτη από την Αλβανική Μαφία και θα είχαν κάθε λόγο ας πούμε να πέσουν στην παγίδα του να εκφραστούν κατά αυτόν τον τρόπο ,δεν το έκαναν η ΜΥΑ γιατί ρε παιδια??? Ποιος εκανε την επιλογη των συνθηματων ??? Γιατι όχι ένα από τα κλασσικά που λέγατε κάθε χρόνο … γιατί αυτή η τόσο άσχημη επιλογή και ποιος ευθύνεται για αυτήν??? ( άλλο να τα λετε στην μοναδα και άλλο σε Εθνική Παρέλαση )Για ποίο λόγο έπρεπε να εκθέσετε πρώτα απ΄ όλους τους εαυτούς σας , την μονάδα σας και το Λιμενικό Σώμα ??? Είμαστε όλοι Επαγγελματίες και έτσι θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε και στην τελική μήπως θα έπρεπε να τα βάλουμε με τους πολιτικούς μας και όχι με τους μετανάστες??? Όλα θέμα πολιτικής βούλησης δεν είναι άλλωστε ???
Με φιλικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς
GoldFish