Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Έχουμε και εμείς συνδικαλισμό και "φωνή"...

Δημόσιες είναι πλέον οι αντιδράσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στις περικοπές των μισθών τους, καθώς ορισμένοι αρχίζουν να υποβάλουν αναφορές άρνησης μείωσης μισθού, ενώ άλλοι συσπειρώνονται γύρω από τον Σύνδεσμο Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), ο οποίος έγινε την προηγούμενη εβδομάδα μέλος της Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Οργανώσεων Ευρώπης Euromil.
Την ώρα που πάνω από 300 εν ενεργεία αξιωματικοί λάμβαναν χθες μέρος σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΣΜΕΔ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, με θέμα «Σταδιοδρομία, Ασφάλιση, Συνταξιοδότηση και αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων», στα γραφεία του «Εθνους» έφθανε η αναφορά που υπέβαλε υπαξιωματικός του Ναυτικού προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, με την οποία αρνείται τη μείωση του μισθού του. Οπως τονίζει:

Η αναφορά που υπέβαλε υπαξιωματικός του Ναυτικού προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, με την οποία αρνείται τη μείωση του μισθού του:
1. Επί 23 χρόνια δεν έχει αποζημιωθεί για καμία 24ωρη υπηρεσία που έχει εκτελέσει και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του είναι 1.200 υπηρεσίες επί 24 ώρες. Αν χωριστούν σε 8ωρα, υποστηρίζει ότι έχει εργαστεί επιπλέον 12 χρόνια από την πραγματική του εργασία και χωρίς αμοιβή.
2. Ο νόμος 2685/99 που αναφέρεται σε 30 ευρώ ημερήσια αποζημίωση των δημοσίων υπαλλήλων, όταν βρίσκονται επί μακρόν εκτός έδρας, δεν ισχύει για τους ένστολους. Και αν υπολογιστεί ότι στα 23 χρόνια υπηρεσίας έχει βρεθεί εκτός 1.500 μέρες, επισημαίνει ότι το ποσό που δεν έλαβε είναι υψηλό.
3. Η υπερκοστολόγηση κατά τη γνώμη του των έργων στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, καθώς και ποσά που διατίθενται για εκδηλώσεις, γραφική ύλη, συνεργεία καθαρισμού, παροπλισμένα ιστιοπλοϊκά κλπ ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια τον χρόνο.
Θεωρώντας ότι συνιστούν σπατάλες, ζητεί τον έλεγχο και τιμωρία όσων διασπάθισαν δημόσιο χρήμα και αρνείται να του γίνει μείωση μισθού. Το κλίμα αντιδράσεων αναμένεται να κλιμακωθεί το προσεχές διάστημα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί είναι αυτοί που συσπειρώνονται γύρω από τον επαγγελματικό σύνδεσμο αξιωματικών, το καταστατικό του οποίου κυκλοφορεί πλέον σε όλες τις Μονάδες και γίνονται μαζικές αιτήσεις εγγραφής.
Το κύμα αντιδράσεων αναμένεται να κορυφωθεί τον Απρίλιο, όταν θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα από το δώρο Πάσχα και τους μισθούς του 2010 που τους καταβλήθηκαν ολόκληροι.
ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

4 σχόλια:

ακταιωρός είπε...

Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά.
Περιμένουμε κάτι ανάλογο από τους συνδικαλιστές μας. (ΠΕΑΛΣ - ΠΟΕΠΛΣ)
Ας μην μείνουν μόνο στα λόγια και στις συναντήσεις με υπουργούς - αρχηγούς - αντιπολίτευση και λοιπούς παρατρεχάμενους πολιτικούς. Δεν είδαμε και τίποτα ειδικά από τους τελευταίους. Έξω από τον χορό πολύ καλά τα λένε.
Προτείνετε λύσεις συνάδελφοι συνδικαλιστές.
Συσπειρωθείτε ΠΕΑΛΣ - ΠΟΕΠΛΣ χαράξτε μια κοινή γραμμή τουλάχιστον σε ότι αφορά τα οικονομικά.
Συγκαλέστε τα μέλη σας σε συγκεντρώσεις και ζητήστε γνώμες.
Προσπαθήστε να φέρετε τα μέλη σας πίσω γιατί με την συμπεριφορά σας τα έχετε απομακρύνει.
Ο Ελληνικός Στρατός ξύπνησε και έχει δύναμη. Είναι ένα βήμα μπροστά από εμάς.
Περιμένουμε λύσεις από και όχι μόνο λόγια συναντήσεις και ανακοινώσεις.

Ανώνυμος είπε...

θέλω και εγώ τις περιπολίες μου και τα νυχτερινά που δεν έχω πληρωθεί και τα κάνω εδώ και χρόνια χωρίς δεύτερη κουβέντα και με αυταπάρνηση.
Διήμερα και τριήμερα σε Φαρμακονήσι χωρίς αποζημίωση. Ωράριο εργασίας δεν υφίσταται για κανέναν.
Μας κουτσουρεύουν επιδόματα μας παγώνουν μισθό και οι εργατοπατέρες μας εκφράζουν την έκπληξή τους.
Ξυπνήστε !!! Σηκωθείτε από τις καρέκλες σας και ελάτε δίπλα στον συνάδελφο.
-σταβέντος-

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Τι άνθρωποι είστε εσείς βρέ!!!
Καθόλου συναδελφικότητα πια!!!
Μην τους ξυπνάτε!!!
Αφήστε τους να κοιμούντε τον ύπνο του ...........βολεμένου!!!
Δεν πληρώνεστε νυχτερινά?
Εκτός έδρας?
Πλεύσιμα?
Προκαταβολές για αποσπάσεις?
Οδοιπορικά μεταθέσεων?
Δεν υφίσταται ωράριο εργασίας?
Δεν παίρνετε υπερωρίες?
Δουλεύετε γιορτές και αργίες πέρα των ΣΚ χωρίς έξτρα αποζημίωση?
Γιατί να τους νοιάζουν αυτά?
Αφού δεν τους αγγίζουν αυτά τα ζητήματα γιατί να τα ξέρουν?
Είστε όλοι κακοήθεις ,εμπαθείς και "βαλτοί" και εγκάθετοι της κυβέρνησης για να πλήξετε τον Συνδικαλισμό.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Δεν μπορούν ,μάλλον δεν θέλουν και δεν τους συμφέρει , να καταλάβουν ότι οι Συνάδελφοι τα έχουν με τους συνδικαλιστές και ΟΧΙ με τον Συνδικαλισμό!!!