Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Αναδρομική η μείωση των επιδομάτων ...Περαστικά μας...

Mειώνονται κατά 12% τα πάσης φύσεως επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές γενικά των λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχων της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος.

Ο νόμος για την προστασία της Εθνικής Οικονομίας δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ και μάλιστα η μείωση των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2010 και τα ποσά θα παρακρατηθούν από τη μισθοδοσία των επόμενων μηνών από την ψήφιση του νόμου.

Συγκεκριμένα, για ποσά έως 150 ευρώ η παρακράτηση θα είναι εφάπαξ, ενώ για ποσά μέχρι 300 ευρώ θα γίνει σε δύο μηνιαίες δόσεις. Σε τέσσερις δόσεις θα γίνει η παρακράτηση για ποσά έως 600 ευρώ, σε έξι μηνιαίες δόσεις για ποσά έως 1.000 ευρώ και σε οκτώ μηνιαίες δόσεις για ποσά άνω των 1.000 ευρώ.

Η μείωση των πάσης φύσεως επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών θα αφορά και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

Από τη μείωση εξαιρούνται τα επιδόματα: - Της οικογενειακής παροχής - Του χρόνου υπηρεσίας - Των εφημεριών - Της ραδιενέργειας - Της ειδικής απασχόλησης - Των ειδικών συνθηκών εργασίας - Του καταδυτικού - Της αναπηρίας και κινδύνου - Των μεταπτυχιακών σπουδών - Των αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Του κινήτρου απόδοσης
Στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου εξαιρούνται από τη μείωση τα επιδόματα που συνδέονται με την οικογενειακή κατάσταση ή την υπηρεσιακή εξέλιξη, καθώς και τα συνδεόμενα με το ανθυγιεινό ή επικίνδυνο της εργασίας τους ή με τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών τους. Αν στο συγκεκριμένο προσωπικό δεν καταβάλλονται επιδόματα, αποζημιώσεις ή αμοιβές, οι πάσης φύσεως αποδοχές μειώνονται κατά 7%.
πηγή Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: