Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Άρθρα Σαββατοκύριακου σχετικά με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη...

Σαββατιάτικα άρθρα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:σελ. 12 ρεπορτάζ «Στον "αέρα" 650 πιλότοι και τεχνικοί της πρώην Ολυμπιακής» Μπαλάκι ανάμεσα σε τρία υπουργεία έχουν γίνει εκατοντάδες πιλότοι και μηχανικοί που απολύθηκαν από την Ολυμπιακή από την στιγμή που άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της και ιδιωτικοποιήθηκε. Εξακόσια πενήντα άτομα έχουν μετατραπεί σε περιφερόμενο στρατό που αναζητά εργασία. Ήδη ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων κ. Νίκος Σηφουνάκης με επιστολή του, στις 17-02-2010 προς τους υπουργούς Αμύνης κ. Ε. Βενιζέλο και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη ζητάει την απορρόφηση αυτών των εμπείρων ειδικών στα εναέρια μέσα που είναι στην αρμοδιότητα των συγκεκριμένων υπουργείων.
σελ. 9 ρεπορτάζ «Οργή λαού, ντροπή ΕΛ.ΑΣ» Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων συλλαλητηρίων για τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Η αστυνομία έχασε κάθε έλεγχο, ενώ χαρακτηριστική είναι η δήλωση του ευρωβουλευτή της ΝΔ και προέδρου της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, κ. Κώστα Πουπάκη, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού της Αστυνομίας Κ. Ελευθέριου Οικονόμου, και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη εάν δεν είναι ικανοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
* ΤΟ ΒΗΜΑ σελ.Α12 «Τα πέντε μεγάλα ‘πλυντήρια’» Δελτία του ΟΠΑΠ, κότερα, ταχυδρομήσεις ποσών, συναλλακτήρια και… real estate ξεπλένουν το «μαύρο» χρήμα στην Ελλάδα.
* Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου σελ.11 «Μαχαίρι στους μικρούς» Τι έγινε στο προσκήνιο και το παρασκήνιο των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ.
PRESS σελ.21 «Ο Χρυσοχοϊδης… παραδόθηκε» Ξεθωριάζει το όραμα του υπουργού για τη δημιουργία ελληνικού…FBI.
* Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ σελ.19 «Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προς αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ.: Δώστε τα στοιχεία τώρα» Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Αστυνομία, για να υπολογίσουν το ύψος της ζημίας που υπέστη το Δημόσιο από την περιβόητη σύμβαση, ώστε να γλιτώσει η Ελλάδα την καταδίκη μετά την προσφυγή της SAIC στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Κυριακάτικα άρθρα...
ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ σελ.29 «Η ΕΛ.ΑΣ. έκοψε λόγω ύψους τη γυναίκα που ‘καθάρισε’ 3 ληστές»Ήθελε πολύ να γίνει αστυνομικίνα, όμως το όνειρο της… βγήκε νοκ άουτ μόλις για λίγους πόντους.
*Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:σελ.27 «Το άναρχο καθεστώς των εταιρειών ασφαλείας» 1.300 στον αριθμό «αντικαθιστούν» σε μεγάλο βαθμό έργο της ΕΛ.ΑΣ. «Βελτιωτικές ρυθμίσεις» στον υπάρχοντα νόμο προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. σελ.4, οικονομία
«Συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για τη διάσωση των Ταμείων» Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα παραπέμπονται από το υπουργείο Εργασίας οι καταγγελίες πολιτών και ασφαλιστικών ταμείων που αφορούν παράνομες συναλλαγές φαρμακοποιών και γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: