Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Βρέθηκε πτώμα ανοιχτά της Σύμης...

Απογευματινές ώρες εντοπίστηκε η σωρός ενός άνδρα να επιπλέει ανοιχτά της Σύμης. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο νησί όπου έγινε η αναγνώριση από λαθρομετανάστη που είχε συλληφθεί από την αστυνομία τις προηγούμενες ημέρες. Ο αλλοδαπός επιβεβαίωσε ότι ταξίδευε μαζί με τον νεκρό, μέχρι που ανατράπηκε η βάρκα που χρησιμοποιούσαν.

Συνεχίζοναι οι έρευνες στην θαλάσσια περιοχή της Σύμης καθώς υπάρχουν ακόμη δύο αγνοούμενοι.

Η σωρός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στη Ρόδο για να εξεταστεί από τον ιατροδικαστή.

Πιο συγκεκριμένα, προχθές στις 4 το απόγευμα ψαράς επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Σύμης και δήλωσε πως στη θαλάσσια περιοχή «ΔΙΑΠΟΡΙ» Σύμης, επέπλεε πτώμα άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Άμεσα στη περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο στις 16.35 ανέσυρε το πτώμα, ηλικίας περίπου 60 ετών, μετρίου αναστήματος και στη συνέχεια το μετέφερε στη Ρόδο, όπου παραδόθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για νεκροψία – νεκροτομή.

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες από δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νησιού, συμπεριλαμβάνοντας και τη νησίδα ΝΙΜΟΣ.

Στις 5.20 προχθές το απόγευμα εντοπίστηκε σε βραχώδη ακτή στο βόρειο τμήμα της Σύμης, αναποδογυρισμένη και ημιβυθισμένη πολυεστερική βάρκα, μήκους 5μ. περίπου, με αρνητικά αποτελέσματα για τυχόν αγνοούμενους ναυαγούς.

Από τη Λιμενική Αρχή Σύμης, που διενεργεί την προανάκριση, το περιστατικό συσχετίστηκε με τη σύλληψη από την αστυνομία, προχθές το πρωί, στο ΠΕΔΙ Σύμης, 10 παράνομων μεταναστών, προερχόμενων από Τουρκία, ένας εκ των οποίων, αναγνώρισε τον νεκρό άνδρα ως διακινητή τους, ενώ επίσης ανέφερε ότι στη βάρκα επέβαιναν 3 ακόμη άνδρες.

Οι έρευνες από ξηράς συνεχίστηκαν, όχι όμως και από τη θάλασσα όπου λόγω καιρικών συνθηκών (πνέουν Νοτιοανατολικοί άνεμοι έντασης 6 μποφόρ) θα επαναληφθούν μετά τη βελτίωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: