Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Υποπτη η απόδοση Ιθαγένειας και όχι Υπηκοότητας.....

Μας προξένησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια λεπτομέρεια που δεν σχολιάστηκε από πολλούς σε ότι αφορά τις βλέψεις του ΠΑΣΟΚ για απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες!

Γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι όταν ένα παιδί μεταναστών γεννηθεί για παράδειγμα στην Γερμανία, αποκτά την Γερμανική υπηκοότητα..! Εδώ εμείς, σύμφωνα με το σχέδιο του κ. Παπανδρέου θα δώσουμε την Ελληνική ιθαγένεια?!
Κανείς λοιπόν στα «έγκυρα» και «έγκριτα» Μ.Μ.Ε δεν στάθηκε σε αυτήν την? λεπτομέρεια, η οποία όμως είναι ταυτόχρονα και επικίνδυνη και ύποπτη?!

Για ποιόν λόγο ο Πρωθυπουργός της χώρας θα δίνει την Ελληνική ιθαγένεια και όχι την Ελληνική υπηκοότητα στους ανθρώπους αυτούς;
Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά και με απλά λόγια την διαφορά έτσι όπως την εντοπίσαμε στο λεξικό.

Ιθαγένεια είναι ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει.
Υπηκοότητα είναι ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος .(Λεξ. Τριανταφυλλίδη). Η διαφορά είναι σαφής.

Στις ΗΠΑ υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ των ημεδαπών(nationals) και προσώπων που έχουν την υπηκοότητα (citizenship).

Στην Μεγάλη Βρετανία ο διαχωρισμός γίνεται με τις λέξεις citizen(ιθαγενής, ημεδαπός) και subject(υπήκοος).

Υπάρχουν όμως και άλλες λέξεις που διαχωρίζουν τους ιθαγενείς με τους αλλοεθνείς μετανάστες. Είναι ο:

-«ημεδαπός» ή «ομοεθνής» ή «ομογενής» που σημαίνει αυτός που κατάγεται ή προέρχεται από την ίδια χώρα και είναι ίδιας εθνικότητας ή αυτός που ανήκει στο ίδιο γένος.

-«αλλοδαπός» ή «αλλοεθνής» ή «αλλογενής» που είναι αυτός που δεν είναι υπήκοος της χώρας στην οποία βρίσκεται ή δεν ανήκει στην ίδια εθνικότητα ή δεν ανήκει στο ίδιο γένος με τον ημεδαπό εθνικό πληθυσμό της χώρας που κατοικεί.

Επισημαίνω δε ότι «Έθνος»(nation) ή Γένος μπορεί να ορισθεί μία ευρύτερη κοινωνία ανθρώπων, τους οποίους ενώνουν κοινές πολιτιστικές αντιλήψεις , κοινή συνειδητότητα και κοινή καταγωγή.

Συνειδητοποιείτε λοιπόν την διαφορά μεταξύ των 2 όρων; Στην υπηκοότητα έχουμε να κάνουμε απλά με τον πολιτικό δεσμό ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος, ενώ στην ιθαγένεια έχουμε να κάνουμε με τον πολιτικό δεσμό ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος στο οποίο αυτός ανήκει!!

Δηλαδή το κράτος του, την πατρίδα του!! Ιθαγενείς είμαστε εμείς οι Έλληνες στην πατρίδα μας δηλαδή!! Εδώ που είναι οι ρίζες μας!! Με το να δώσει λοιπόν ο αξιότιμος Πρωθυπουργός την Ελληνική Ιθαγένεια και όχι την Υπηκοότητα τους κάνει σαν εμάς!! Αφού περάσει λοιπόν το νομοσχέδιο, το οποίο δεν θα το επιτρέψουμε, η γη η Ελληνική θα τους ανήκει δικαιωματικά καθώς θα είναι Ιθαγενείς!!!

Δεν θα έχουν μόνο την υπηκοότητα αλλά και κάτι παραπάνω! Η επεξήγηση του όρου είναι ξεκάθαρη! Θα τους ανήκει η γη μας! Η γη των προγόνων μας! Θα τους ανήκει η χώρα μας! Το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο ενώ σε όλη την Ευρώπη έχουμε απόδοση υπηκοότητας εμείς είμαστε τόσο γενναιόδωροι και δίνουμε Ιθαγένεια;;; Αφυπνισθείτε Έλληνες! Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση! Η γη αυτή ανήκει στους Έλληνες! Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!

Ξεσηκωθείτε και αντιδράστε καθώς αν περάσει η εθνοκτόνος σκέψη του ΠΑΣΟΚ η γη αυτή θα ανήκει και στους μετανάστες, που θα είναι Έλληνες Ιθαγενείς και όχι απλά Έλληνες υπήκοοι!! Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες!

Οι μετανάστες είναι οι νέοι ψηφοφόροι που θα ισορροπήσουν τις απώλειες των ψήφων που θα προκληθούν από τα άδικα οικονομικά μέτρα. Αν παρακολουθήσατε χθές την εκπομπή "ανατροπή" στο Mega θα ειδατε ήδη την απώλεια 8% στα ποσοστά της κυβέρνησης μας.
Κι όλα αυτά χωρίς να νοιώσουμε στο πετσί μας το αντίκτυπο των μέτρων. Προσθέστε και τις απολυσεις 200.000 περίπου υπαλλήλων από οργανισμούς που θα καταργηθούν και θα καταλάβετε την βιασύνη τους να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό.

Γιατί περί βιασύνης πρόκειται όταν μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό καταθέτουν τέτοιο νομοσχέδιο λές και δεν θα μπορούσαν να το προωθήσουν όταν θα βγαίναμε από την οικονομική κρίση. Προσπαθούν να το περάσουν στα μουλωχτά τώρα που όλοι ασχολούμαστε με τις περικοπές των εισοδημάτων μας και την αύξηση των εξόδων μας. Η ψήφιση αυτού του του νομοσχεδίου θα είναι η ταφόπλακα των δικαιωμάτων μας σε όλα τα επίπεδα.
Δεν θα ακούγεται η φωνή μας μετά. Θα έχουν αποκτήσει ήδη τον καινούριο τους "στρατό". Υ.Γ. Είμαστε υπέρ της απόδοσης υπηκοότητας στους μετανάστες που ζουν στην χώρα μας και κατά της απόδοσης ιθαγένειας με οποιοδήποτε τρόπο.


Και για όσους βιαστούν να μας πούν εθνικιστές , φασίστες , ακροδεξιούς ας δουν το παρακάτω βίντεο...


2 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Οι μετανάστες είναι οι νέοι ψηφοφόροι που θα ισορροπήσουν τις απώλειες των ψήφων που θα προκληθούν από τα άδικα οικονομικά μέτρα.

Αν παρακολουθήσατε χθές την εκπομπή "ανατροπή" στο Mega θα ειδατε ήδη την απώλεια 8% στα ποσοστά της κυβέρνησης μας.

Κι όλα αυτά χωρίς να νοιώσουμε στο πετσί μας το αντίκτυπο των μέτρων.
Προσθέστε και τις απολυσεις 200.000 περίπου υπαλλήλων από οργανισμούς που θα καταργηθούν και θα καταλάβετε την βιασύνη τους να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό.

Γιατί περί βιασύνης πρόκειται όταν μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό καταθέτουν τέτοιο νομοσχέδιο λές και δεν θα μπορούσαν να το προωθήσουν όταν θα βγαίναμε από την οικονομική κρίση.

Προσπαθούν να το περάσουν στα μουλωχτά τώρα που όλοι ασχολούμαστε με τις πρικοπές των εισοδημάτων μας και την αύξηση των εξόδων μας.

Η ψήφιση αυτού του του νομοσχεδίου θα είναι η ταφόπλακα των δικαιωμάτων μας σε όλα τα επίπεδα.
Δεν θα ακούγεται η φωνή μας μετά.
Θα έχουν αποκτήσει ήδη τον καινούριο τους "στρατό".

Υ.Γ. Είμαστε υπέρ της απόδοσης υπηκοότητας στους μετανάστες που ζουν στην χώρα μας και κατά της απόδοσης ιθαγένειας με οποιοδήποτε τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Να διαρρέουμε προς κάθε κατεύθυνση προς θα δώσουμε σε όλους τους μετανάστες διαβατήριο (κοινωτικό), χωρίς δικαίωμα ψήφου και άλλες @@@@@.
Έτσι Γερμανοί, Γάλλοι και λοιποί ψευτόμαγκες, αν το κάνουμε, θα γεμίσουν μουσουλμάνους (νομίζει κανείς οτι θα μείνει εδώ κανένας μετανάστης με κοινωτικό διαβατήριο;)
Θα τους κάνουμε όλους μάγκες.