Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Φορολόγηση εκλογικού επιδόματος


Πειραιάς, 24/03/10

Ύστερα από την έκδοση των ετήσιων καταστάσεων αποδοχών - κρατήσεων για φορολογική χρήση, σας γνωρίζουμε ότι το σύνολο του ποσού των δυο εκλογικών επιδομάτων έτους 2009, εντάχθηκε στις καθαρές αποδοχές και το σύνολο του παρακρατηθέντος φόρου αυτών στον συνολικό ετήσιο φόρο που κρατήθηκε από τη μισθοδοσία μας.

Με τον τρόπο αυτό το εκλογικό επίδομα φορολογείται ως εισόδημα.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά την ανακολουθία της Κυβέρνησης, όσον αφορά τον τρόπο φορολόγησης του εκλογικού επιδόματος στα στελέχη του ΛΣ και περιμένουμε έστω και την ύστατη στιγμή την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ.

Δεν διεκδικούμε καμία ειδική μεταχείριση, ούτε και επιζητούμε την αποφυγή των φορολογικών υποχρεώσεών μας, αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ίση μεταχείριση και ισονομία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να δώσει εντολές για την άμεση αντικατάσταση των ετήσιων καταστάσεων αποδοχών, αφαιρώντας το ποσό των εκλογικών επιδομάτων από τις καθαρές αποδοχές και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την λύση του θέματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι έχουν να μας προτείνουν άραγε οι συνάδελφοι συνδικαλιστές της ΠΟΕΠΛΣ σε περίπτωση που δεν αντικατασταθούν οι ετήσιες καταστάσεις αποδοχών.
Κάνουν κάποιες ενέργειες και για την επιστροφή της παρακράτησης από τα δύο τελευταία εκλογικά επιδόματα;
Υ.Γ. Τελευταία μαθαίνω ,αλλά και βλέπω, πολλούς συνδικαλιστές με στολή. Δίνουν λέει καθημερινό παρών στις υπηρεσίες τους και είναι κοντά στους συναδέλφους.
Καλά όχι και όλοι... κάποιοι εξακολουθούν να είναι άφαντοι..
-σταβέντος-