Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Περί σεναρίων για το ΛΣ...

Τα σενάρια για τη νέα αναδιάταξη των αρμοδιοτήτων του παλαιού υπουργείου Ναυτιλίας που επανδρωνόταν από το Λιμενικό Σώμα επανέρχονται στην πρώτη γραμμή, αν και τίποτε δεν είναι ακόμη σίγουρο. Προεδρικό διάταγμα δεν έχουμε δει ακόμη, αλλά έχουμε ακούσει διάφορες ιδέες που λέγεται ότι προέρχονται από ένα υπό κατάρτιση προεδρικό διάταγμα.

Οι ιδέες αυτές λένε ότι, εκτός από τη λιμενική πολιτική και την εκπροσώπηση της χώρας στα διεθνή ναυτιλιακά φόρουμ, όλες οι άλλες αρμοδιότητες μεταφέρονται στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το οποίο βρίσκεται υπό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επ΄ αυτού του σεναρίου εκφράστηκαν και πάλι νέες αντιρρήσεις ένθεν και ένθεν, καθώς ορισμένοι διαπιστώνουν ότι με την εξέλιξη αυτή μπαίνει ταφόπλακα στη μεγαλειώδη ιδέα της αποστρατιωτικοποίησης του τομέα διαχείρισης της ελληνικής ναυτιλίας.

Βεβαίως η πλευρά Κατσέλη δεν μπορεί να είναι και δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενη από την εξέλιξη αυτή, κυρίως όχι γιατί χάνει αρμοδιότητες, αλλά διότι ήλπιζε πως όλες οι αρμοδιότητες θα πήγαιναν μεν στο Αρχηγείο, αλλά το Αρχηγείο θα ερχόταν στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Τα πράγματα όμως δεν έγιναν έτσι και τώρα δικαίως ορισμένοι αναρωτιούνται τι ακριβώς θα κάνουν την επαύριον της δημοσίευσης του προεδρικού διατάγματος, εφόσον προβλέπει όλα τα παραπάνω.

πηγή Βημα

ΣΧΟΛΙΟ
Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πατάνε τα βατράχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: