Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Βισματική η σταδιοδρομία των Αξιωματικών...


Αναδημοσίευση email στο πειρατικό

Πολύς λόγος γίνεται για την καρατόμηση άξιων στελεχών στις κρίσεις , παραμένουν ή αναβαθμίζονται κάποιοι λιγότερο ικανοί ή συνεχίζουν να έρπονται μερικά ΄΄σκουλίκια΄΄προς τα πάνω.
Αφού ξέρουμε όλοι πως οι ΑΞ εισάγονται με χοντρό ΄΄βισμα΄΄ στο ΛΣ και με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουν να κινούνται σε όλη την σταδιοδρομία τους!
Μέσα στον χαμό των βισμάτων και κάπου ανάμεσα στα συναδελφικά μαχαιρώματα απ'τον βαθμό του Υποπλοιάρχου και πάνω , υπάρχουν και κάποιοι λίγοι αξιόλογοι ΑΞ που ασχολούνται με την Υπηρεσία τους και προσφέρουν οτι μπορούν.
Οταν φτάνουμε όμως στα ανώτερα Αξιώματα διαπιστώνουμε πως ακόμα και οι κατά τα άλλα άψογοι μέχρι τον βαθμό του Αντιπλοιάρχου συνάδελφοι , αλλάζουν ρότα.
Το σύστημα τους αναγκάζει να το κάνουν.....και αυτοί συμβιβάζονται για να μη χάσουν την καρέκλα και δεν ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία τους.
Ας μου πει κάποιος έναν Ανώτατο ΑΞ που να παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρεπειας!
Κάποιοι που λένε πως το έπραξαν ...λένε ψέματα!!! Όλοι γνωρίζουμε πως ή παραιτήθηκαν μετά από προσωπικές κόντρες (οχι Υπηρεσιακές) είτε τους παραίτησε η Πόλιτική Ηγεσία.
Δεν τίθεται θέμα Δημοκρατικών και μη Δημοκρατικών ΑΞ, όχι οτι θέλουμε να υπάρχουν ανάμεσα μας τα γνωστά φασιστόμουτρα (ο χαρακτηρισμός αφορά συμπεριφορά και όχι πολιτική πεποιήθηση του φασίστα), αλλά ξέρουμε πως στο ΛΣ πάντα προάγονταν οι ΄΄δικοί΄΄μας και αποστρατεύονταν ΄΄οι άλλοι΄΄!!
Οταν έρθει η ώρα που οι ΑΞ θα κατατάσσονται χωρίς μέσο στο ΛΣ και το ΛΣ γίνει αυτοδιοίκητο και ανεξάρτητο από Πολιτικούς και Εφοπλιστικά γραφεία, τότε ίσως επιπλέυσουν οι ικανοί.
Μέχρι τότε ..και όπως συνηθίζεται στα λιμάνια, θα επιπλέουν οι ΄΄ακαθαρσίες΄΄ και εμείς θα κολυμπάμε ανάμεσα τους και θα ΄΄λερωνόμαστε΄΄!!!
Όλα τα παραπάνω τα έχει αντιληφθεί και η πολιτική ηγεσία η οποία με την ευγενική βοήθεια των Απόστρατων και εν Ενεργεία Χωροφυλάκων προσπαθεί να μας κάνει παρακλάδι της ΕΛ.ΑΣ. Εύχομαι αυτό να μη συμβεί και το ΠΔ που περιμένουμε να είναι αντάξιο της διαφήμισης που προηγήθηκε όλο αυτό το διάστημα.

2 Σημειώσεις άσχετες με τα παραπάνω : 1) Λέμε για οφειλές σε φαρμακοποιούς σε πολλα μέρη της Ελλάδας!....το ξέρετε πως υπάρχουν και κάποια νησιά στο Αιγαίο που δεν οφείλουν ούτε ευρώ σε φαρμακοποιούς; .....γιατί δεν μας είχαν δεχτεί ποτέ...πάντα από την τσέπη μας πληρώναμε τα φάρμακα!!! Ακόμα και στις ΄΄καλές΄΄ μέρες!!! Προφανώς ούτε και θα μας δεχτούν ποτέ.
2)Και για να δείτε πως τίποτα δεν αλλάζει σε κανένα τομέα στο Αιγαίο....κάνω από τωρα την πρόβλεψη πως το καλοκαίρι θα δούμε ξανά το ΡΟΔΑΝΘΗ το ΜΑΡΙΝΑ , για να μην πω το ΜΙΛΕΝΑ και το ΝΤΑΛΙΑΝΑ καθώς και τον πουράτο απατεώνα να βολτάρει στο λιμάνι , αφού πρώτα θα τον έχουν ΄΄ξελασπώσει΄΄- επιχορηγήσει οι Ελληνες φορολογούμενοι , με τις ευχές της Ελληνικής Πολιτείαςι!! Λέτε να πέσω έξω;
Ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: