Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πιάστε τα κομπιουτεράκια....


Επειδή εμείς κάναμε το λάθος και δεν κρατήσαμε τις βεβαιώσεις αποδοδοχών μας ,θέλουμε όσοι έχετε και τις 15 βεβαιώσεις του 2009 να προσθέσετε τον φόρο κάθε βεβαίωσης και το σύνολο που θα βγάλετε να το συγκρίνετε με τον ετήσιο φόρο που παρακρατήθηκε και είναι γραμμένος στην βεβαίωση ετήσιων αποδοχών που καταβλήθηκαν για μισθούς,δώρα και επιδόματα.

*Αν δεν υπήρχαν τα εκλογικά επιδόματα τα δύο αυτά ποσά θα ήταν ίδια.

*Με τα εκλογικά επιδόματα όμως ,αν ο ετήσιος φόρος που παρακρατήθηκε είναι μεγαλύτερος κατά 456 ευρώ(361 ευρώ φόρος και 95 ευρώ κρατήσεις ΕΛΟΕΝ) από το σύνολο που προέκυψε απο την πρόσθεση των 15 βεβαιώσεων ,τότε σημαίνει ότι όντως τα εκλογικά μας επιδόματα φορολογήθηκαν και έχουμε ήδη πληρώσει γι αυτά 361 ευρώ φόρο οπότε κακώς μας τα ξαναφορολογούν.
Αλοίμονο σε αυτούς που ανεβαίνουν και φορολογική κλίμακα...
Και να μην ξεχνάμε ότι σαν αντιπολίτευση η νυν κυβέρνηση φώναζε για την αδικία που γίνεται εις βάρος μας.

*Αν όμως αυτά τα δύο ποσά είναι ίδια ,τότε αυτό σημαίνει ότι τα εκλογικά μας επιδόματα δεν φορολογήθηκαν όπως μας είχαν πει, και οι κρατήσεις των 361 ευρώ που μας έγιναν το 2009 δέν ήταν φόρος και άρα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τι ήταν αυτές οι κρατήσεις και που πήγαν.

*Οποιαδήποτε άλλη διαφορά δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε και θα πρέπει να απευθυνθείτε στον λογιστή/λογίστρια σας.

UPDATE
Για να θυμηθούμε όλοι τι μας είχαν πει...
Το εκλογικό ήταν 950 ευρώ.
Τα χρήματα που πήραμε ήταν 722 ευρώ.
Λείπουν 228 ευρώ.
Απο τα 228 ευρώ τα 47,50 ευρώ ήταν κρατήσεις υπέρ ΕΛΟΕΝ
Τα 180,50 ευρώ ήταν φόρος 20%



Ερώτηση για τους Συνδικαλιστές μας αλλά και τους έχοντες νομικές γνώσεις...
Ο Γενικός Γραμματέας δύναται νομικώς να αποφασίζει και να διατάσσει να γίνονται κρατήσεις υπέρ ΕΛΟΕΝ ή υπέρ εφορίας στους ένστολους?
Και μία δεύτερη...
Γιατί ό τέως Υπουργός στο έγγραφο 4 στην παράγραφο 9 επιφυλάσσεται για επιστροφή των κρατήσεων με πιθανή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους?

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα παιδια. Πρωτη φορα γραφω και ηθελα να γραψω για αυτο το θεμα με αφορμη αυτα που διαβασα. Επειδη εγω μαζευω τις μηνιαιες αποδειξεις μισθοδοσιας, μετα απο τις προσθεσεις (14 μισθων) βγαζω τα εξης: στο συνολο των μειτων αποδοχων βγαζω 1600 (?) ευρω λιγοτερα. Που σημαινει οτι στα μεικτα περασανε τα δυο εκλογικα απο 800 ευρω το ενα. Στον φορο που παρακρατηθηκε η διαφορα του αθροισματος των φορων των 14 μισθων σε συγκριση με την ετησια βεβαιωση ειναι στα 361 ευρω. Αρα δεν χρειαζεται να προτρεχουμε και να λεμε οτι μας ξαναφορολογουν κτλ.. Επισης ενα λαθος που κανουν καποιοι ειναι που βλεπουν τις καθαρες αποδοχες και δεν αφαιρουν τον φορο που παρακρατηθηκε ωστε να δουν ποσα πηραν αθροιστικα καθε μηνα και στα δωρα ακριβως. Το μοναδικο πραγμα που αλλαζει ειναι οτι το εισοδημα μας φαίνεται φετος μεγαλυτερο αφου τις προηγουμενες φορες δεν τα περναγαν ετσι, αλλα σαν εξοδα κινησης τα οποια δεν προσμετρουνταν στο συνολο των μεικτων και καθαρων μας αποδοχων..

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Πως βγάζεις 1600 ευρώ λιγότερα στις μεικτές αποδοχές?
Πως το εξηγείς?
Ή 1444 ή 1900 δεν έπρεπε να βγάλεις?
Δηλαδή εσύ τι νομίζεις ότι έγινε?
Γιατί 14 καταστάσεις?
15 είναι.
12 μισθών.
1 δώρο Χριστουγέννων
1 δώρο Πάσχα
1 επίδομα θερινό

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Και αν δεις τα ΦΕΚ θα δείς ότι και αυτή την φορά ορίζεται να περαστούν σαν έξοδα μετακίνησης όπως έγινε και στην αστυνομία.

Απλά επειδή ο Γ.Γ. έγραψε στα παλιά του υποδήματα το ΦΕΚ τα φορολόγησε όπως ήθελε.

Για κάποιους τα ΦΕΚ είναι κατώτερα σε ισχύ απο τις προσωπικές τους αποφάσεις.

Αλλά αν δείς κρατάνε και μια επιφύλαξη για τυχόν απόφαση επιστροφής των κρατήσεων που μας έγιναν.

Και πόσο σίγουρος είσαι όταν λές ότι δεν ξαναφορολογείται το επίδομα?

Ακόμα και αν τα 361 ευρώ προστέθηκαν στον ετήσιο φόρο που μας παρακρατήθηκε είσαι σίγουρος ότι στις μεικτές αποδοχές δεν προστέθηκαν τα αρχικά 1900 (2χ950) ευρώ τα οποία ποτέ δεν πήραμε?

Είσαι σίγουρος ότι δεν ξαναφορολογούμαστε αφού ανεβαίνουμε και φορολογική κλίμακα?

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπόρω να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η αδικία για το εκλογικό επίδομα.Γιατί δεν γίνεται αυτό στα άλλα δύο σώματα ασφαλείας;μήπως φταίει ότι είμαστε ακόμα στο σπκ όπως και ο στρατός άρα δεν έπρεπε να το πάρουμε και μας το βγάλανε "ξινό".

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...
"Πως βγάζεις 1600 ευρώ λιγότερα στις μεικτές αποδοχές?
Πως το εξηγείς?
Ή 1444 ή 1900 δεν έπρεπε να βγάλεις?
Δηλαδή εσύ τι νομίζεις ότι έγινε?
Γιατί 14 καταστάσεις?
15 είναι.
12 μισθών.
1 δώρο Χριστουγέννων
1 δώρο Πάσχα
1 επίδομα θερινό"

Φιλε μου δεν ειπα για 14 καταστασεις αλλα για 14 μισθους. Εχω και τις 15 καταστασεις και τα ξαναπροσθεσα αφου διαβασα την απαντηση σου. θα ηθελα, ετσι απο περιεργεια, αν καποιος αλλος τις εχει να μας πει και αυτος την διαφορα που βγαζει. Εγω παντως βγαζω 1600 ευρω διαφορα στα μεικτα.. Τα 1444 ειναι μετα φορου γι'αυτο πιστευω οτι θα επρεπε να ειναι 1900 η διαφορα (στα μεικτα).

specialist είπε...

Καλησπέρα,Χρόνια Πολλά και καλό κουράγιο στην προσπάθεια που κάνετε.Ευελπιστώ μόνο να μην αλλοτριωθείτε.
Μετά την προτροπή σας να πάρουμε τα κομπιουτεράκια οι κατέχοντες τις αναλύσεις αποδοχών του έτους 2009 (προσωπικά τις κατέχω ΟΛΕΣ,από το 1999) σας ενημερώνω για τα δικά μου αποτελέσματα:

1.Το σύνολο του αθροίσματος των φόρων των 15 αναλύσεων αποδοχών είναι ίσο με τον ετήσιο φόρο που παρακρατήθηκε αν προστεθεί και το ποσό των 361 € δηλαδή αν προστεθεί το ποσό του φόρου των δύο εκλογικών επιδομάτων.

2.Το σύνολο των ετήσιων ακαθάριστων αποδοχών προκύπτει από το άθροισμα των μικτών ποσών των 15 αναλύσεων αποδοχών αν προστεθεί και το συνολικό ποσό των δύο εκλογικών επιδοματών (1900 €) και ταυτόχρονα αφαιρεθεί το εφάπαξ ποσό έκτακτης παροχής.

3.Τρεις μέρες (!!!!) προσπαθώ να ανακαλύψω πως έχει προκύψει το συνολικό ποσό των καθαρών αποδοχών.Δεν μπορώ να το προσεγγίσω και ας καταβάλλω επίμονες προσπάθειες.Έχω κάνει τις εξής αλχημείες:
α)Αθροίζω τις καθαρές αποδοχές των 15 αναλύσεων αποδοχών με το καθαρό ποσό των δύο εκλογικών επιδομάτων (1444 €) αλλά έχω μεγάλη απόκλιση από το ετήσιο συνολικό ποσό,της τάξεως των 3.500 €.
β)Στο παραπάνω ποσό (15Χκαθαρές αποδοχές + 2Χκαθαρό ποσό εκλογικών επιδομάτων) που προκύπτει προσθέτω και το σύνολο των δόσεων ενός δανείου από το Τ.Τ.(αλήθεια,ποιός Λιμενικός δεν έχει πάρει δάνειο από το Τ.Τ.;;;) και η διαφορά που προκύπτει από το ποσό που εμφαίνεται στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών είναι της τάξεως των 2000 € περίπου.

Παρακαλώ για τα συμπεράσματά σας.Είναι εμφανές ότι υπάρχει πρόβλημα,το θέμα είναι τι πρέπει και τι μπορούμε να κάνουμε για να λυθεί.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και βοήθεια επί παντός επιστητού.

admin είπε...

μηπως στο συνολο των μηνιαιων καθαρων πληρωτεων ποσων πρεπει να προστεθουν και οι λοιπες κρατησεις και οχι μονο οι κρατησεις φορολογιας?

στην μηνιαια αναλυση το πληρωτεο ποσο μαλλον περιλαμβανει και την αφαιρεση των 4 ευρω υπερ ποεπλς του ποσου υπερ λαπ κτλ κτλ

πχ η κρατηση υπερ ποεπλς δεν ειναι απο το μισθο ?