Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων Τρίτης 20/04/2010

Τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα είναι: Η εύρεση από την Ελληνική Αστυνομία της κεντρικής γιάφκας της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας" στην Κυψέλη, η κλιμάκωση των πιέσεων στην αγορά με άνοδο των spreads και των ομολόγων, που εξωθεί συν τοις άλλοις , την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από ΔΝΤ και ΕΕ προς τη χώρα μας, το νέο ασφαλιστικό και οι αλλαγές που αυτό προβλέπει, καθώς και το ζήτημα της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εμφύλιο θα προκαλέσει ο "Καλλικράτης". "Μαύρες σημαίες" υψώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση".



Η εφημερίδα γράφει ότι "αντάρτικο κατά του "Καλλικράτη" που θεωρούν πως με την εφαρμογή του θα οξυνθούν αντί να επιλυθούν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, προετοιμάζουν οι δήμαρχοι της χώρας".



ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Τέφρα από τις αγορές. Λάβα από το ΔΝΤ. Ο κύβος ερίφθη για το μηχανισμό στήριξης μετά τη νέα έκρηξη των σπρεντ".



Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στην "αγκαλιά" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οδηγείται η Ελλάδα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης αλλά και με τις αφόρητες πιέσεις των αγορών. Από αύριο και εφόσον καταφτάσουν και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς του ΔΝΤ έφτασαν ήδη, ξεκινούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το τεχνικό μέρος της παροχής της οικονομικής βοήθειας. Πρόκειται για το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα ως δάνειο, αλλά και τα πρόσθετα μέτρα που θα υποχρεωθεί να λάβει".



Η ΑΥΓΗ: "Στη "γιάφκα" του ΔΝΤ. Αποφασισμένη το παίζει η κυβέρνηση να... παραδοθεί στο ΔΝΤ".



Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μετά από ένα εξάμηνο κατατρομοκράτησης των πολιτών για την επικείμενη χρεωκοπία του κράτους, με τις αγορές να ξεσαλώνουν χθες (τα spread ανέβηκαν έως τις 481 μονάδες βάσης), η κυβέρνηση οδηγεί αυτές τις μέρες τη χώρα στην επιτήρηση από ΕΕ-ΔΝΤ".



ΑΥΡΙΑΝΗ: "Έτοιμοι να κατασπαράξουν την Ελλάδα οι γύπες του ΔΝΤ. Αρχίζει το μεγάλο πλιάτσικο με το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, τους μισθούς και τις συντάξεις".



Η εφημερίδα τονίζει ότι "50 δισ. δολάρια σε τόκους πλήρωσε η Νιγηρία για ένα δάνειο 1 δισ. δολαρίων που πήρε πριν 30 χρόνια από τους τοκογλύφους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου".



ΤΟ ΒΗΜΑ: "Οπλα και ρουκέτες δίπλα στα δικαστήρια. Στην Ευελπίδων η κεντρική γιάφκα του "Επαναστατικού Αγώνα".



Η εφημερίδα γράφει ότι "σε γκαρσονιέρα του 5ου ορόφου πολυκατοικίας στην Κυψέλη κρυβόταν μεγάλο μέρος του οπλοστασίου του "Επαναστατικού Αγώνα". Με έλεγχο ακόμη και στα... Ε2 των ιδιοκτητών ακινήτων, η ΕΛΑΣ έφθασε στη γιάφκα".



Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ημιυπαίθριοι: Τελειώνει το ράβε - ξήλωνε. Ανακοινώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος για τεκμήριο και πρόστιμα".



Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη μέθοδο της... κοπτοραπτικής εφαρμόζει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση στο ζήτημα των ημιυπαιθρίων. Οι αλλεπάλληλες αλλαγές σε βασικές παραμέτρους του νομοσχεδίου καταδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία το υπουργείο Περιβάλλοντος προσέγγισε τους τελευταίους έξι μήνες το πολεοδομικό αυτό πρόβλημα".



ΕΘΝΟΣ: "Χτύπημα στην καρδιά της τρομοκρατίας. Βρήκαν τη γιάφκα με τα όπλα του Επαναστατικού Αγώνα".



Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής είναι από χθες βράδυ μεγάλο μέρος από τον οπλισμό του "Επαναστατικού Αγώνα". Η κεντρική γιάφκα ήταν σε διαμέρισμα, δίπλα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Στα ευρήματα και όπλο ίδιου τύπου με το όπλο δολοφονημένου ειδικού φρουρού".



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αριστερή τρομοκρατία και στα θρανία. Καθηγητές στελέχη ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ εκφοβίζουν τους μαθητές επειδή δεν ξεχνούν τα Ιμια, την Πατρίδα, την Θρησκεία, την Οικογένεια".



Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μαθητές Λυκείου ζωγράφισαν σ' ένα θρανίο την Ελληνική Σημαία. Έγραψαν "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΑ ΙΜΙΑ". "ΠΑΤΡΙΔΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ", τα τρία ιδανικά της φυλής. Ενοχλήθηκαν τόσο πολύ οι κομισάριοι καθηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που κάλεσαν εσπευσμένα τους γονείς των μαθητών και τους συνέστησαν να υποχρεώσουν τα παιδιά τους να μην γράφουν τέτοια συνθήματα".



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Επιχείρηση" παραπλάνησης εργαζομένων - συνταξιούχων. Από τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο".



Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με διατάξεις θίγονται όριο ηλικίας, συντάξεις και εισφορές. Σιωπηρά ξεπερνά τα 67 έτη το όριο συνταξιοδότησης. Επικοινωνιακό παιχνίδι με την "κακή Κομισιόν" και την "καλή Κυβέρνηση". Σε απεργία τα συνδικάτα από την Τετάρτη".



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ντοκουμέντο για την κομπίνα. Έτσι απαξίωσαν τα ομόλογά μας. Στο φως το σήμα που έδωσε το σύνθημα για τη μεγάλη λεηλασία".



Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονιστική επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Ελεύθερου Τύπου προκύπτει από το "σήμα" που είχε στείλει από τις 2 Νοεμβρίου η διεθνής πλατφόρμα εκκαθάρισης συναλλαγών σε ομόλογα "Euroclear" στους "σορτάκηδες" ότι μπορούν να στοιχηματίζουν εις βάρος των ελληνικών ομολόγων ανενόχλητοι και να φέρνουν τα ομόλογα που δεν είχαν σε δέκα ολόκληρες ημέρες ή και... ποτέ αν δεν τους έβγαινε (των ανθρώπων) το στοίχημα".



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ιδού το τσεκούρι στις συντάξεις. Απλά παραδείγματα για το τι περιμένει τους συνταξιούχους".



Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι χαμηλές συντάξεις χάνουν το ΕΚΑΣ (έως 230 ευρώ) με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και οι "καλές" το 20%. Με βάση τα νέα ποσοστά, οι ανταποδοτικές συντάξεις για πλήρη ασφάλιση (35 έτη) και καταληκτικό μισθό 2.200 ευρώ θα περιορίζονται στα 830 ευρώ".



ΕΣΤΙΑ: "Κυβέρνησις εθνικής σωτηρίας. Για να σηκώση πολιτικά το βάρος των μέτρων".



Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρά τα όσα λένε οι κυβερνώντες περί μη λήψεως περαιτέρω μέτρων για το 2010, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι νέα μέτρα θα ληφθούν. Όχι μόνο επειδή θα τα απαιτήση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στου οποίου την δικαιοδοσία βαίνουμε πλησίστιοι, αλλά διότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Κυβέρνησις δεν είναι επαρκή".



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανεκαλύφθη η κεντρική γιάφκα πλήρης όπλων και εκρηκτικών. Ανάμεσά τους και το ρουκετοβόλο-ταυτότητα του "Επαναστατικού Αγώνα".



Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κοντά στην πλήρη εξάρθρωση του "Επαναστατικού Αγώνα" βρίσκονται οι διωκτικές αρχές, καθώς αργά χθες το απόγευμα η Αντιτρομοκρατική εντόπισε τη βασική γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπου εκτιμάται ότι φυλασσόταν σχεδόν το σύνολο του οπλισμού της". 



Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανοίγει ο δρόμος...για προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης".



Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό και θα ενημερώσουμε με ειλικρίνεια για κάθε απόφασή μας τους πολίτες", δήλωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια των χθεσινών συναντήσεων- συσκέψεων".



ΤΑ ΝΕΑ: "Αφόπλισαν τους τρομοκράτες. Βρήκαν τη γιάφκα- αρχηγείο".



Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "συντριπτικό χτύπημα στην τρομοκρατία πέτυχε η ΕΛ.ΑΣ. με τον εντοπισμό της κεντρικής γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη. Εκεί βρέθηκαν όπλα-σφραγίδες της οργάνωσης, όπως ένα ρουκετοβόλο RPG, Καλάσνικόφ και εκρηκτικά".



Η ΝΙΚΗ: "...Θα τον τρελάνετε τον ήλιο ΣΙΓΟΥΡΑ, ΝΑΙ! Απίστευτο! Στο ΠΑΣΟΚ διαλύουν τις οργανώσεις στους χώρους δουλειάς". 



Η εφημερίδα γράφει ότι "κορυφή του παγόβουνου δείχνουν να είναι οι θυελλώδεις αντιδράσεις που εκδηλώνονται από τους "πράσινους" συνδικαλιστές τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για την απόβαση των τεχνοκρατών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)".



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απεργιακός ξεσηκωμός στις 21-22 Απρίλη για να μην περάσουν τα μέτρα".



Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το έδαφος για τη λήψη ακόμα πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων προετοιμάζει η κυβέρνηση, με τη συνδρομή της ΕΕ και του ΔΝΤ με διαμόρφωση ενός νέου "Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης".



City Press: "Νέα χτυπήματα στην οικονομία". 



Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την άφιξη, μάλλον αύριο στην Αθήνα στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ έχει αποδυθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους, αλλά και με τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ που ήδη έχουν φθάσει, τους όρους δανεισμού της Ελλάδας".



Metro: "Στην Κυψέλη βρήκαν τα όπλα του "Ε.Α.".



Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κεντρική γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, δίπλα στα ...δικαστήρια της Ευελπίδων. Καλάσνικοφ, υποπολυβόλα MP-5, πιστόλια , αντιαρματικό όπως αυτό με το οποίο χτύπησαν την Αμερικανική Πρεσβεία το 2008, ρουκέτες, εκρηκτικά και βόμβες είναι ανάμεσα στα εντυπωσιακά ευρήματα. Η περιοχή αποκλείστηκε και πολυκατοικία εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας. Μεγάλη ικανοποίηση στην αστυνομία".



ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Θεσσαλονίκη: Οργιάζει η μαύρη εργασία". 



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Απειλούνται οι πανελλήνιες. Στις 6 Μαΐου αποφασίζουν κινητοποιήσεις οι καθηγητές".



ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "40.000 στο δρόμο. Μειώθηκαν δραματικά οι θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο".



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ



ΕΞΠΡΕΣ: "Ένταση πιέσεων για πανάκριβο δανεισμό". 



Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ισχυρή πίεση στην Ελλάδα για να προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης άσκησαν χθες οι αγορές. Ενόψει της σημερινής δημοπρασίας εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας σημειώθηκαν αθρόες πωλήσεις ελληνικών ομολόγων, που οδήγησαν το spread του 10ετούς ομολόγου στο επίπεδο-ρεκόρ των 473 μονάδων βάσης".



ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θέμα ημερών η προσφυγή. Έτοιμη η κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια". 



Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα πάντα είναι έτοιμα για να ανακοινωθεί η προσφυγή της χώρας μας στον χρηματοδοτικό μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ. Το Σαββατοκύριακο, είχε επιλεγεί η Τετάρτη. Το μόνο που δεν είχε υπολογίσει το Μαξίμου ήταν το νέφος ηφαιστειακής σκόνης που εμπόδισε τους κοινοτικούς να φθάσουν στην Αθήνα".



ΚΕΡΔΟΣ: "Κερδοσκοπικό πάρτι με τα spreads. Στα ύψη τα ελληνικά, τα πορτογαλικά αλλά και τα ...γερμανικά ομόλογα!".



Η εφημερίδα γράφει ότι "στα όρια των αντοχών της δείχνουν αποφασισμένες να οδηγήσουν οι αγορές την ελληνική οικονομία, αμφισβητώντας όλο και περισσότερο τόσο την ισχύ του μηχανισμού στήριξης όσο και το εάν το πακέτο των 45 δισ. ευρώ από ΔΝΤ και ευρωζώνη μπορεί αν δώσει την οριστική λύση στην κρίση χρέους της χώρας μας. Οικονομικοί παράγοντες και αναλυτές σε Ευρώπη και Αμερική δείχνουν όλο και πιο έντονα ως μοναδική λύση για την Ελλάδα την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ οι φόβοι για διάχυση της κρίσης στον Νότο της ευρωζώνης επανήλθαν χθες σε πρώτο πλάνο". 



ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στην τελική ευθεία για το μηχανισμό στήριξης".



Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα βήμα πιο κοντά στο μηχανισμό στήριξης της οικονομίας βρίσκεται η χώρα, καθώς ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε δύο συσκέψεις που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου κατέστησε σαφές στους υπουργός ότι "αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: