Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Παραιτήθηκε ο τομέας Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠαΣοΚ

Η διανομή...
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναδιανείμει τις αρμοδιότητες της ναυτιλίας και να αναδείξει ως πρώτο (ναυτιλιακό) βιολί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη , ο τομέας Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠαΣοΚ, όπως πληροφορείται η στήλη, υπέβαλε σύσσωμος την παραίτησή του.

* * *
Η εξέλιξη αυτή, ως φαίνεται, δεν άρεσε στους παλαιούς εκσυγχρονιστές του Κινήματος οι οποίοι μιας και δεν πρόλαβαν να «εκσυγχρονίσουν» τη ναυτιλία επί των ημερών του τότε υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Στ.Σουμάκη, αποφάσισαν να το πράξουν τώρα. Το πρόβλημα προέκυψε όταν διαπιστώθηκε ότι η ναυτιλία δεν ήθελε να εκσυγχρονιστεί σώνει και καλά και έτσι απουσία πειραματόζωου... το πείραμα έλαβε πανηγυρικά τέλος.

...και το ατύχημα
Πάντως το θέμα με την αναδιάταξη των αρμοδιοτήτων δεν είναι ούτε τόσο απλό αλλά ούτε και τόσο αθώο όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Καθότι, ναι μεν ακτοπλοΐα, λιμάνια και οικονομική ναυτιλιακή πολιτική παραμένουν στην ΥΠΟΙΑΝ κυρία Λούκα Κατσέλη αλλά έτσι όπως παραμένουν, είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να οδηγήσει ένα όχημα το οποίο τρέχει με 100 χλμ. έχοντας βγάλει έξω από το παράθυρο το κεφάλι για να δει αν γυρίζει ο τροχός...

* * *
Με άλλα λόγια, το ατύχημα θεωρείται βέβαιο. Διότι οι διευθύνσεις που παραμένουν υπό την κυρία Κατσέλη επανδρώνονται από λιμενικούς οι οποίοι ανήκουν- ως αρμοδιότητα- στον κ. Χρυσοχοΐδη. Τώρα το πώς μπορεί να δουλέψει αυτό το σύστημα, ειδικά σε κάτι τομείς αιχμής όπως η ακτοπλοΐα... ένας Θεός ξέρει. Πάντως δεν είναι άσχημη η ιδέα να ξαναφτιαχτεί το υπουργείο όπως ήταν παλιά, για να τελειώνουμε!

πηγή Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: