Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Μυστήριο με την εξαφάνιση του ψαρά στα Ψαρά

«Μοιάζει ν’ άνοιξε η θάλασσα και τον... κατάπιε». Σ’ αυτή τη φράση αποτυπώνεται όλο το μυστήριο που περιβάλλει την εξαφάνιση 69χρονου επαγγελματία ψαρά μαζί με τη βάρκα του ανάμεσα στα Ψαρά και στα Αντίψαρα.
«Είναι πραγματικά μυστήριο» μας είπε, χαρακτηριστικά, η γραμματέας του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Ψαρών, Αγγελική Μαρίνου, προσθέτοντας ότι «από την περασμένη Πέμπτη, παρά τις έρευνες, δεν έχει βρεθεί ούτε ένα ξύλο από τη βάρκα ούτε καν κηλίδα από τα καύσιμα».
Οι έρευνες από αέρα, στεριά και θάλασσα για την ανεύρεση του 69χρονου καπετάν Γιώργη συνεχίστηκαν, χτες για τέταρτη μέρα, χωρίς να βρεθεί κανένα ίχνος από τον ίδιο ή από τη βάρκα του.
Η υπόθεση, που συζητιέται έντονα ανάμεσα στους κατοίκους των Ψαρών, άρχισε ν’ απασχολεί τις λιμενικές αρχές από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 15 Απριλίου, οπότε οι συγγενείς του καπετάν Γιώργη, συνταξιούχου πλοίαρχου του Εμπορικού Ναυτικού ενημέρωσαν πως είχε φύγει για ψάρεμα με τη μικρή βάρκα του «Στέλιος» και δεν είχε επιστρέψει.
Από τα στοιχεία που έχουν οι λιμενικές Αρχές φαίνεται ότι ο 69χρονος ναυτικός είχε φύγει, περίπου στις 6 το πρωί, με τη βάρκα του με κατεύθυνση προς το μικρό νησάκι του Αγίου Νικολάου, ανάμεσα σε Ψαρά και Αντίψαρα.
«Απ’ ό,τι λένε συνήθως γύριζε νωρίς, γύρω στις 10-11 το πρωί. Ομως, εκείνη την ημέρα δεν επέστρεψε», μας λέει η κ. Μαρίνου.
Οπως μας είπε η ίδια, κανένας δεν είδε τον 69χρονο στη διάρκεια του ψαρέματος και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 5 το απόγευμα το κινητό τηλέφωνό του καλούσε.
Ανησυχία
Ο ίδιος δεν απαντούσε, αλλά αυτό φαίνεται ότι καθησύχαζε τους συγγενείς του, οι οποίοι ανησύχησαν το απόγευμα και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο για να ξεκινήσουν έρευνες.
Αμέσως, πλωτό του Λιμενικού, σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και σχεδόν όλα τα αλιευτικά του νησιού ξεκίνησαν να ψάξουν τον 69χρονο άνδρα. «Ο καιρός ήταν καλός και αυτό είναι περίεργο, διότι ακόμα και εάν ο ίδιος έπαθε κάτι θα έπρεπε να βρεθεί κάποιο ίχνος από τη βάρκα. Είναι μυστήριο» καταλήγει η κ. Μαρίνου.
Η ίδια απορία διατυπώνεται, πάντως, και από έμπειρους αξιωματικούς του Λιμενικού, ενώ οι έρευνες από πλωτό του Λιμενικού και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα.

ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: