Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ακόμα μία άποψη συναδέλφου για τον ΣΠΚ

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com

Δυστυχώς έχει επικρατήσει μια λάθος αντίληψη για το τι σημαίνει ΣΠΚ στο ΛΣ. Αυτή η αντίληψη καλλιεργήθηκε από του αξιωματικούς του ΛΣ, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο που εκπέμπει το Ναυτοδικείο και με την πρώτη ευκαιρία απειλούσαν τους υφιστάμενούς τους με την φράση «θα σε στείλω στο Ναυτοδικείο».
Κάποιοι συνάδελφοι νομίζουν ότι με την κατάργηση του ΣΠΚ, θα μπορούν να μην υπακούουν σε εντολές ανωτέρων τους. Άλλοι πιστεύουν ότι δεν θα γίνονται ΕΔΕ για τραυματισμούς και απώλειες ταυτοτήτων. Λάθος!
Κι εγώ είμαι υπέρ της μη υπαγωγής μας στο ΣΠΚ, μόνο και μόνο επειδή έτσι επιτάσσει η δημοκρατία, στην πραγματικότητα όμως με ή χωρίς ΣΠΚ δεν αλλάζουν και πάρα πολλά για εμάς. Απλά αντί να δικάζεσαι από το Ναυτοδικείο θα δικάζεσαι από τα πολιτικά δικαστήρια. Δεν ξέρω αν αυτό είναι υπέρ μας ή όχι. Ωστόσο, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει ότι αδικήθηκε από απόφαση του Ναυτοδικείου. Και αν υπάρξει ένας, τότε θα υπάρξουν δέκα, που θα πουν ότι αδικήθηκαν από πολιτικά δικαστήρια.

Ένας Λ/Φ 

2 σχόλια:

ακταιωρός είπε...

AN EIΣAI ΚΑΘΑΡΌΣ ΔEN EXEIΣ NA ΦΟΒΆΣΑΙ OYTE ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΆ OYTE ΠΟΛΊΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ. ΣE ΛIΓO ΘA MAΣ ΠΟΥΝ OTI ΜΕΡΟΛΗΠΤΟΎΝ ΥΠΈΡ MAΣ TA ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΑ. AΛΛA NA ΠΗΓΑΊΝΕΙΣ ΓIA ENA ΣΠΑΣΜΈΝΟ ΦΛΑΣ ΣTO ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠAEI ΠOΛY...

Ανώνυμος είπε...

simfono me ton ακταιωρό ke epafksano .
mas brizi ti mana o tarifas sto dromo ke simfona me to spk prepi na pume efxaristo .
ekso apo to spk h na gini alagi toy riziki,