Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Περί επανασύνδεσης Λιμενικού και Ελληνικής Ναυτιλίας...

Αναδημοσίευση email στο πειρατικό

Αγαπητοί Ναυτιλιακοί Συντάκτες

Θα ήθελα, καταρχήν να ευχηθώ σε όλους εσάς,
Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη!
Μετά τις εορτές του Πάσχα, βλέπουμε ξαφνικά μια έντονη κινητικότητα για την επανασύνδεση του Λιμενικού Σώματος με την Ελληνική Ναυτιλία,
γεγονός, που με χαροποίησε ιδιαιτέρως.
Τουλάχιστον, έστω και μετά από μερικούς μήνες αγωνίας, με την ίδρυση του Αρχηγείου, θα επισημοποιηθεί αυτός ο 90χρονος δεσμός του Λιμενικού με την διοίκηση της 1ης Ναυτιλιακής Δύναμης στον κόσμο.
Βλέποντας, πολλούς συναδέλφους και μη, να παρουσιάζουν την απογοήτευσή τους για αυτή την κίνηση της Κυβέρνησης (η οποία δεν διαφέρει στο 90%) έως την 4η Οκτωβρίου 2009, θα ήθελα να εκφράσω και εγω με την σείρα μου την 10ετη ταπεινή μου άποψη, μετά από πολλά χρόνια στα λιμεναρχεία , στην παραμεθόριο, στο εξωτερικό και εν τέλη στο Υπουργείο:
Η προστασία του Πολίτη, θα πρέπει να πρεσβεύει κάθε ένστολο, που υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας και αξίζει κάθε στιγμή η προσπάθεια, που κάνει όλο το προσωπικό κάθε βράδυ στο λιμεναρχείο, στο ΕΚΣΕΔ και το ΚΕΠΙΧ στα σκάφη και όλα τα υπόλοιπα μεσα του ΛΣ....,αλλά δεν έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την οικονομία!
Το Λιμενικό Σώμα, είναι πολυδιάστατο!
Αποτελεί την σύγχρονη μορφή της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, έστω και αν δημιουργήθηκε από γενεές. που έβλεπαν πολύ πιο μπροστά από την εποχή τους,
δηλαδή το 1919!
Το Λιμενικό Σώμα δουλεύει, 24ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα,
όπως άλλωστε οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα λοιπά Σώματα Ασφαλείας.
Η Ναυτιλία ανά τον κόσμο δεν έχει ωράριο 0730 -1500!
Ο ναυτικός θα χρειαστεί το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο θα χρειαστεί το Λιμενικό Σώμα,
οι πολίτες που θα ταξιδεύουν για αναψυχή θα το χρειαστούν το Λιμενικό Σωμα....
και όχι μόνο στον Πειραιά....αλλά ΠΑΝΤΟΥ!
Δεν είναι αναχρονιστική η Διοίκηση της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας να ασκείται από το Λιμενικό Σώμα. Δεν είναι αναχρονιστικό η φύλαξη των συνόρων και η προστασία του Πολίτη από άνδρες και γυναίκες, που αποτελούν μέρος Στρατιωτικού Συντεταγμένου Σώματος.
Το Λιμενικό Σώμα δεν δραστηριοποιείται μόνο στα Λιμάνια και τα σκάφη,
αγαπητοί συνάδελφοι.
Το Λιμενικό Σώμα ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!!!,
όπως ίσως το κάνουν κάποιοι, που λένε ότι εργάζονται για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ....
Το Λιμενικό Σώμα εκπροσωπεί την Ελληνική Ναυτιλία στο Διεθνές περιβάλλον.

Όπως πολύ ορθά, απάντησε ένας απόστρατος Λιμενικός σε ερώτηση δημοσιογράφου
"Γιατί η χώρα μας να έχει ξεχωριστό Υπουργείο για την Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία"? η απάντηση ήταν η εξής:
"Για τον ίδιο λόγο, που η Σαουδική Αραβία έχει Υπουργείο Πετρελαίου"!
Σε καμία περίπτωση, δεν είμαστε Σαουδική Αραβία, αλλά η ανάπτυξη = οικονομία = περισσότερη εργασία για τους ελληνες ναυτικούς = προασπιση των ναυτιλιακών συμφεροντων της χώρας μας = 17 Δις ΕΥΡΩ, ετησίως, που εισέρχονται στην ΕΛΛΑΔΑ,
ενώ, ο Τουρισμός φέρνει, 11 Δις τον χρόνο, τοτε αξίζει να αναρωτηθεί κανείς,
ποια ειναι, μεταξύ άλλων, η δουλειά ενός ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ και του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου, θα φροντίσουν να κάνουν τις κατάλληλες εισηγήσεις στην πολιτική ηγεσία, για την συνέχιση της Εκπαίδευσης των στελεχών του ΛΣ μέσα από τις υφιστάμενες Σχολές του Πολεμικού Ναυτικού, (για να μήν ξεχνάμε και την Ιστορία μας) και όχι να ενοποιηθούν οι μελλοντικοί συνάδελφοι του ΛΣ με τους σπουδαστές των Ακαδημιών της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Επίσης, οι Μετεκπαιδεύσεις σε όλους τους τομείς είναι έργο, που γίνεται, εδώ και 25 χρόνια και θα πρέπει να διαφυλαχτεί, για ΌΛΑ τα αντικείμενα του Λιμενικού Σώματος ισάξια και χωρίς διακρίσεις στα θεματικά αντικείμενα.

Φιλικα


Ενας Αξιωματικος του Λιμενικου Σωματος,

10 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Το Λιμενικό Σώμα είναι Σώμα Ασφαλείας-Προστασίας.Δεν έχει καμμία σχέση με την Ανάπτυξη και την Οικονομία της χώρας.

Σαφώς και δουλεύουμε 24ώρες/24ωρο και 365μέρες/τον χρόνο.Αλλά είμαστε μόνο εμείς και ο στρατός?Η Αστυνομία , η Πυροσβεστική , η ΕΥΠ η Συνοριοφυλακή και πόσες ακόμα υπηρεσίες δεν εργάζονται στην ίδια βάση?
Ούτε αυτές οι Υπηρεσίες έχουν ωράριο 07.30-15.00!!!

Ο ναυτικός και ο επιβάτης θα χρειαστεί το Λιμεναρχείο...ΟΧΙ το Υπουργείο Ναυτιλίας!!!

Και οι παραπάνω υπηρεσίες δεν μπορούν να απεργήσουν και ας μην υπάγονται στον ΣΠΚ!!!Και οι Συνοριοφύλακες φυλάνε σύνορα αλλά δεν υπάγονται στον ΣΠΚ.

Είτε θέλετε ,είτε δεν θέλετε να το παραδεχτείτε ο ΣΠΚ είναι αναχρονιστικός και ΄τους λόγους διατήρησης του, τους έχουμε αναλύσει σε άλλο σχόλιο μας.

Όντως είμαστε η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο και πρέπει να έχουμε ξεχωριστό και αυτόνομο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.Αλλά γιατί πρέπει να το διοικεί το Λιμενικό?

Το Λιμενικό θα πρέπει να ασκεί τον έλεγχο και να προστατεύει την Ελληνική Ναυτιλία, τους ναυτικούς και τους επιβάτες.

Το Υπουργείο Οικονομίας και η Κυβέρνηση είναι αυτοί που χαράζουν την Ναυτιλιακή πολιτική της Ελλάδας και ΟΧΙ οι Λιμενικοί.
Όσο για την συνέχιση εκπαίδευση των Λιμενικών στο Πολεμικό Ναυτικό...Καθόλου αναχρονιστικό...

στ@βεντο είπε...

Μετά το Υπουργείο Προστασίας του Εφοπλιστή
έρχεται
το Υπουργείο Προστασίας των Βιομηχάνων.

Γιατί να μην έχει να κάνει ο Ελληνικός Στρατός και η Ελληνική Αστυνομία με την ανάπτυξη και την οικονομία.

Η Ελληνική Αστυνομία και ο Ελληνικός Στρατός δουλεύει 24ώρες το 24ώρο 7ημέρες την εβδομάδα 12 μήνες τον χρόνο.

Οι βιομηχανίες αλλά και οι μεταφορές στην ξηρά ανά τον κόσμο δεν έχουν ωράριο 07:00-15:00.

Ο εργάτης που θα χρειαστεί να πάει διακοπές και για αναψυχή με τρένο και αεροπλάνο θα καλεί την Αστυνομία ή θα απευθύνεται στα κατά τόπους στρατολογικά γραφεία για ενημέρωση δρομολογίων.

Οι εκάστοτε Στρατιωτικοί Διοικητές θα ασκούν πολιτική ως προς την ανάπτυξη και την βιομηχανία και οι Αστυνομικοί Διοικητές θα ασκούν πολιτική ως προς τις εναέριες και χερσαίες μεταφορές.

Μετά την Σαουδική Αραβία ευκαρία να επισημοποιήσουμε την οικογενειοκρατία και στην Ελλάδα. Ο εκάστοτε πρόεδρος να διορίζει τους στρατηγούς γιους και ανιψιούς στα διάφορα πόστα. Και Στρατηγοί να γίνονται μόνο οι πρωτότοκοι γιοι των εκάστοτε Στρατηγών.

Πρόσω με τ' ανάποδα λοιπόν...

Ανώνυμος είπε...

Θα ρισκάρω μία υπόθεση...
Ο συγκεκριμένος Αξιωματικός πρέπει να είναι από οικογένεια Αξιωματικών...
Ο παπούς του , ο πατέρας του ή ο θείος του ήταν κι αυτοί Αξιωματικοί ή κάνω λάθος?

Ανώνυμος είπε...

εχω βαρεθει στη ζωη μου να ακουω σαχλαμαρες...τωρα τις διαβαζω κιολας

ενας λιμεναρχης πλωταρχης

στ@βεντο είπε...

Δεν μας είπατε όμως ποιες είναι οι σχαλαμάρες που διαβάσατε. Το email του αξιωματικού ,τα δικά μας σχόλια ή όλα τα παραπάνω ;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

"Η οικονομική αδυναμία της κυβέρνησης να προσλάβει άμεσα έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και να αντικαταστήσει τους τεχνοκράτες αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, οδήγησε σε έναν φαύλο κύκλο συναρμοδιότητας και έλλειψη κεντρικής καθοδήγησης του διοικητικού φορέα."

Τι θέλει να πεί εδώ ο ποιητής???

ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ!!!

Αυτό γι αυτούς που νομίζουν ότι η Ελληνική Ναυτιλία θα σβήσει χωρίς τους Λιμενικούς.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

"Ο άνθρωπος που θα καταστεί προνομιακός συνομιλητής των εφοπλιστών και γενικά των ανθρώπων της ναυτιλίας είναι αντικειμενικά ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιος Μπούσιος, ο οποίος «θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση σε επιφυλακή», για να συντονίζει ανά πάσα στιγμή και ώρα τα προβλήματα που θα ανακύπτουν.

Ο μηχανισμός στήριξης αυτής της πολιτικής υπάρχει. Οι λιμενικοί, με τη στρατιωτική δομή τους, εργάζονται περισσότερες ώρες από τους πολιτικούς υπαλλήλους και όταν τους χρειασθεί η υπηρεσία δίνουν αμέσως το παρών."

Ακόμα ένα ερώτημα...
Τι θέλει να πει εδώ ο ποιητής???

Γιατί να φτιάξουμε έναν καινούριο φορέα με πολιτικούς υπαλλήλους που θα τους πληρώνουμε και υπερωρίες όταν μπορούμε να έχουμε χωρίς καμμία επιβάρυνση τους Λιμενικούς όποτε θέλουμε και όσες φέρουμε θέλουμε για την εξυπηρέτηση των οικονομικών μας συμφερόντων???

Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο...

Χρησιμοποιούμε τον ΣΠΚ για την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων των ναυτιλιακών εταιρειών και ΟΧΙ για θέματα Εθνικής ασφάλειας!!!

Ανώνυμος είπε...

το σχολιο μου αφορουσε φυσικα το email του αξιωματικού αγαπητε συναδελφε σταβεντο...και επειδη ακριβως δεν αντεχα τις σαχλαμαρες που ακουγα για 1,5 χρονο κατα την υπηρεσια μου στο υπυργειο, επελεξα τα υπολοιπα 13,5 ετη (απο ΣΝΔ ειμαι, καριερας και καλα..και πειραιωτης) να υπρετω στην επαρχια και να ακουω τις σαχλαμαρες απο το τηλεφωνο

ενας λιμεναρχης πλωταρχης

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους καλά νέα!!!!! Υπάρχουν Αξιωματικοί που ασχολούνται με το Λιμενικό και όχι με σαχλαμάρες!!!

Κ. Πλωτάρχα Λ.Σ. τυχεροί οι υφιστάμενοί σας!!!!!

ΜΠΡΑΒΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

να σαικαλα.. αλλα καθολου τυχεροι ....βλεπεις δεν ειναι προξενικο εσωτερικου, οποτε ουτε το μισο προσωπικο της μειωμενης συνθεσης παρακαλω...και απο δουλεια?...το λιμεναρχειο που δεν θελει κανεις...ευκολο να το βρεις