Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΣΥ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΠΚ !


αναδημοσίευση από το Πειρατικό

Αν θέλουμε να μιλάμε για σύγχρονη ακτοφυλακή , τότε, υπουργέ, ακούμε το προσωπικό και όχι τους ολίγους.
Το προσωπικό και στην έρευνα , που έκανε και παρουσίασε, σε ημερίδα, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ , αλλά και στις επιστολές , πού έστειλε, σε εσένα, προσωπικά, ζητεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ την κατάργηση του ΣΠΚ , που είναι τροχοπέδη για το Λ.Σ .
Στην έρευνα της ΠΟΕΠΛ.Σ , ΤΟ 72,8 % ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΘΈΝΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΏΝ ΛΈΕΙ όχι ΣΤΟΝ στρατιωτικό ποινικό κώδικα !
Το προσωπικό, αυτό θέλει κι αφού πλέον, ως ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ υπάγεται στο ΥΠΡΟΠΟ μαζί με την ΕΛ.ΑΣ και την Πυροσβεστική πρέπει να καταργηθεί ο ΣΠΚ, ΚΎΡΙΕ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΉ!
ΚΑΙ μην ακούς κάτι λαμόγια, που φοβούνται τα ποινικά δικαστήρια και φωνάζουν πως δεν θέλουν να καταργηθεί ο ΣΠΚ.
Άκου το προσωπικό του Λ.Σ .

ΠΟΠΗ ΧΡ.



11 σχόλια:

στ@βεντο είπε...

Και αυτά εδώ είναι τα αποτελέσματα της δικής μας δημοσκόπησης.
Είναι βέβαια μεταγενέστερα της ΠΟΕΠΛΣ και δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη γιατί έχουν γίνει με διαφορετικά δείγματα ερωτηθέντων.
Επίσης η δική μας είναι ερασιτεχνική και της ΠΟΕΠΛΣ διενεργήθηκε απο μεγάλη εταιρία δημοσκοπήσεων και πιστεύω ότι έχει επιστημονικό υπόβαθρο.

Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων είναι Υπέρ της αποστρατικοποίησης.

ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ?
Ψήφοι 530

* ΥΠΕΡ 341 (64%)
* ΚΑΤΑ 165 (31%)
* ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ/Η 24 (4%)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΣΥ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΩΓΕΣ..

Unknown είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΠΟΠΗ ΧΡ...
ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ (μια και οι πειρατές έχουν κλειστά τα σχόλια τους
τιμώντας έτσι τον τίτλο τους...δεν σηκώνουν και πολλές κουβέντες δηλαδή πέραν των μονολόγων τους )

ΚΥΡΙΑ ΠΟΠΗ ΧΡ.
Ως ΕΠΑΪΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ....
ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ "ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ" Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ..ΤΥΠΟΥ ΣΠΚ???
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ...ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....
US COAST GUARD...ΛΕΓΕΤΕ...

ΕΠΕΙΔΗ ΑΝ!!!.. ΛΕΩ ΑΝ!!! ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΞΕΤΕ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΚ.... ΑΝ!!! ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΠΚ ....
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΓΓ ΚΥΡΙΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΜΕΜ ... ΚΑΙ...
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΚ ....ΠΑΡΑ ΤΗΝ "ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΤΥΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ...ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΤΑΝ Ο ΣΤΑΡ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ.
αααα!!!! Να πείτε και στους αναγνώστες σας οι οποίοι είναι ΛΣ ... τι θα γίνουν με την κατάργηση του ΣΠΚ και οι "μετοχές" τους στο ΜΤΝ!!!... (Για τα νεούδια ΛΣ λόγος.... )
αυτά!!!!

στ@βεντο είπε...

Έξω από τον χορό όλοι καλά τα βλέπετε.
Ρωτήστε και εμάς τους άμεσα ενδιαφερόμενους.
Στηρίζονται σε εναν ΣΠΚ με το πρόσχημα της πειθαρχείας και άλλα κουραφέξαλα.
Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι κάνουν τα χατήρια των εφοπλιστών ; Τσιράκια τους μας θέλουν και να καθόμαστε σούζα.
Για φαντάσου να βγαίναμε από τον ΣΠΚ και να αφοσιωνόμασταν στα πραγμάτικά μας καθήκοντα!!!
Εδώ έστειλαν επιστολή οι Ναύαρχοι ε.α στα ΜΜΕ και κάνουν αναφορά μόνο στην εμπορική ναυτιλία λες και το ΛΣ δεν ασχολείται με άλλο αντικείμενο.
Δηλαδή η αστυνομία και η πυροσβεστική που δεν είναι στον ΣΠΚ δεν είναι πειθαρχημένοι; ή μήπως θέλουν να επανέλθουν στον ΣΠΚ επειδή είναι πιο ελαστικός ;
Έχει και τα καλά του ο ΣΠΚ δεν λέω αλλά είναι πιο πολύ για εσωτερική κατανάλωση και ως πρόσχημα για να παραμείνουμε σε αυτόν. Άλλωστε ακόμα και τα καλά που έχει ο ΣΠΚ δεν τα βλέπουμε σε σχέση με τους υπόλοιπους συνάδελφους στρατιωτικούς.
Για αυτό ακούστε και το προσωπικό κάποια στιγμή και ρωτήστε το προσωπικό τι θέλει και που θα προτιμούσε να βρίσκεται.
Δεν ωφελεί να ξεκινήσετε διάλογο οι δημοσιογράφοι μεταξύ σας. Ρωτήστε όλους εμάς μέσα από αυτό το μπλογκ και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει ανταπόκριση και θα λάβετε τις κατάλληλες απαντήσεις και αν θέλετε αναδημοσιεύετε τα προβληματισμούς μας (εσείς οι δημοσιογράφοι) γιατί η τελευταία φουρνιά των συνδικαλιστών μας παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Ζήλεψαν τους ανώτατους και έχουν άλλα στο μυαλό τους για την αποστρατεία.

Unknown είπε...

Διακρίνω μια "ακατανόητη" οργή αγαπητέ "σταβέντο" ...
Η εγγενής ύπαρξη και η υπαγωγή σας στο ΣΠΚ δεν είναι ΜΟΝΟΝ για να κάθεστε ΣΟΥΖΑ όπως λες αγαπητέ "σταβέντο". Το "σούζα" επιβάλλεται και με άλλου είδους "ποινές" που προβλέπονται στην ΕΛΑΣ και στο ΠΣ ..
Κάνει εντύπωση το πώς εξομοιώνετε την "στεριά" με την "θάλασσα" και επιπλέον απορούμε πως και δεν γνωρίζετε που "είστε και μέσα στον χορό" την ειδοποιό διαφορά που έχετε σε σχέση με την ΕΛΑΣ και το ΠΣ. Κάτι το οποίο έχετε και οι άλλοι σε καμία των περιπτώσεων δεν έχουν είναι ότι εσείς "επιλαμβάνεστε" και σε διεθνή χώρο... αυτό τα λέει όλα νομίζω. Ως επίσης είστε το μοναδικό εκ των ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που έχετε άμεση σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας …. ( έχουν δημοσιευθεί άρθρα επί άρθρων και σε εφημερίδες πέραν των εγχωρίων) .
Επιπλέον το "τουτού" δεν είναι "σκάφος".... και το δίκαιο της θάλασσας διέπεται από κανόνες - νόμους που χρήζουν την ύπαρξη "αυστηρών" μηχανισμών ελέγχου σε αυτούς που πρέπει να τους εφαρμόσουν . Αλίμονο ..μην κάνουμε τώρα συγκρίσεις... οι οποίες δεν είναι δυνατόν ούτε κατά διάνοια να τις αντιπαραβάλουμε!!...άλλωστε μέσα σε ένα σχόλιο τι να πρωτοπεί κανείς
Αλήθεια πιστεύετε ,ότι η κατάργηση του ΣΠΚ θα δράσει προς την κατεύθυνση να "ακυρωθούν" τα χατίρια των εφοπλιστών???
Ρομαντικός είστε αγαπητέ φίλε!!
Τα "χατίρια" των ένστολων προς τους εφοπλιστές δεν θα γινόντουσαν εάν δεν είχαν και τις ευλογίες του εκάστοτε πολιτικού σας προϊσταμένου!! αλλά και του εισαγγελέα. Ο πολιτικός ξέρετε επιβάλλεται να κάνει χατίρια εάν θέλει να πάει μπροστά..... Το εφοπλιστικό "σπρώξιμο" ξέρετε.... είναι "προσοδοφόρο" τόσο στην στολή όσο κι στην πολιτική σταδιοδρομία!!
Και κάτι τελευταίο....είδαμε ένα άρθρο σας σχετικά με την βράβευση του πληρώματος του super puma!! Η σύνθεση του πληρώματος είναι μικτή "όπλο" και "σώμα"... Ανατρέξτε στην εποχή της αρχικής προμήθειας των Ε/Π και θα καταλάβετε απόλυτα πιστεύω τι πρεσβεύει ο ΣΠΚ (για το συνοικέσιο ΛΣ – ΠΑ) πέραν του «σούζα» για εσάς ….αλλά καταλυτικά προς την θετική κατεύθυνση στην εξωτερική πολιτική της χώρας …. και συγκεκριμένα στην έρευνα και διάσωση…

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Αγαπητέ Ορίζοντα με αφορμή τα σχόλια σας έχουμε να πούμε τα εξής
...
Οι υπόλοιπες Ακτοφυλακές παγκοσμίως και κυρίως η Αμερικάνικη που είναι και η πιο φημισμένη έχουν όντως ΣΠΚ.
Υπάρχουν όμως τεράστιες διαφορές!!!Ας πάρουμε για παράδειγμα την Αμερικάνικη.

1)Είναι Ακτοφυλακή!!!Δεν υπάρχουν εκεί διαπλεκόμενα με Εφοπλιστές,με Ναυτιλιακές,με Κατασκευαστικές,με Ξενοδοχειακές μονάδες,με Αυθαίρετα,με Αιγιαλό και παραλία,με ντάνιασμα και φόρτωση πλοίων,με τροχονομία,με...,με...

2)Αστυνομεύει στην θάλασσα και στην στεριά και φυλάει τα θαλάσσια σύνορα των ΗΠΑ και τίποτα παραπάνω.Πιστεύετε ότι η εξωτερική πολιτική που ασκεί το Λιμενικό έχει να κάνει με τον ΣΠΚ?Η πολιτική ηγεσία είναι αυτή που χαράσσει την εξωτερική πολιτική και όχι η στρατιωτική!!!

3)Είναι εξοπλισμένη και επανδρωμένη πλήρως.Δεν υπάρχουν εκεί απλήρωτες υπερωρίες.Δεν υπάρχουν εκεί Ρεπό χαμένα λόγω Υπηρεσιακών Αναγκών ή λόγω στραβού προϊσταμένου.

4)Δεν υπάρχουν εκεί μετακινήσεις-αποσπάσεις-μεταθέσεις απλήρωτες.Εδώ σου λένε να κόψεις τον λαιμό σου να πας να δανειστείς για να πάρεις απόσπαση ενός μήνα γιατί αλλιώς θα κατηγορηθείς για Άρνηση εκτέλεσης διαταγής.

Επειδή είμαστε μέσα στον χορό βλέπουμε τον τρόπο που χρησιμοποιείται ο ΣΠΚ για αυτό και θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτόν.

Σίγουρα υπάρχουν και οφέλη από τον ΣΠΚ όπως η εξειδίκευση των δικαστών πάνω σε ναυτικά θέματα αλλά τα μειονεκτήματα σαφώς είναι περισσότερα.

Ο ΣΠΚ όμως χρησιμοποιείται κυρίως για την συγκάλυψη καταστάσεων,για την αλόγιστη καταπόνηση του προσωπικού,για την προστασία των λαμογιών και των μακρυχέρηδων,για την εξυπηρέτηση εταιρειών(υπάλληλοι των ναυτιλιακών εταιρειών και των οργανισμών λιμένος είμαστε).

Διαβάστε την επιστολή των επίτιμων Αρχηγών και θα καταλάβετε τι σας λέμε.Ο μεγάλος τους καημός είναι η Ναυτιλία-Ναυτιλιακές εταιρείες-Εφοπλιστές.Ούτε λόγος για σύγχρονη Ακτοφυλακή,για φύλαξη θαλασσίων συνόρων,καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης.Αν ήταν επίτιμοι Υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας θα καταλαβαίναμε την ανησυχία τους.Αλλά δεν είναι.Επίτιμοι Αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος είναι και δεν έκαναν ούτε μία αναφορά στο Σώμα.

Ο ΣΠΚ για τους υψηλόβαθμους ένστολους είναι,μάλλον χρησιμοποιείται,ότι είναι ο αισχρός νόμος περί ευθύνης Υπουργών και η βουλευτική ασυλία για τους βουλευτές.

Θυμηθείτε τι οικονομικά σκάνδαλα έχουν γίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις και έχουν συγκαλυφθεί.Θυμηθείτε πόσοι στρατιωτικοί αλλά και στρατιώτες έχουν χάσει την ζωή τους στην διάρκεια της θητείας τους.Όλους αυτούς τους υπεύθυνους τους προστάτεψε ο ΣΠΚ.

Αναρωτιόμαστε τι εξέλιξηθα είχαν οι υποθέσεις αυτές αν δεν δικαζόταν στα Στρατοδικεία και στα Ναυτοδικεία.Οι ετυμηγορίες θα ήταν άραγε οι ίδιες???

Απλώς αναρωτιόμαστε!!!

Ανώνυμος είπε...

σε κοντέινερ μένουν οι διασώστες των σουπερ πουμα χωρις οδοιπορικα χωρις φαρμακεια χωρις γιατρους. αυτες ειναι οι διαφορες μας με τους υπολοιπους στρατιωτικους.
πειθαρχια κυριοι μπορει να επιβληθει και χωρις σπκ. δεν χρειαζεται σπκ για να δωσεις δρομολογια απο το τηλεφωνο

στ@βεντο είπε...

Η οργή φίλε ΟΡΙΖΟΝΤΑ δεν είναι προς εσένα είναι το μόνο σίγουρο.
Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.
Στα περισότερρα με κάλυψαν οι Ελλήνες Ακτοφύλακες.
Η πειθαρχία είναι πειθαρχία.. δεν χρειάζεται ο ΣΠΚ για να επιβληθεί,
και όπως έλεγε ένας διοικήτης μου στον στρατό..
Οι πολιτικοί ασκούν πολιτική.. Οι στρατιωτικοί δίνουν εντολές.. και αναλόγως τον "σκοπό" που "παίζουν" όλοι οι υπόλοιποι "χορεύουμε".

Arodafnousa είπε...

Αγαπητοί μας, αφού μετά από 6 μήνες, λύνεται το μυστήριο Λιμενικό ή Ακτοφυλακή, θέλουμε να θυμίσουμε τις θέσεις μας σχετικά. Η Αμερικάνικη Ακτοφυλακή αποτελεί κλάδο/άξονα του Πολ.Ναυτικου των ΗΠΑ & υπάγεται σε αυτό εν καιρω πολεμου (οπως είναι και το Λ.Σ μέχρι σήμερα). Δεν ειναι εξαρτημένο απο εφοπλιστικές & άλλες παρασκηνιακές ομάδες και συμφέροντα. Εξάρτηση η οποία, στην ελληνική κοινωνία, προκαλείται κυρίως απο τον ομφάλιο λώρο του οικονομικού με το πολιτικό κατεστημένο που δεν αφήνει ανεπηρρέαστους ακόμη και τους ένστολους, που και αυτοι ως εξαρτημένοι από τα δυο παραπάνω ενεργούν ανάλογα.
Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, δεν επεμβαίνει κανένας πολιτικός ή οικονομικός παράγων όταν έχει - αντικειμενικά- διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά πλοίου, βιομηχανίας, πολίτη (είναι γνωστό τι πιέσεις δέχονται ένστολοι που διαπιστώνουν είτε ελλείψεις πλοίων είτε παραβατική συμπεριφορά πολιτών με "δεκανίκια", "βίσματα" κοινώς.
Τα στελέχη της USCG εκπαιδεύονται επι 4 ετη για να φτασουν στον α' βαθμο (σημαιοφοροι) ως αξιωματικοι ή υπαξιωματικοί, σε αντιθεση με τους δικούς μας.
Εφαρμόζουν την δια βίου εκπαίδευση, την οποία λαμβάνουν ανάλογα με το αντικειμενο στο οποίο εξειδικεύονται και απασχολούνται (στον τόπο μας, σπάνια στελέχη του ΛΣ τοποθετήθηκαν σε αντιστοιχο, της ειδικης τους εκπαιδευσης, τομεα- εν αντιθέση ακόμη & με την ΕΛΑΣ, η οποία χρησιμοποίησε τους εκπαιδευμένους των Ο.Α 2004 και εκπαιδεύουν τους λιμενικούς, κ.ά).
Ειναι στρατιωτικό Σώμα κρατους του οποίου οι νόμοι εφαρμόζονται και ειναι σεβαστοι απο ολους και οχι κρατους οπερετας που οι νομοι είναι μόνο για τους αδύναμους και τους παρακατιανούς.
Αποτελεί ελεγκτικό μηχανισμο που παραλληλα νομοθετεί και ενσωματωνει νομοθεσιες αλλων φορέων και οργανισμων (διεθνών & εθνικών)
και το ελς θα μπορουσε και εχει την τελευταια του πλεον ευκαιρια - εαν του την δωσουν οι νεοκοποι κυβερνωντες- να αναδειχτει σε εναν αξιοπιστο διεθνη ναυτιλιακο - αστυνομικο - φορεα, για την προστασια του πολιτη, χωρις αγκυλωσεις και βαρύδια, ανταγωνιστικο και ισότιμο της αμερικανικης ακτοφυλακης. Και τοτε ουτε η καθε ADAC ουτε η καθε ξενόφερτη συντεχνία θα εκανε την εμφανιση της και να ξεγυμνωνει το κρατος και ολοι να τρεχουν με κροκοδειλια δακρυα και δηθεν εξορκισμους να τα βαζουν με τους "κακούς και ανθέλληνες ευρωπαίους"
Με αύρα θαλασσινή

Unknown είπε...

Το καθυστέρησα αλλά έτρεχαν θέματα και δεν προλάβαινα να σχολιάσω.
-------------------
Μια διευκρίνηση πριν σχολιάσω! για να μην παρεξηγηθώ!!
Δεν είμαι στρατοκα@#ος ούτε φοράω στολή!! Άλλωστε δεν το μπορεί το πετσί μου.
Συμπερασματικά η υποστήριξη μου ή η επιχειρηματολογία μου περί ΣΠΚ έχει να κάνει μόνο με τις ιδιαιτερότητες κάποιων πραγμάτων που πρεσβεύει το ΛΣ σε κάποιος τομείς του αντικειμένου του.

@ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Επί παραγράφου 2.του σχολίου σας
Νομίζω ότι δεν ανέφερα σε καμιά περίπτωση στο σχόλιο μου την ΧΑΡΑΞΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΣ… και επαναλαμβάνω …ΕΧΕΤΕ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…. (ορα ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ένα παράδειγμα για να μην αναφέρω και άλλα τα οποία είναι προφανές ότι τα αγνοείτε... και ίσως εν τέλη να είναι φυσικό να μην τα γνωρίζετε ή και λόγω θέσης δεν χειρίζεστε τέτοια θέματα μια και έχουν χαρακτήρα απορρήτου)

Πώς συνδυάσατε τώρα ότι υποστήριξα ότι η σχέση του ΛΣ με την εξωτερική πολιτική έχει ως βάσιν τον ΣΠΚ δεν το αντιλαμβάνομαι!!! Το αντιπαρέρχομαι και συνεχίζω….
Όσον αφορά τώρα τις έτερες παρατηρήσεις σας σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω αλλά εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι τι δουλειά έχει το «μπλέξιμο» του αντικειμένου σας ...που σαφώς είναι δαιδαλώδες ....με τον ΣΠΚ και με την εκμετάλλευση των «πονηρών» που τον προτάσσουν για να βουλώνουν στόματα έντιμων συναδέλφων σας. Και αυτό γιατί!!! Γιατί η νομοθεσία πέραν του ΣΠΚ αλλά και σε συνδυασμό ακόμα και με αυτόν δίνουν τα εχέγγυα στον ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ να ΑΝΑΦΕΡΕΙ τις ατασθαλίες οποιονδήποτε ανεξαρτήτου βαθμού και θέσης ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ!!!! ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ.
Όσο για εργασιακά σας ... η καταραμένη φτώχια φταίει. Ο προϋπολογισμός στο ΛΣ είναι μηδαμινός έως ανύπαρκτος ως επίσης και η έλλειψη προσωπικού Οι κενές οργανικές θέσεις σας το καταμαρτυρούν!
Και τέλος οι Ναύαρχοι σας ..είναι γνωστό το τι πρεσβεύουν..και ειδικά εμείς έχουμε καταγγείλει ουκ ολίγες φορές την δράση τους… Αλλά όπως σας είπα ..γιατί το θέμα μας είναι ο ΣΠΚ ..το πρόβλημα είναι οι «αρσενικοί αδένες» και όχι ο ΣΠΚ .
Και για να τελειώνουμε με αυτό...
θα προβάλω το επιχείρημα ότι η ΕΛΑΣ έχει του κόσμου τα λαμόγια ..από ναρκέμπορους μέχρι προστάτες και νταβατζήδες ΜΠΑΤΣΟΥΣ αλλά και ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ που πηδάνε με εκατόμπαλα ευρώ τους υφισταμένους τους ... (όρα «παράπονα ΠΟΑΣΥ» στον ΠΡΟΠΟΤΖΗ υπουργό σας αλλά και εκεί οι «αδένες» είναι ανύπαρκτοι περιορίζονται μόνον στα διπλωματικά παράπονα...βλέπεις η καρέκλα είναι πάνω απ όλα Και ξέρετε κάτι!?? Δεν έχει η ΕΛΑΣ ...ΣΠΚ ) .
ΑΑΑ!!! Το ξεχάσαμε.. Είπαμε τα λαμόγια είναι λαμόγια ... αλλά ξέρετε κάτι?? Λέτε για τα Ναυτοδικεία !
ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟΥΣ!!!
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Λ/Φ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙΑ ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΠΛΑ .. οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ...ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ .. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ???
ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΒΟΥΝ Κ@ΛΟΥΣ
Και ο νοών νοείτω
υγ: στο πρώτο μας σχόλιο γράφαμε..
"Κάτι το οποίο έχετε και οι άλλοι σε καμία των περιπτώσεων δεν έχουν είναι ότι εσείς "επιλαμβάνεστε" και σε διεθνή χώρο..."
Μια πληροφορία ..
Τα "διεθνή" που λέγαμε …είναι η αιτία που θα παραμείνετε στον ΣΠΚ αιώνια… ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ.. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ…. ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ (το “καταργήσουν” το έγραψα για πλάκα)
Ευχαριστώ για την ανοχή σας

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Αγαπητέ Ορίζοντα δεν διαφωνούμε σε αυτά που λέτε.Όντως υπάρχουν Υπηρεσίες του Λιμενικού που πρέπει να υπάγονται στον ΣΠΚ.Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός των Υπηρεσιών,όπως η έρευνα και διάσωση που αναφέρατε.Όπως είπατε και εσείς ξεκινώντας το σχόλιο σας υπερασπίζεσται την ύπαρξη του ΣΠΚ λόγω των ιδιαιτεροτήτων ΚΑΠΟΙΩΝ πραγμάτων που πρεσβεύει το ΛΣ σε ΚΑΠΟΙΟΥΣ τομείς του αντικειμένου του...Είδατε τι λέτε?Σε ΚΑΠΟΙΟΥΣ τομείς του αντικειμένου του ΟΧΙ στο σύνολο του.Ας γίνει διαχωρισμός λοιπόν Λιμενικού - Ακτοφυλακής, με ανάληψη των τομέων που απαιτούν ΣΠΚ, για τους λόγους που ξέρουμε, από την Ακτοφυλακή.Όλες οι Ακτοφυλακές παγκοσμίως είναι Στρατικοποιημένες.Καμμία Ακτοφυλακή όμως παγκοσμίως δεν εμπλέκεται και διαπλέκεται με θέματα Ναυτιλίας (καταλαβαίνετε τι εννοούμε).Με ποιόν τρόπο μπορεί να γίνει αυτό?Δεν θα βρούμε εμείς την λύση...Υπάρχουν οι πολιτικοί γι αυτό.