Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Απάντηση για τις υγειονομικές δαπάνες...


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πειραιάς, 09 Απριλίου 2010
Αριθ. Πρωτ. : 6400.1/15/2010

ΠΡΟΣ: Κα Πόπη ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ



ΘΕΜΑ: Απάντηση σε αίτημα.

Σε απάντηση του από 30/03/2010 αιτήματός σας και σύμφωνα με την πληροφόρησή μας από την αρμόδια Υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος, γνωρίζονται τα ακόλουθα:

α. Η διαδικασία εξόφλησης των υγειονομικών δαπανών του προσωπικού Λ.Σ. γίνεται βάσει των προβλέψεων του κρατικού προϋπολογισμού, με συγκεκριμένο διατιθέμενο ποσό ανά μήνα. Στις εν λόγω δαπάνες – πέρα των φαρμακευτικών – περιλαμβάνονται όσες αφορούν νοσήλεια και λοιπή υγειονομική περίθαλψη, επιδόματα τοκετού, οδοντιατρικές εργασίες, ιατρικές αμοιβές και λογοθεραπείες – φυσιοθεραπείες, ενώ για το 2010 η διαμορφούμενη πίστωση ανέρχεται στο ποσό των 4.023.000 ευρώ.
Στις 22/02/2010, από την εμπλεκόμενη Διεύθυνση του Υπουργείου, ζητήθηκε αρμοδίως, με σχετικό έγγραφο, η χορήγηση του 100% του ποσού των ΚΑΕ της κατηγορίας υγειονομικών δαπανών (0540) και εκκρεμεί η τελική απάντηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
β. Στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, έχουν αποσταλεί δικαιολογητικά υγειονομικών δαπανών, που αφορούν ιδιωτικά και δημόσια νοσήλεια, επιδόματα τοκετού και οδοντιατρικές εργασίες, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της ενταλματοποίησης, συνολικού ύψους 156.414,95 ευρώ.
γ. Στην διαδικασία ενταλματοποίησης βρίσκονται επίσης φαρμακευτικές δαπάνες για το 2009, ύψους 156.559,13 ευρώ, που αφορούν στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης – Πειραιά – Αργολίδος – Λέσβου, καθώς και στο 424 Στρατιωτικό Φαρμακείο Θεσσαλονίκης.
Ειδικά για τη Λέσβο, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να εξοφληθούν πλήρως τα οφειλόμενα, το συντομότερο δυνατό, ενώ επισημαίνεται η άρνηση του Φ.Σ. Αττικής να εξοφληθεί μέσω δημόσιου ταμείου, με αποτέλεσμα την μη αποστολή δικαιολογητικών, του συγκεκριμένου Συλλόγου, στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.
δ. Το ύψος των προς ενταλματοποίηση δαπανών ιατρικών αμοιβών, ανέρχεται στο ποσό των 84.142,86 ευρώ. Προτεραιότητα έχει δοθεί σε περιοχές της χώρας στις οποίες δεν υπάρχουν στρατιωτικά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα το προσωπικό Λ.Σ. να επιλέγει, αναγκαστικά, ιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το δημόσιο.
ε. Το αντίστοιχο ύψος των δαπανών ιατρικών – διαγνωστικών κέντρων, ανέρχεται στο ποσό των 117.018,80 ευρώ. Όπως και με τις δαπάνες ιατρικών αμοιβών, έτσι και σε αυτή την περίπτωση δίδεται έμφαση στην εξόφληση κέντρων που βρίσκονται σε περιοχές της χώρας στις οποίες δεν λειτουργούν στρατιωτικά νοσοκομεία.
στ. Τέλος, σημειώνεται ότι έχουν αναληφθεί ενέργειες για την – με απόλυτη προτεραιότητα – προώθηση και ενταλματοποίηση δικαιολογητικών, που αφορούν δαπάνες λογοθεραπειών και φυσιοθεραπειών προσωπικού Λ.Σ. και οικογενειακών μελών, οι οποίες κρίνονται επείγουσες, λόγω της αναγκαιότητας και του υψηλού κόστους, το οποίο βαρύνει τα άτομα που υποβάλλονται σε αυτές.

Ο Διευθυντής

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ: Πλωτάρχης Λ.Σ. ΓΙΑΛΕΛΗΣ Κωνσταντίνος
1. Γρ. κ. Γ.Γ. Α-Ν (υτα)
2. Γρ. κ. Αρχηγού Λ.Σ. (υτα)

3. ΔΟΥ Α’

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

............ parakalo opos egrinete 10 hmeres proforikis adias gia lamia apo 25-4-10................
elpizo na moy egrinete sintoma .efxaristo.
parakalo kinopioiste tin egrisi ke sto piratiko.

oreo sistima pedia ke glitonoyme ke melani ke xarti ....mporoyme tora pia opos blepo na alilografoyme meso blogs me to yen....