Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Πρέπει να επανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

«Κεραυνό εν αιθρία μακράς διαρκείας» χαρακτηρίζει τη διάλυση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ και τομεάρχης Ναυτιλίας κ. Ι. Πλακιωτάκης , ο οποίος επισημαίνει ότι τόσους μήνες μετά τις εθνικές εκλογές η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμη να κατανοήσει τι είναι η ναυτιλία και ποιες είναι οι ανάγκες της.

- Ποια είναι η θέση σας για την αναδιάταξη των αρμοδιοτήτων του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας;

«Από την πρώτη κιόλας στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε μέγα λάθος τη διάλυση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η ελληνική ναυτιλία είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις του πλανήτη και η μεγαλύτερη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και η κυβέρνηση όφειλε να προστατεύσει αυτή την πρωτιά όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη. Τίποτε όμως από αυτά δεν έγινε. Κάποιοι φωστήρες στην κυβέρνηση αποφάσισαν τη διάλυση του ΥΕΝ, λες και το ζητούμενο μιας σύγχρονης διακυβέρνησης θα εκπληρωθεί μέσω αυτής της διάλυσης».

- Πώς βλέπετε σήμερα να εξελίσσονται τα πράγματα στη ναυτιλία;

«Εχουν περάσει περισσότερο από έξι μήνες και ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να βρει μια άκρη με το θέμα της κατάργησης του ΥΕΝ και της αναδιάταξης των αρμοδιοτήτων του. Ακούμε συνεχώς διάφορους να μας μιλούν για ένα προεδρικό διάταγμα που θα λύσει το πρόβλημα. Εως τώρα προλάβαμε και είδαμε δύο προεδρικά διατάγματα για το θέμα αυτό, τα οποία εστέφθησαν από παταγώδη αποτυχία. Αν όλο αυτό το θέατρο δεν σχετιζόταν με την ισχυρότερη ναυτιλία του πλανήτη, θα ήταν μια πρώτης τάξεως κωμωδία, αλλά δυστυχώς δεν είναι κωμωδία αλλά τραγωδία».

- Τι πρέπει να γίνει; «Να γίνει κάτι, οτιδήποτε. Σήμερα όμως δε γίνεται απολύτως τίποτε και αναρωτιέμαι αν αυτή η πλήρης απραξία συμβαίνει εσκεμμένα για κάποιο λόγο ή αν απλώς έχουν ήδη χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Διότι όταν ακούς, από τη μία πλευρά, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δηλώνει ότι Λιμενικό δεν υπήρχε και θα το φτιάξει αυτός, δικαιούσαι να αναρωτηθείς αν οι άνθρωποι αυτοί ήταν στην Ελλάδα ή μόλις ήρθαν από κάπου αλλού. Από την άλλη πλευρά, έχουμε την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη η οποία δέχεται τη ναυτιλία- όση έχει απομείνει, τέλος πάντων...- κατόπιν ραντεβού. Νομίζω ότι στη ναυτιλία μας δεν άξιζε τέτοια τύχη και απορώ με την υπομονή των ανθρώπων της. Η κυβέρνηση οφείλει να επιλύσει άμεσα και οριστικά το θέμα αυτό και η λύση είναι μία και μοναδική και δεν είναι άλλη από την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας».
Του Γιώργου Σκορδίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: