Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Έρχεται η απελευθέρωση της κρουαζιέρας

Το κρουαζιερόπλοιο «ΖΕΝΙΤΗ» επανέρχεται σήμερα στον Πειραιά, ανεβάζοντας στο ...ζενίθ τις ανησυχίες, τόσο των ναυτεργατών και των εμπόρων, όσο και των νησιωτών, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι επιφυλάσσει αυτή η μέρα.

Αν και επρόκειτο να έρθει στην Ελλάδα εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας για να συναντηθεί με την Π.Ν.Ο., ωστόσο μέχρι χθες βράδυ κανείς δεν είχε εμφανιστεί.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της εταιρίας ήρθε στον Πειραιά, αλλά συναντήθηκε μόνον με την κ. Λούκα Κατσέλη και με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και πως απέσπασε την υπόσχεση από το Υπουργείο ότι θα μεσολαβήσει στην Π.Ν.Ο., ώστε να λυθεί δια παντός το ζήτημα.

Γεγονός, πάντως, αποτελεί ότι η Π.Ν.Ο. απαιτεί την πρόσληψη 110 ελλήνων ναυτικών ώστε το πλοίο, που φέρει σημαία Μάλτας, να συνεχίσει απρόσκοπτα τα ταξίδια του, αποβιβάζοντας και επιβιβάζοντας τουρίστες στα ελληνικά λιμάνια.

Πάντως, σύμφωνα με ναυτεργατικές πηγές, το ΠΑΜΕ πιέζει για γενική απεργία των ναυτεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι τη «νύφη» θα πληρώσει πάλι η ακτοπλοΐα και, κατά κύριο λόγο, οι νησιώτες, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ν.Ο. συνιστά ψυχραιμία και εξάντληση κάθε άλλης ενέργειας, πριν την απόφαση για απεργία.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 21 Απριλίου, στις 7.30 το βράδυ, στην ανοικτή συνεδρίαση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.), που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επίσημος ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και εκεί αναμένεται να γίνουν εξαγγελίες για την απελευθέρωση της κρουαζιέρας. Αυτό που όλοι περιμένουν να ακούσουν είναι οι όροι με τους οποίους θα προχωρήσει. Πάντως, εάν οι εξαγγελίες δεν ικανοποιήσουν την Π.Ν.Ο., δεν αποκλείεται να έχουμε μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: