Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Στα «δίχτυα» του λιμενικού γυναίκα - δουλέμπορος

«Αρωμα γυναίκας» σε υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών. Μια 42χρονη, που γεννήθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, αλλά κατέχει βρετανικό διαβατήριο, είναι η πρώτη γυναίκα-διακινητής που πέφτει στα δίχτυα του Λιμενικού Σώματος.
Οι άνδρες του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας ερευνώντας όχημα τύπου «κάμπερ» που οδηγούσε άρχισαν να βρίσκουν «αθέατους» χώρους και μέσα σε αυτούς βρήκαν να κρύβονται 6 Αφγανοί μετανάστες, που επιχειρούσαν να περάσουν, παράνομα, στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αφγανοί είπαν στους λιμενικούς ότι το όχημα ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ της Ηγουμενίτσας και σ’ αυτό τους οδήγησε ένας Κούρδος αφού του έδωσαν 1.000 ευρώ.
Η 42χρονη γυναίκα, που αρνείται την συμμετοχή της στην υπόθεση, κρατείται και θα απολογηθεί, σήμερα στις 10 το πρωί, σε τακτικό ανακριτή. Το ίδιο βράδυ, σε ένα άλλο ΙΧ, η εικόνα ήταν πιο συνηθισμένη. Μία 42χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος συμπατριώτης της. Ομως, ψάχνοντας οι λιμενικοί βρήκαν κρυμμένους μέσα σε αυτό μία 31χρονη Παλαιστίνια μαζί με τα τρία παιδιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: