Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πλεούμενη βόμβα

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους άνδρες του λιμενικού ασφαλείας του κεντρικού λιμεναρχείου Ηρακλείου, καθώς εντόπισαν τη μεγαλύτερη ποσότητα εύφλεκτου τοξικού υλικού που έχει μεταφερθεί ποτέ παράνομα, με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στην Κρήτη.

Η «τοξική βόμβα» ταξίδεψε
από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στο Ηράκλειο, χωρίς να ενημερωθεί το πλήρωμα του πλοίου που τη μετέφερε και χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια των επινβατών και του προσωπικού.

Ένας 39χρονος οδηγός συνελήφθη όταν πήγε στο λιμάνι για να επιβιβαστεί στο φορτηγό όχημα, στο οποιο ήταν φορτωμένο το επικίνδυνο εμπόρευμα. Ο δράστης αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν ήξερε τίποτα για το φορτίο.

Όπως διαπιστώθηκε στο εσωτερικό του βαρέως οχήματος υπήρχαν 768 δοχεία εύφλεκτου τοξικού υλικού διχλοροπροπαίνιο των 20 λίτρων, συνολικού μικτού βάρους 21 τόνων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτηγό φόρτωσε από εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη και προχθές το βράδυ έφτασε στον Πειραιά. Από εκεί μπήκε στο πλοίο της γραμμής, χωρίς οι υπεύθυνοι της μεταφορικής εταιρείας στην οποία ανήκει να ενημερώσουν τις λιμενικές αρχές του Πειραιά και το πλήρωμα του πλοίου για το επικίνδυνο φορτίο.

Και δεν ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας διότι δε θα επιτρεπόταν η επιβίβαση του φορτηγού στο πλοίο, αφού οι κανονισμοί προβλέπουν ότι τέτοιου είδους επικίνδυνα φορτία μεταφέρονται μόνο με πλοία τύπου R/R που δεν έχουν καθημερινό δρομολόγιο στην Κρήτη.

Οι λιμενικοί αναζητούν τον ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρείας, η οποία φαίνεται να έχει έδρα το Ρέθυμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: