Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Θα ξεπεράσει το 25% η μείωση στο ετήσιο εισόδημα των στρατιωτικών


Ενδεικτικά στοιχεία υπολογισμού από το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων 
Τα μέλη του ΣΥΣΜΕΔ επισημαίνουν ότι η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι η δαπάνη του Δημοσίου για μισθούς και συντάξεις αναμένεται να μειωθεί κατά 6,3 δις. ευρώ

Θα ξεπεράσει το 25% η μείωση στο ετήσιο εισόδημα των στρατιωτικών στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που τη φέρουν αποφασισμένη να τους εντάξει, όπως άλλωστε και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, στο Ενιαίο Μισθολόγιο που ετοιμάζει για το Δημόσιο.

Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ) προχώρησε... σε έναν πρώτο υπολογισμό με χρήση, όπως αναφέρει, των αποδοχών άγαμων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς και φορολογικές κλίμακες του 2010, μέσα από τον οποίο προκύπτει:




1. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη με τα μέτρα που εφαρμόζονται υποστεί μείωση αποδοχών σε ετήσια βάση της τάξεως του 12,7% (στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη) που αντιστοιχεί στο ποσό των 3.303 ευρώ.

2. Η μείωση θα ξεπεράσει το 25% εάν, στο πλαίσιο εντάξεως του στο Ενιαίο Μισθολόγιο, καταργηθούν επιδόματα όπως τα οδοιπορικά εξόδων καθώς και τα δώρα, ενσωματωθούν άλλα στο μισθό και διατηρηθούν, όπως ακούγεται μόνο το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα θέσης.

Οι πίνακες που δημοσιεύονται είναι από τους υπολογισμούς του ΣΥΣΜΕΔ, τα μέλη του οποίου ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλά και συνολικά από την κυβέρνηση να ενημερώσει επισήμως τους στρατιωτικούς σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει, καθώς και αν αληθεύουν οι πληροφορίες για ένταξη στο Ενιαίο Μισθολόγιο.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι σύμφωνα με τα όσα έχει δεσμευθεί η χώρα έναντι των δανειστών την περίοδο 2010-2014 η δαπάνη του Δημοσίου για μισθούς και συντάξεις αναμένεται να μειωθεί κατά 6,3 δισ. ευρώ (6.300.000.000).

Δεν παραλείπουν επίσης να τονίσουν ότι «σύμφωνα με τη διάρθρωση των μηναίων αποδοχών ανά υπουργείο και μετά τον υπολογισμό των επιδομάτων οι μηνιαίες (βασικές) αμοιβές του νεοεισερχόμενου στρατιωτικού είναι αδιαμφισβήτητα οι χαμηλότερες των δημόσιων υπαλλήλων και μάλιστα δυσανάλογες με το λειτούργημα που επιτελούμε και υπό τις συνθήκες που εργαζόμαστε (24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, χωρίς υπερωριακή αποζημίωση υπηρεσιών, βαρδιών, ασκήσεων, μεταθέσεις, αποσπάσεις, ενοίκια οικιών κ.λπ.)». Θέση που έρχεται να επιβεβαιώσει όσους έχουν καταγγείλει προσπάθειες να εμφανισθούν τα στελέχη των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας ως... ρετιρέ προκειμένου να προχωρήσουν σε περικοπές, όπως αυτές που έγιναν εντός του 2010.

«Πιστεύουμε», αναφέρει ο ΣΥΣΜΕΔ, «ότι είναι άδικο να βάλλονται επιλεκτικά οι Έλληνες στρατιωτικοί ακόμη και στη δύσκολη, οικονομικά, εποχή που διανύουμε. Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι ο μόνος κλάδος εργαζομένων που λοιδορείται το τελευταίο διάστημα χωρίς "φωνή" αντίκρουσης και χωρίς δυνατότητα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους».

Πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι τα μέλη του ΣΥΣΜΕΔ, πέραν των υπολογισμών που έκαναν τα ίδια ως προς τις αποδοχές, τις μειώσεις, που έχουν γίνει και αυτές που πιθανότατα ακολουθήσουν, έχουν ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία στοιχεία σχετικά με τις αμοιβές στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, έχουν ζητήσει στοιχεία για το πόσοι είναι αυτοί που λαμβάνουν καθαρές μηνιαίες αποδοχές από 1.000 ευρώ έως 3.000 ευρώ ανά κατηγορία, όπως και τις μικτές μηνιαίες αποδοχές επίσης ανά κατηγορία (δηλαδή πόσοι λαμβάνουν από 1.000 ευρώ έως 1.300 ευρώ, από 1.300 έως 1.600 κ.τ.λ. έως το ποσό των 3.000 ευρώ). Θεωρούν δε πως με αυτό τον τρόπο θα διαπιστωθεί και επισήμως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα των στρατιωτικών.


(ΕΝΣΤΟΛΟΣ - Σ.Λ.)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ , ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ , ΤΗΣ ΠΑΠΑΤΖΟ...ΥΠΕΡΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ!!!
ΟΛΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ...ΠΧ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , ΕΦΟΡΙΕΣ ,ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ,ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ , ΔΕΚΟ ,ΟΣΕ ,ΟΤΕ, ΗΣΑΠ ,ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ...κλπ
ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ , Η΄ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ (ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ , ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2011 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ! ΑΣ ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ!!!
ΑΣ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!!!
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΄΄ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ΄΄, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ!!! ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ;;
ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!! ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!