Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ...

Τι συμβαίνει όταν ένα ελληνόκτητο πλοίο μεταφέρει ακτιβιστές στη Γάζα, τους οποίους όμως ο πλοίαρχος του πλοίου θεωρεί τρομοκράτες και το πλοίο αυτό ταξιδεύει στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου με προορισμό τον Πειραιά; Υπό τις συνθήκες που ισχύουν σήμερα στο Λιμενικό Σώμα, το απόλυτο μπάχαλο.

Διότι το μεν Λιμενικό Σώμα ανήκει στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, ενώ το κομμάτι της ασφάλειας ναυσιπλοΐας και εν γένει της ασφάλειας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το ένα υπουργείο τυπικά και με το γράμμα του νόμου, που λένε, δεν έχει καμία εμπλοκή σε θέματα ασφάλειας, ενώ το άλλο υπουργείο, που έχει εμπλοκή, δεν έχει πρόσβαση- τυπικά πάνταστο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ο επικεφαλής του οποίου, όπως είναι ήδη γνωστό, προσπαθεί να παραιτηθεί εδώ και έναν μήνα και δεν μπορεί, αν και έχει γίνει αποδεκτή η παραίτησή του.

Και αυτό διότι οι δύο υπουργοί κκ. Ι.

Διαμαντίδης και Χρ. Παπουτσής  διαφωνούν για το ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αλλά κυρίως για το ποιος από τους δύο αποφασίζει για το ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός.

Ετσι, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που δεν γνωρίζουν τελικά το ποιος είναι υπεύθυνος και ως γνήσιοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, έτσι όπως είναι τα πράγματα, όσο λιγότερα ξέρουν, τόσο καλύτερα.

http://www.tovima.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελειο! Μια απορια εχω μονο: Χειροτερα γινεται?