Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αποφασίστε επιτέλους τι θα λέτε για το εκλογικό...

Ακολουθεί η αναδημοσίευση email Συναδέλφου στο Πειρατικό.

Επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Κ.Λ. Χανίων και την τοπική Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. Δριβάκος. προκειμένου να ενημερώσει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος ή της Ελληνικής Ακτοφυλακής ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε, για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη πολύπαθο Λιμενικό.


Όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το πολύπαθο εκλογικό επίδομα.

Είπε λοιπόν με λίγα λόγια ο πρόεδρος ότι η Αστυνομία και η Πυροσβεστική οι οποίοι θα το πάρουν αύριο, τους χορηγείτε ως έξοδο κίνησης και θα πάρουν 700 ΕΥΡΩ ενώ για εμάς που δεν υπάρχει παγία προκαταβολή θα παίρναμε 530 ΕΥΡΩ.
Με κινήσεις δικές τους (της ΠΟΕΠΛΣ) και με αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους αρμόδιους Υπουργούς κατάφεραν να μην πάρουμε το εκλογικό αύριο μειωμένο, αλλά με ''προφορική'' δέσμευση του Υφυπουργού Οικονομικών θα πάρουμε τα 700 ΕΥΡΩ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου μέσω της ενιαίας Αρχής Πληρωμών μαζί με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου.

Με το λίγο μυαλό που διαθέτω λοιπόν εγώ ο Λιμενικός ή Ακτοφύλακας μπορώ να δω έναν ωμό εκβιασμό να συμβαίνει.
Σύμφωνα με το Πρωθυπουργό μας ''ψηφήστε μας ή πάμε σε εκλογές'', θα πρέπει να ψηφήσουμε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ ,για να μη πάμε σε εκλογές.
Έτσι μπορεί να συμβούν δύο πράγματα.
Πρώτον καταψηφίζουμε τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ, και τη Δευτέρα το πρωί ο Πρωθυπουργός προκυρήσει εκλογές στις οποίες πάμε μέχρι αρχές του Δεκέμβρη, οπότε εμείς δε παίρνουμε επίδομα.
Δεύτερον ψηφίζουμε τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ο πρωθυπουργός μένει ευχαριστημένος αφού τον έχουμε υποστηρίξει, αλλά μένει και μια μικρή λεπτομέρεια.
7500 Λιμενικοί επί 700 ΕΥΡΩ ίσον 5.250.000 ΕΥΡΩ.
Το ποσό θεωρείται πολύ μεγάλο από το Υπουργείο Οικονομικών εν μέσω της οικονομικής κρίσης και αφού δεν υπάρχει ''γραπτή'' δέσμευση, αλλά μόνο ''προφορική'' αυτό πάει στις καλένδες.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ένας μάχιμος Λιμενικός.

1 σχόλιο:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΑ!!!