Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

“Ο φετινός προϋπολογισμός αποτυπώνει την μιζέρια, την παρακμή και την εξαθλίωση τόσο του Λ.Σ”

«Ο φετινός προϋπολογισμός αποτυπώνει την μιζέρια, την παρακμή και την εξαθλίωση τόσο του Λ.Σ. και των υπολοίπων Σ.Α. όσο και ολόκληρου του δημόσιου τομέα».
Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Γιώργος Δριβάκος. Ειδικότερα σε συνέντευξη τύπου των προέδρων των Σωμάτων Ασφαλείας επεσήμανε:
· «Ο φετινός προϋπολογισμός αποτυπώνει την μιζέρια, την παρακμή και την εξαθλίωση τόσο του Λ.Σ. και των υπολοίπων Σ.Α. όσο και ολόκληρου του δημόσιου τομέα
· Είναι φανερό ότι αποδιαρθρώνονται όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους. Υπηρεσίες όπως η δημόσια υγεία, παιδεία και ασφάλεια, υποβαθμίζονται σε τέτοιο βαθμό που από αυτονόητα γίνονται πλέον ζητούμενα
· Σε μια κοινωνία σε κρίση, οικονομία σε κρίση, πολιτικό σύστημα σε κρίση η μόνη και αναγκαία σταθερά είναι η ασφάλεια των πολιτών. Όσο αυτή κλονίζεται, κλονίζονται μαζί και τα θεμέλια του κράτους
· Την χρονιά που πέρασε είδαμε το εισόδημά μας να συρρικνώνεται, τα ασφαλιστικά κεκτημένα να λεηλατούνται, τις εργασιακές σχέσεις να ισοπεδώνονται και κυρίως στο Λ.Σ. που ταλαιπωρείται εδώ και 15 μήνες να βρει τον ρόλο που του αρμόζει στη δημόσια διοίκηση. Μια θέση και ένα ρόλο που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτό, αλλά κυρίως από την απαιτούμενη χρηματοδότηση και εξεύρεση πόρων για μέσα, εξοπλισμό, στελέχη, εκπαίδευση, που είναι απαραίτητα για την αναδιοργάνωση και την ανασύνταξη του Λ.Σ. ως αποτελεσματική Ακτοφυλακή. Ένα εγχείρημα πολυδιαφημισμένο και ταυτόχρονα καταδικασμένο να αποτύχει από τη στάση της κυβέρνησης και κυρίως από την υποχρηματοδότηση του Λ.Σ. και σε αυτόν τον προϋπολογισμό.
· Προϋπολογισμός που δεν καλύπτει ούτε τις υποχρεώσεις του Λ.Σ. απέναντι στα στελέχη, για οδοιπορικά, υγειονομικά, εκτός έδρας, με χρωστούμενες δαπάνες πολλαπλάσιες των εγγεγραμμένων πιστώσεων αλλά και απέναντι στην κάλυψη των αναγκών του για συντήρηση-αποκατάσταση βλαβών του στόλου και του εξοπλισμού του, που απαιτείτε για την ασφάλεια των πολιτών και του προσωπικού του. Για όλα αυτά και εξαντλώντας κάθε περιθώριο διαλόγου, αποφασίσθηκε μια δυναμική απάντηση με την αυριανή ένστολη διαμαρτυρία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1. Άμεση κάλυψη των χρημάτων που οφείλονται για οδοιπορικά, εκτός έδρας, υγειονομικά που ξεπερνούν τα 3 έτη.
2. Άμεση καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης με τις ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τα υπόλοιπα Σ.Α., καθόσον είμαστε οι μόνοι δικαιούχοι που δεν το έχουμε λάβει μέχρι σήμερα.
3. Την άμεση αποκατάσταση του κωδικού μισθοδοσίας του προϋπολογισμού, ο οποίος υπολείπεται κατά ένα μισθό, εφόσον η κυβέρνηση τηρεί τις εξαγγελίες της για μη περαιτέρω περικοπές μισθών.
4. Την χρηματοδότηση του υπό σύσταση Αρχηγείου ΛΣ για εξοπλισμό, μέσα, προσωπικό, εκπαίδευση με πόρους ικανούς να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, ικανό Σώμα, να ανταποκριθεί στον ρόλο του στις απαιτήσεις της κοινωνίας.
Απαντάμε δυνατά και δυναμικά.
Δεν θα δεχθούμε άλλη υποτίμηση της εργασίας μας, της ζωής μας και του μόχθου μας».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ως απλό στέλεχος του ΛΣ , ο οποίος τον τελευταίο καιρό κράζω για πολλούς και διαφορους λογους την ΠΟΕΠΛΣ οπως εξάλλου το ιδιο κανουν και πολλοί αλλοι συνάδελφοι καλώ τον Κο ΔΡΙΒΑΚΟ ο οποίος τα λέει πολύ ωραία στην ανακοίνωση και στις συνεντευξεις να δωσει το εναυσμα για δυναμικές και συνεχόμενες κινητοποιήσεις και με εναλλακτικους τρόπους αντίδρασης πέραν των απαραιτήτων πορειών διαμαρτυρίας!
Αν δεν αντιδράσουμε πιο δυναμικά , πιο μαζικά και με διάρκεια δεν θα πετύχουμε τα αναμενόμενα!
Ολοι οι εργαζόμενοι, πολλοί εξαυτων και προνομιουχοι σε σχέση με εμάς, δίνουν κάθε μέρα μάχες για κεκτημένα και μισθούς , εμεις ως τα κατακάθια των προνομίων και των μισθολογικών απολαβών του Δημοσίου αντιδρούμε ως χειραγωγημένοι απο άγνωστες δυνάμεις!
Το οτι είμαστε ένστολοι δεν σημαινει πως δεν μπρουμε να παλέψουμε για τα δίκαια μας..για τις εντονες και προκλητικές αδικίες που συντελουνται εις βάρος μας!
Κε ΔΡΙΒΑΚΟ και εσείς οι άλλοι της ΠΟΕΠΛΣ και των τοπικων ενώσεων , αν το επιθυμειτε πραγματικά μπορειτε να κινητοποιησετε τους συναδέλφους και να περάσουμε τα μυνηματα μας στην κυβερνηση...
Οχι άλλα μυνηματα ΄΄συνδικαλιστικης αγωνιστικης ετοιμοτητας΄΄ , ας πάψουμε να ειμαστε οι κομπάρσοι του σήριαλ και ας πάρουμε τον ρόλο που μας αξιζει!
Δεν θα σας δωθουν πολλές ευκαιριες να αλλαξετε μερικά απο τα κακως κειμενα του ΛΣ ούτε και την αρνητική γνωμη που έχουν όλο και περισσότεροι συνάδελφοι καθημερινά!

Ανώνυμος είπε...

ο πεινασμένος καρβελια ονειρεύεται.......
ουτε ταξι δεν γεμιζουμε.......