Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κτιριακές εγκαταστάσεις Λ.Σ.

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Πειραιάς, 18-01-2011
Αριθμ. Πρωτ.: 04/11

Κύριε Υφυπουργέ,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο, για το ενδιαφέρον σας, αναφορικά με την εξεύρεση λύσης για το «συμμάζεμα» των ιδιαιτέρως αυξημένων ποσών που απαιτούνται, κατ’ έτος, για την ενοίκιση των κτιρίων όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος που σε πολλές περιπτώσεις, λόγω και των ειδικών οικονομικών συνθηκών της χώρας, θεωρούνται «υπερβολικά», αλλά και την πρόθεσή σας για την αξιοποίηση διατιθέμενων ακινήτων ιδιοκτησίας του Δημοσίου.

Για το θέμα αυτό, στις 03-09-2010, με επιστολή μας, ενημερώναμε τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες υπηρεσίες του Λ.Σ. στεγάζονται σε κτίρια εκμισθωμένα, που στην πλειονότητά τους δεν καλύπτουν στοιχειωδώς τις ανάγκες μιας σύγχρονης δημόσιας υπηρεσίας, για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών αλλά και του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές, αν και το κόστος της ενοίκισής τους επιβαρύνει το ελληνικό κράτος με σημαντικά ποσά.

Με δεδομένη λοιπόν, την αναγκαιότητα στήριξης των προσπαθειών που καταβάλλονται για την συγκράτηση των δημοσίων δαπανών και για την αντιμετώπιση του ως άνω προβλήματος, η ΠΕΑΛΣ πρότεινε τα εξής:

1. Την αξιοποίηση της εκ του νόμου (παρ.4 άρθρο 24 ν.2971/2001 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 34 ν. 3153/2003 ΦΕΚ 153Α/19-06-2003) δυνατότητας των φορέων εκμετάλλευσης λιμένων για παραχώρηση, άνευ ανταλλάγματος, χώρου εντός χερσαίας ζώνης λιμένος για την ανέγερση λιμενικών καταστημάτων.
2. Τη λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με μηνιαία δόση κατά προσέγγιση ισόποση με το καταβαλλόμενο ενοίκιο.
3. Την συνδρομή αρμόδιας Διεύθυνσης ΥΠτΠ για σύνταξη απαιτούμενου κτιριολογικού διαγράμματος ανά Λιμενική Αρχή.
4. Την προκήρυξη διαγωνισμού κατασκευής λιμενικών καταστημάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, παρακαλούμε για την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους σας και με τη συνδρομή του ΥΘΥΝΑΛ, για παροχή οδηγιών-εντολών στους Οργανισμούς Λιμένος ΑΕ καθώς και τα Λιμενικά Ταμεία, για την συνεργασία τους με την αρμόδια Διεύθυνση ΥΠτΠ και τις Λιμενικές Αρχές, για την αναστροφή αυτής της κατάστασης και την επίτευξη του κοινού στόχου.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ            Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: