Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Δ. Καρύδης: Επιβεβλημένο ένα ανανεωμένο Λιμενικό Σώμα στη Βουλή

«Γίνεται επιτέλους πράξη η σύσταση Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στη Βουλή την Τρίτη στη συζήτηση για το Νομοσχεδίου «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή».

Ο κ. Καρύδης σημείωσε ότι στην εποχή μας απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα Σώματα Ασφαλείας κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Η εφαρμογή ενός νέου δόγματος ασφαλείας τόσο για τα χερσαία όσο και για τα θαλάσσια σύνορά μας είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη. Η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος αποτελούν εξίσου σημαντικές αποστολές του Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή» σημείωσε.
Ακόμα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι κατά τη διακυβέρνησή της απαξίωσε το Λιμενικό Σώμα. Μάλιστα, είπε ότι η ΝΔ έκανε 850 προσλήψεις «κυριολεκτικά από το παράθυρο καταπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας».

«Σήμερα με το παρόν νομοσχέδιο επανέρχεται το σύστημα μοριοδότησης που στην ουσία τηρεί απαράβατα τους όρους του ΑΣΕΠ» τόνισε ο βουλευτής .

Αναφερόμενος στα μέσα του λιμενικού, είπε ότι «το καλοκαίρι του 2009, από τα επτά αεροπλάνα που είχαν ως αποστολή τους την αστυνόμευση, δεν λειτουργούσε κανένα, από τα έξι ελικόπτερα με αποστολή την αστυνόμευση και διάσωση, λειτουργούσε μεν μόνο ένα και αυτό για εκπαιδευτικούς λόγους. Το 40% των πλωτών μέσων ήταν σε ακινησία. Από τα τέσσερα πλοία ανοικτής θαλάσσης λειτουργούσαν μόνο τα δύο.
Σήμερα υπάρχει μία ουσιαστική αλλαγή στον κρίσιμο αυτό τομέα που προστατεύει ουσιαστικά τα θαλάσσια σύνορά μας, που ξεπερνούν τις δεκαπέντε χιλιάδες χιλιόμετρα. Έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ΕΑΒ για την αποκατάσταση και συντήρηση των εναερίων μέσων. Από τον Απρίλιο και μετά θα έχουμε μία τελείως διαφορετική εικόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: